Mina första pärlhyacinter för i år börjar slå ut...
Ljuvliga vårbudbärare, även om det fortfarande är vintrigt ute.
Riktigt goda! Jag tycker nästan att dessa är godare än vanliga semlor - mindre och betydligt saftigare!
Jag, som älskar semlor vill kunna äta en utan att ha dåligt samvete. HÄR finns receptet där jag också lånade bilden eftersom bilden på min provsemla igår blev så oskarp.
Just nu försöker jag äta lite "smartare" och undviker vitt mjöl och produkter som innehåller socker, mest för att må bra.
...så lite väderrapport: igår fick vi helt otippat en ljuvlig vinterdag med lite sol och bara några få minusgrader! Vintern visade sej från sin allra bästa sida!
Ha en fin fettisdag!
25 kommentarer:
Näpna Pärlor! har dom inne och i vinterträdgården och njuter av dom.
Nyfiken på om dom verkligen är goda!
Äter en semla om året och det är i dag efter lunchen, då ska jag njuta!
Ha en bra dag
Mariana
Det ser ju gott ut med semlor, men jag får vänta några dagar med att äta någon.(dras med en envis influensa).
Mina första pärlhyacinter har redan blommat över, så det får inhandlas nya.
Kram
Agneta
Trevlig fettisdag till Dig oxå Lisa, semlan får vara för min del....
Gillar dom inte!!
Kram Malin
Oskarp bild på semlan, sa du? Hmm, medge att du åt upp den innan du hann få fram kameran, hihi! ;-)
Härligt med smålökar som man kan ta in och muntra upp tillvaron med så här års. Nu blommar ALLA irislökar i krukan på mitt köksbord. Sååå fint!
Fettisdagskram till dig!
/Anna-Karin
Mums, vad det ser gott ut med fastlagsbullar, som vi kallar dom här!
Prova att plantera ut dina vita pärlhyacinter och se, vad som kommer upp nästa år! Jag gjorde det och året därpå, så kom det upp BLÅ pärlhyacinter...
Här skiner solen idag!
Kram, Monica
Ja, det var smarta semlor, jag har lusläst receptet och sparat hemsidan, där fanns mycket att hämta!
Jag tänkte just undra över faten semlorna ligger på för dom såg ut som lotusblommor eller liknande!
Ja, men vilka fina pärlhyacinter, är dom vita eller väldigt väldigt ljusblå....
Sol, ja, ni fick sol, ni. Jag ska googla sol sen för jag kommer inte riktigt ihåg vad det är.....
Stora kramar
Fint med vita pärlhyacinter. Ska kolla receptet på semlor, jag försöker undvika socker helt. Får mycket mindre migrän när jag gör det.
Stor kram
AnnaMaria
Jag har precis slukat en semla ;) Ingen i min familj gillar semlor så den här fick jag äta alldeles själv.
Men Nattalia låter väl ändå som ett namn ? Det är taget ! tack ;)
Må så gott & ha en härlig tisdag !
Kram Anki
Fina blommor & fina bullar! Visst vill man njuta av maten utan att lägga på här och där ;)
kramar från snöiga Söderköping :P
Semlorna ser goda ut ju precis som vanliga. Vi fick på jobbet idag de var också goda. Älskar semlor.
Ha en fin vecka
Kram meta
Hi Lisa, I love the white grape hyacinth ..I have never found any over here. Happy Shrove Tuesday...the buns look lovely ...we will be having yummy pancakes !
Gail x
I morgon skall jag äntligen
köpa Semlor, det skall bliva gott.
Jag har ätit en gång för ett par veckor sen.
Det smakade så bra så jag
provar en gång till,ha,ha
kram från /Hajan
Ja, jag får i alla fall dåligt samvete när jag äter semlor. Så receptet mottages tacksamt. :)
Kram Linda
Härliga pärlor!!
Och vad gott med semlor!! :)
Har inte ätit semlor sen jag flyttade hit - alltså nästan 20 år sen... snyft...
Njut för mig oxå.. hihi
Kram Tina
Det är härligt med semlor idag, då det är ok att äta dem. Pärlhyacinterna behövs också i detta snöoväder vi har igen. Kram/Finas mammis
Hej Lisa,
Låter ju bra att ta bort lite av allt onyttigt man stoppar i sig, men du hoppade väl inte över den underbara mandelmasseblandningen och grädden? *S*
Det är ljuvligt att vi kan få ta in lite vår genom lökar och annat. Här står björkris och slår ut i vår entré, och snart ska jag plocka in lite blåbärsris. Men det är ju bara konstgjord andning trots allt, för det vi vill ha är ju värme och sol och grönt nu, eller hur?
Ha en fin kväll, tack för att du delar med dig av ditt liv!
Kram Linnea
Här ratas det semlor, nu är det dags att hålla igen..för mkt kakor och godis sista månaderna...men frestad blir man ju så klart, så snöar det igen då...:( tar visst aldrig slut iår, kram
pärlhyacinter som är så söta. ska minsann ta och köpa hem några nu när tulpanerna gjort sitt. semlor -njae. där är jag mer tveksam. det brukar på sin höjd bli en. men sen är det stopp (till skillnad från sambon och äldsta sonen som äääääääälskar semlor)
kram åsa
Mina pärlisar håller också på att slå ut. Jättehärligt :) Men oj så mycket snö vi har nu, vill inte ha mer nu...
Kram
Marie
Fettisdagsbullar och pärlhyacinter. Det är grejer det när vi nu får hvänta och längta efter månaden maj.
Kram
Vilka underbara bilder.På tal om semlor bakade jag det i dag himmelskt gott.
Kram
Lena lantligtistaden
Semla utan mjöl? Det receptet måste jag gå in och kolla på. Ja, vem skulle inte behöva äta lite nyttigare. Är ju bara en själv som ställer sig på tvären egentligen, haha.
Ljuvliga pärlhyacinter.
Hoppas du har en fin kväll.
Kram Elzie
Hej och tack för goaste kommentarerna. Så fina vita pärlhyacinter du hittat och tack för tipset om semlorna.
Ska titta på lchf recepten för många är glutenfria vilket vi måste tänka på hemma hos oss. Så bra att tänka på sina matvanor så man mår bättre. Måste ta tag i det och härma dig lite.
Kram Ann
Såå gott med semlor och fina pärlisar! :)
Kram
Varma kramar till dig min goa bloggvän på Alla Hjärtans Dag!
Önskar att din dag blir fylld av kärlek, värme och skratt!
Raina
Skicka en kommentar