onsdag 11 november 2015

Novembertecken och tjuvstart


Punktlig som en klocka är min vita novemberkaktus.
Som sig bör har den börjat blomma nu med jätteblommor och feta knoppar. Alltid samma ymniga blomning. Så tacksam den är! Jag gör absolut ingenting med den, knappt vattnar den. Tala om belöning man får, ändå! 


Visserligen är det bara november, men jag kunde inte hålla mej, efter glöggträffen hos Viola ikväll, jag var bara tvungen och se hur den tog sej ut - stjärnan.

Aldrig trodde jag väl att jag skulle köpa en SVART adventsstjärna, men när jag såg hur den lyste hos Viola - kontrasten med det mörka och hur det lyste så vackert genom hålen....ja, då kunde jag inte motstå. Färgen på ljuset här är riktigt fel - stjärnan ger ett mjukt och varmt ljus, och inte alls som här! 
Nåja, i helgen har Viola julmarknad både lördag och söndag, så nu börjas det...

En fin onsdag önskar jag er!

9 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Kaktusen är verkligen ett ljus i den allt mörkare november. Jag väntar på min som nog slår ut i helgen. Har hämtat ner mina stjärnor från vinden men än försöker jag hålla mig. Men när jag ser din så blir jag ännu mer sugen! Så fin där i ditt innerfönster! Tiden som kommer är den bästa på hela vintern. Jag har ju redan tjyvstartat med mina hyacinter och får nöja mig med det medan jag väntar... och längtar.

Fin onsdag till dig!
Kramar från Eva-Mari

House and Garden by Bia sa...

Så du har tjuvstartat du, hihi...visst kliar det i fingrarna på mej också ;)...men jag måste hejda mej...men tänder en massa ljus det gör jag ;)
Vilken fin novemberkaktus du har också...ja vissa blommor kan man nästan "missköta" och ändå håller dom sej fina. Solen skiner och jag skall ta en tur in till stan...hoppas solen skiner hos er också ;)
Kramar från bia

Monica sa...

Vi har också en vit novemberkaktus som blommar, men den tjuvstartade i oktober och är på sluttampen nu.
Förstår att du inte kunde motstå den svarta adventsstjärnan, den passar ju perfekt hos dig! Titta bara på byråns/skänkens svart-vita rutmönster, som man ser bakom!
Här väntar jag med juldekorationer tills första advent och det blir inte så mycket i år, för vi ska fira julen i Stockholm hos yngsta dottern.
Kram, Monica

Margareta sa...

Din kaktus är ju makalös.Blommar och blommar. Och vid rätt tidpunkt. Jag blev så glad för ett par veckor sedan,när jag såg små knoppar på den enda kaktusen vi har.Den har inte blommat på flera år. Men nu har jag gjort uppehåll med vattning sedan början av augusti,så det kan ske var det som behövdes. Kommer inte ihåg vilken färg den har, så det ska bli spännande.
Stjärnan är jättefin.Det låter lite mysko med svart,men förstår att det fungerar jättebra. Passar ju så bra i just det fönstret.
Ingen stjärna upphängd här ännu,men snart så.idag har vi lite sol och +11,så man fattar inte riktigt att adventstiden är så nära.
Ha det gott!
Kram Margareta

Erikslundsliv sa...

Samma med min kaktus! Pålitlig enligt almanackan. Min är mörkrosa och börjar precis slå ut.
Stjärnan är jättefin och visst får vi väl tjuvstarta lite. Igår gjorde jag några pinnstjärnor så lite pyssel blir det allt redan nu.
Ha det fint!
Kram, Ann

Huset bakom lindarna sa...

Jag ska precis hitta en fin kruka till min nyinköpta vita kaktus! Ja det är en riktigt mysig tid vi har framför oss nu!
Finas mammis

Mejrams! sa...

Jag gör också absolut ingenting med min kaktus men inte sjutton blommar den. Fast i och för sig så fjäskade jag lite för den för två år sedan och sedan dess har den faktiskt inte blommat. Så nu får det bli en svältkur tills den behagar att blomma igen. Jag har också sett några svarta som påminner om din som jag tyckte var fina tända. Kramen!

Meta sa...

Det är en fin stjärna. Men här har jag svårt att tänka jul ännu. lite som vår i luften idag då min väninna och jag tog en tur till ett handelsområde här.
Även min kaktus blommar så där fint det är nog ett gott tecken ändå får nog ställa in mig på advent snart.
Ha det gott mitt i veckan
kram Meta

Eleonora sa...

Du kunde inte ha valt en bättre stjärna där till fönstret. Så effektfullt och fint!