söndag 9 november 2014

Söndagsgott


I helgen har jag roat mej med lite köksstök.
Det blev först ett fröknäcke, som blev otroligt gott! 


Så jättegott med bredbar ost på!
Receptet hittar du HÄR! 
Jag gjorde misstaget att använda havremjöl istället för vetemjöl, och det blev otroligt sprött, men jag tror att vetemjölet binder bättre. (Det finns alternativ också - att använda bovetemjöl). Jag tog mera solroskärnor istället för pumpafrön, som jag inte hade hemma.

Sen toppade jag det hela med en god äppelkaka!

Här är receptet:

200 gr mandelmassa
3 ägg
skalet av en citron
1 tsk bakpulver
3 msk vetemjöl
2-3 äpplen
+ ett rivet äpple
(1 klick smör, samt skorpsmulor till formen)

Riv mandelmassan, och ett äpple. Borsta citronen i hett vatten och riv skalet.
Blanda mandelmassan med äggen, citronskalet och det rivna äpplet.
Blanda sedan ner vetemjölet med bakpulvret i smeten. Rör om och bred ut smeten i en smord bröad form, med löstagbar botten.

Skala, kärna ur och klyfta äpplena fint. Stick ner dem i smeten.

Grädda i 200 grader, mitt i ugnen i ca 25-30 min.

Gott med vispad grädde, vaniljsås, eller glass till.

Väninnan och jag njöt av den efter skogspromenaden.

Ha en fortsatt skön söndag!

9 kommentarer:

Ann Kåge sa...

Oj, så mycket gott du bakat. Älskar knäckebröd så det receptet måste jag prova. Tusen tack! Lätt att förstå att den fina kakan försvann fort.
En fin söndag till dig också!
Kram Ann

angie sa...

danke für das rezept!!! und danke für die tollen bilder, einen schönen sonntag und liebe grüße von angie aus deutschland

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Skogspromenad och sen fika med äppelkaka låter perfekt för en söndag. Ditt knäcke ser jättegott ut också.
Kramar/AM

Meta sa...

Så flitig du varit då det ser gott ut.Det smakar så mycket bättre med hembakat. längtar efter det nu. i somras blev det mest köpt bröd det är så bekvämt.
Ha en fin söndagskväll
kram Meta

Monica sa...

Mums, det där fräknäcket ska jag prova att göra. Receptet är utskrivet - tack!
Här har vi haft ett skönt höstväder i helgen, så det har varit mycket uteliv!
Ha en fin ny vecka, kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken bakdag du haft!
Goda bakverk båda två, fröknäcke har verkligen slagit och det ena är godare än det andra, men det här receptet du länkade till skall jag spara, verkar jättegott!
Och äppelkaka, så gott!
Jag bakar just nu, hade några övermogna bananer så det blev lite banankaka!
Har du redan fått snö? Det har inte vi än. Men din snö, ligger den kvar, nej....?!
Här är milt och väldigt grått och solen har inte visat sig på väldigt länge, känns det som.
Agneta kram

Margareta sa...

Ohh,vad gott det låter...och det ser fantastiskt gott ut.Detta fröknäcket måste jag prova och äppelkakan med.Man blir så inspirerad av dina fina bilder.

Önskar dig en ny fin novembervecka!
kram Margareta

Rost och rädisor sa...

Mums, mums!
Här använder vi majsmjöl eller kikärtsmjöl till fröknäcke. funkar hur bra som helst.
Allt gott
Anette

M/S Design sa...

Har testat fröknäcke och det var gott men mycket sprött.
Äppelkakan ser så smaskig ut!!
Ha de bra
Mariana