fredag 13 juli 2012

Sidenkjolar, bigarråer och orgelrester


Ett lite spretigt inlägg blir det idag...


Jag kan inte låta bli att jämföra de fantastiska pionerna och rosorna med sidenkjolar - kjolar med många synliga underkjolar. 
Nu har jag klippt bort så många vissnade pioner där de många kronbladen har en ljuvlig sidensvalka i handen. Vilken sällsam känsla det är!
 Något bedagade står de på mitt röriga köksbord - den stora pionen och den vidlyftiga peacerosen, som räddades från regenet för några dagar sedan.

När de vackraste blommorna tar slut, tar bären vid. Igår plockade jag de få bigarråer som jag kunde nå, mellan skurar och åskknallar.
En fin present fick jag av en god vän som har tröttnat på sin gamla risiga tramporgel. 
Räddas det som räddas kan innan orgeln skickades till Returpunkten och de vackra knapparna kunde kanske vara något för mej? 
Små registerskyltar låg i min torpbrevlåda med en rar hälsning!


TACK snälla "Pumpmannen" för både presenten och tanken, för gott fika och en härlig stund hos er igår!


Ha en fin fredag!

16 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Åh, vilka roliga orgelknappar! Vad ska du göra med dom, tro? Kanske para som dekoration i en skål, eller...

Jag klippte också ner vissna pioner igår och visst är dom lena och sidenmjuka. Ännu har jag några kvar som trotsat skurarna!

Trevlig helh till dej!
Kram Eva-Mari

bakom berget sa...

Vilka fina knappar! Dom kanske är för stora, men annars ser jag en vacker ring framför mig...
Här tittar solen fram just nu och jag bara önskar att den ville stanna ett tag. Vi måste hålla tummarna för att den visar sig på loppisdagen i alla fall.
Ha en skön fredag!
Kram Åsa.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ja aldrig är väl renset så tjusigt som när det är tusentals av pionblomsblad. Så fina små knappar från orgeln, tänk så mycket fint du kan göra av dom.
Fin fredag till dig också
Kramar
AnnaMaria

Felix sa...

Tyvärr har pionblomningen mer eller mindre regnat bort i år. Den vita pionen som doftar allra ljuvligast blev hårt åtgången, och blommorna blev snabbt bruna. Men nu har vi börjat skörda de egna jordgubbarna, tack vare regnskydd över jordgubbslandet. En liten tröst med egna jordgubbar... ;-)

Sommarhälsningar
Elisabet

Spets och Silver sa...

Hade ingen aning om att det fanns orgelknappar. Men vad fina det är.
Log när jag läste om alla "kjolarna", gullig liknelse.

Kram
Nette

G:a Affären sa...

Vilken härlig liknelse med sidenkjolar, våra älskade pioner och rosor.
Det var en annorlunda present och vilken omtanke att ge knapparna till dig. De kan starta igång många funderingar och tankar.
Önskar dig också en fin fredag!
Cia

Ann-Catrin sa...

Oj så fina knappar, vilken tur att de fick komma till dig..
kanske du kan göra något fint av dom, en tavla eller bara som dekoration!

ja nu är det vissa blommor som går på sista versen.. jag har små buketter här och där och klipper av.
underbart med biggaråer.. jag har inga alls utan får snällt gå till torget om jag ska ha några.


Ha en fin helg där i allt det fina
kram
Ann-Catrin

Marthina, Holmbytorp sa...

Så ljuvliga bilder och vilka fina knappar, spännande vad det kan bli! Kram Marthina

Madame Petite sa...

Våra vita pioner regnade sönder direkt de slog ut :( bara två blomknoppar kvar nu... väntar på att de ska slå ut så jag kan ta in dom innan regnet skördar dom också!

Vilka härliga bigarråer... såna ljusa gula har jag aldrig sett! Vi har mörkröda här... tror de heter bigarråer dom också men kanske har helt fel? Dom har börjar mogna till sig nu... riktigt mörka ska dom väl bli... Skatorna festar dock i träden så jag tror jag får skynda om vi ska hinna få något bär att smaska på.

Det andra körsbärsträdet vi har har mindre bär som är gulare i färgen men dom är inte mogna än... vet inte vad det är för sort. Vanligt körsbär kanske :)

Kramar

Helena, The Swenglish Home sa...

Åh, dessa orgelknappar - vilken underbar, omtänksam och annorlunda present. Och tänk så skoj att klura ut vad du vill använda dem till... Hör du hur kugghjulen snurrar i mitt nyfikna huvud... :-)

Måhända aningen "bedagade", men ack så vackra är dina köksbordsblommor, och jag drömmer om att en dag olda pioner, alla möjliga sorter!

Tänk att det redan är dags för fruktsäsongen... det känns liksom lite höstigt i mitt sinne, och med tanke på att mina pojkar inte ens fått sommarlov än (en vecka kvar!) och denna sommar ännu inte har bjudit på så värst mycket... tja, SOMMAR, så blir jag nästan lite nervös av tanken att höstskördar stundar snart... Nå, jag har beställt sommar tills vi gästar Sverige i augusti, så om inte förr så hoppas vi på soliga dagar då!!! :-)

Önskar dig fina dagar bland blommor och fruktskörder och vill än en gång passa på att tacka för alla dina rara ord hos mig - de betyder mycket!

Kram,
Helena

Monica sa...

Här är pionernas, med sina sidenkjolar, tid förbi sedan länge!

Ska bli spännande att se vad du kan göra av orgelknapparna...
Ha en skön helg, kram, Monica

Rosa i huset i vitt sa...

Vilka fina knappar

Önskar dig en trevlig helg

kram Rosa

samson sa...

Pioner är så vackra men jag har bara haft en enda blomma men det är nog för att mina pioner flyttades planterades om i höstas
ha det så gott
maggan

Margareta sa...

Hej!
Nästan lite vemodigt när de vackra pionernas tid är över.Men visst är bladen som siden...Jag hittade ett par runda knoppar till igår.Dom fick komma in.
Så vackra knappar.Dom är ju fina ,bara på ett fat....
Vilka bigarråer..mmm.Synd bara att dom oftast är svårfångade.

Ha en fin helg!
Kram Margareta

Snäckskalsdalen. sa...

Så mysigt, ni har haft kusinträffen nu! Jag har missat lite här - jag har ju varit i min humlebubbla eller vad det var.....Och vilka läckra recept du har med och vackra. Jag tycker om när maten är vacker och det var den verkligen här.

Och blommorna, så fina, pionerna, klockorna, ja alla. Och rosor som håller på att tappa bladen tycker jag är så vackert. Jag låter dom alltid stå kvar och jag ser när vi har gäster vilka som undrar, vad håller hon på med, varför tar hon inte ut dom överblommade blommorna, men jag tycker om dom så. Likadant när jag knipsar av överblommade rosor, jag låter alltid bladen falla rakt ner, jag tycker det är så vackert.......nåja, alla kan och ska inte tycka samma.
Här har vi grått väder idag och det är som det är den här sommaren....Funderar på om vi ska göra en liten utflykt och se nåt annat för nu blir det lite tjatigt känns det som.
Agneta kramar

Viola sa...

TÄNK ATT GAMLA ORGELKNAPPAR KAN VARA SÅ CHARMIGA..EN DAG MED BLÅ HIMMEL MEN HÄR BLÅSER DET VÄLDANS..BLIR EN DAG MED LITE ÄRENDEN...LADDAR INFÖR LÖRDAG :) KAN DU VARA MED OCH ÄTA ELLER SKA DU VIDARE....KRAM