torsdag 16 februari 2012

Lite gott och blandat


Allra först - TUSEN TACK FÖRA ALLA KRYA-PÅ-DEJ-HÄLSNINGAR!
Även om det inte har hjälpt hela vägen så har ni glatt mej ofantligt och jag har känt värmen som strömmat mot mej här på bloggen!
Ni är verkligen otroligt rara!


Idag kom solen in genom fönstret i mitt sovrum för första gången iår! Fönstret som ligger mot norr har ju sällan sol, men nu börjar den komma in även här! Vilken härlig känsla att vakna till!


Min lite märkliga flunsa håller i sej, och i tisdags på själva hjärtansdagen hade min jätterara granne ställt en skål med geléhjärtan på min veranda! Vilken ljusglimt det blev i själva flunseriet må ni tro och så otroligt omtänksamt!


Jag fortsätter att kurera mej med C-vitaminer och annat. Torrhostan hänger i fortfarande och huvudet ska vi inte tala om....:)!

Detta hindrade inte mej att igårkväll anta utmaningen som jag fått - nämligen att ta över en välrenommerad KÖR inne i stan.
Kören, har haft en oerhört svår tid sedan deras färgstarke körledare hastigt avled efter jul.

Jag fick frågan och antog som sagt utmaningen.
Jag tvekade inför gårkvällen med tanke på mitt flunsatillstånd och hade bara tänkt säja "Hej, här har ni mej..." jag ville ju ändå träffa alla och fick ett fantastiskt mottagande och placerar man mej framför en så entusiastisk kör kan man inte stoppa mej! Jag gick förstås igång på alla cylindrar och vi körde hela kvällen...!
Åh, vilken kväll det blev - jag tar gärna lite febrighet och allmän risighet för detta härliga möte! Vilka underbara människor det finns! Jag ser verkligen fram emot fortsättningen!
Det var alltså detta jag syftade på när jag nämnde i ett tidigare inlägg om en uppgift med skräckblandad förtjusning! Nu är det enbart förtjusning förstås...!:)



Slutligen har jag återigen fått denna utmärkelse av den rara Nelli med bloggen Vilsamt vitt och lantligt! Jag tackar för ditt fina omnämnande och för utmärkelsen och väljer att skicka den vidare till alla er välförtjänta läsare!

En solig, vacker och kall dag har vi och jag önskar er en härlig torsdag!

25 kommentarer:

kulturkurs för seniorer sa...

Kära Elisabet. vilken tur de har som får dig som körledare. Hoppas att du blir uppskattad och när det gäller "flunsan2 så är det vila, varma drycker som varm svartvinbärssaft som jag blandar i både vitlök och lite ingefär. Fungerar. kram på dig från kulturdamen Kristina

Chokladvillan 1910 sa...

Vilken härlig granne ! Vad kul att det blev förtjusning över ditt nya uppdrag. Lycka till !
Fortsätt att kurera dig så är du snart fit for fight ! ;)
Kram Anki

Solstrimmor sa...

Vilket perfekt erbjudande! Och bästa medicinen är ju att ha roligt och känna glädje! Snart är du frisk igen! Du kommer att leda kören till framgång, det är jag helt säker på!

Gulliga grannar är guld värda! Och gelehjärtan som är såå goda:)

Krya på dej nu.
Kram Eva-Mari

Helena, The Swenglish Home sa...

Käraste Lisa,

Uschiamej så jobbigt det låter att må så, och här kommer ytterligare varma krya-på-dig-kramar och goda tankar till dig. Samtidigt är ditt inlägg fyllt av en härlig känsla, dels glädjen över rara medmänniskor (tänk att få geléhjärtan på trappen!) och så din kväll med kören, som trots att den säkert tog lite för mycket på dina redan sinande krafter, också låter som ett riktigt vitaminpiller!

Det låter onekligen som om den kören haft en tuff start på året, men att de nu går en positiv vår till mötes - så inspirerande det låter för både dem och dig!

Nu hoppas jag att hosta, feber, huvudvärk och allt annat elände flyr all världens väg fort, fort, och önskar dig en fin avslutning på veckan.

Här skiner solen faktiskt idag, och igår såg jag mattor av snödroppar längs vägen jag körde på - något som fick mitt hjärta att slå lite fortare och tänka att det blir en vår i år igen!

Kram, Helena

Dubbelörn sa...

Underbart! Flytten ut till landet har så mycket positivt med sig, eller hur? Nya dörrar, nya möjligheter o mängder med nya vänner :).

Är enormt glad för din skull o hoppas även flunsan släpper greppet.

Varma kryapådigkramar :)

Eleonora sa...

O Lisa vilket underbart liv du lever nu. Beslutet att lämna Hälsingehöjden var ju det rätta, men att det skulle bli så här bra ---- Du och "din" kör kommer att få många fina stunder tillsammans för att nu inte tala om hur många nya goa vänner du får!

Gullig granne också som muntrade upp med smarriga hjärtan.

Nu får vi bara hoppas att alla baselusker flyr sin kos. Stor varm kramis till dig söta Lisa.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis, du kommer bli en jättebra körledare. Gissar att du är rätt så trött idag efter den kvällen, men lycklig. Här har det börjat snöa något väldigt nu, ser ut som det inte tänker sluta på ett tag heller!
Krya på dig och kram
AnnaMaria

Vardag och flärd sa...

Lisa, så roligt att du fick en så härlig upplevelse trots din flunsa! Jag gratulerar dig till uppdraget!
Och grattis till awarden.
Fortsätt nu att kurera dig, snart är helgen här!
Kram Eva

Anonym sa...

De allra hjärtligaste lyckönskningar inför din nya uppgift!
Du är verkligen tuff , bara du inte for illa av att ge dig ut i ditt tillstånd! Årets influensa verkar vara av ovanligt otäckt slag. Jag vaccinerades i höstas som tur är , för barn och barnbarn har legat däckade och behövt lite handräckning.
Nu önskar jag dig ett snabbt tillfrisnande och önskar att jag vore en liten körmedlem!!!!!
Kram Birgitta P., kulturtant.

Monica sa...

Vilket roligt uppdrag, så roligt för kören att du tackade ja också:-). Lycka till med allt! Och hoppas influensan nu försvinner sin kos!

Vintage House sa...

Hej
vilken gullig granne..
Jag har nog samma förkylning som du den går aldrig över känner utslagen....
Du går krya på dig och ta hand om dig....
kram
sandra

Monica sa...

Aha, det var körledare du syftade på... ja, det passar ju dig som hand i handske! Grattis! Strongt gjort av dig att köra på trots flunsan!
Här nyses det och fräses också, men flunsa är det nog inte.
Vilken gullig gest av din hyresvärd med geléhjärtanen! Hon är nog glad att ha fått dig som hyresgäst!

Här är det lite soldis idag och ett par plusgrader men såphalt på sina ställen, så man får gå försiktigt...

Fortsätt krya på dig!
Kram från mig!
Monica

Stina sa...

Krya på dig gumman. Vilken snäll granne.;-) Kram Stina

Snäckskalsdalen. sa...

Gratulerar till kören! Tänk, ibland kommer det bara till en och detta var ju perfekt för jag har förstått att det är något som du kan. Det också!!

Flunsa, usch, ja, din stackare och torrhosta som är så tröttsamt. Jag vaknade med jätteont i halsen i morse, så vi får se vart det bär hän.

Vilken gullig lampa du har hängande med pärlorna och så har du en så vacker fönsterbräda. Marmor? Snyggt.

Då övar du inga skalor idag, kan man tänka, du sparar dig inför nästa möte med kören antar jag. Så spännande, det är på landsbygden det händer!

Kramar

Eva sa...

Önskar Dig fortsatt tillfrisknande. Oh,så roligt att Du tar hand om den vilsna kören efter ledarens plötsliga bortgång. Det kommer att bli jättebra med Dig som hans efterträdare. Grattis och lycka till.

Kram
Eva

Rosa i huset i vitt sa...

Låter som ett kul uppdrag. Lycka till .

Ha en bra kväll
Kram Rosa

tecknartina sa...

Baciller kan grusa livet, men lyckliga kör som får dig som ledare..
..skickar med några rader av
Alf Henrikson

Mannen från Hökarängen
suckade stilla och sa:
"Min fru äter skorpor i sängen.
Annars är allting bra."


varm kryapådigkram fr Tina på Ön

Kamomilla sa...

Så otroligt många som är sjuka just nu.. Hoppas du blir i skick nu, inget kul att vara krasslig.

LINNEA SILVERSMED sa...

Lite kuckelimuck meducin är alltid bra om man är vissen... det ska man alltid ha!
Krya på dig, våren är på väg nu. Lökar har redan skjutit upp ur marken här i Kilsbergen. Den första vintern på fem år i stugan som vi inte fått kämpa med snö och trettio minus!
Skönt...
Tack för att du delar med dig av ditt liv och hem, det är väldigt trevligt att få ta del av.

Hälsning,
Linnea Silversmed

Tinas bo sa...

Vilken utmaning!! :)
Det kommer att bli så bra så!! :)

Vilken ljuvlig pärllampa du har i fönstret!!
Hoppas hostan ger sig...

Kram Tina

bakom berget sa...

Men oj Lisa! Jag hade alldeles missat att Du har varit sjuk. Va skönt att Du var så pass pigg att Du kunde genomföra körkvällen. Va härligt att få vara med i Din kör!! Lyckliga människor!
Krya på Dig nu och var rädd om Dig.
Här börjar den attans vårförkylningen smyga sig på så sakta. Jag kan ana en viss känsla av den.....Fyyy och usch!
Kram till Dig min vän!
Åsa.

Vida sa...

körledare..oj så himla roligt både för kören och för dej;))håller med dej om att lite förkylning kan väl inte stoppa körsång..;)här är en som älskar sjunga i stämmor..
du får vila och krya på dej i helgen;)

Vidakram

Viola sa...

Blir så sugen på denna kör...men just nu omöjligt men kanske längre fram...har halvsovit framför tv:n hela kvällen och vaknat till liv nu...så nu blir dygnsrymten fel som vanligt...ha nu en fin fredag...så får vi hoppas på lite sol och några plusgrader, krya på dig

Madame Petite sa...

Oj oj oj, vilken grej! Vad spännande och hedersamt... förstår din glädje och kan känna den ända hit!

Här har vi också sjukstuga... men går åt rätt håll nu iallafall. Barnens feber har släppt... skönt!

Kramar från Jenny

Anonym sa...

Vad kul att du ska få ta hand om en så fin kör! Det är verkligen roligt att sjunga i kör. Har man dessutom en underbar körledare så är ju det som pricken över i:) Krya på dig.
Marita i Björkhagen