torsdag 3 december 2015

Julblommor och nyshoppat


Korgen med julblommor, som jag fick av min kör, har fått lite sällskap av torkade apelsinskivor. Julrosen står fortfarande fin och behöver vattnas då och då, men...

 ...amaryllisen växer mej snart över huvudet!!! Oj, så den har vuxit, men den slår inte ut! 
Jag funderar på att klippa av den och sätta den i vatten istället. 
Jag är så nyfiken på vilken färg den har.


Förra fredagens utflykt innebar också lite shopping. 
Det blev en ny sänglampa från det stora varuhuset. Jag tycker den är så fin, och den tygklädda sladden är exakt likadan som farmors strykjärnssladd. 


Från Billa gård blev det ett par härliga doftljus och inte mycket mera, även om det fanns både det ena och det andra som jag kunde tänka mej, men saker - ja, det har man ju så det räcker. :)

En lite solig och mild decemberdag blev det idag. 
Lite småpyssel blir det här och en tur till ICA, och promenad så klart! 
Ha en fin torsdag!

11 kommentarer:

MårsArt sa...

Åh, Lisa jag vill också åka till Billa Gård! Har sett på internet att där är så fint. Men, det är tyvärr lite för långt dit. Får göra ett besök när jag är uppe i mitt älskade Östergötland (och Linköping). Äldsta dottern har sommarhuset i närheten men jag har alltid missat att besöka Billa när jag varit där. Jag tänkte köpa en amaryllis idag, men kunde inte bestämma mig för färg. Spännande att se vilken färg din har. Det är fint att ha den som snittblomma också.
Hoppas att dina kort kommit fram.
Kram
Agneta

Monica sa...

Ja, amaryllis brukar ha en tendens att växa en över huvudet! Jag har en stålställning med två ringar, som man ska låta amaryllisen växa upp igenom. Det är ju inte så snyggt kanske, men praktiskt! Men jag har hört att de håller sig lika länge avskurna i vas!
Fin, romantisk sänglampa du köpt!
Här är det smått duggregn idag, så här bakas det leverpastej! Julstöket har börjat...
Kram, Monica

House and Garden by Bia sa...

Så fint du gjort...och den lampan var läcker ;)...passar bra där på väggen med ängeln, hihi...
Jag har också gjort ett arrangemang nyss med julrosen jag har...har fotat det och kommer att visa senare på bloggen ;)..så köpte jag några hyacinter till idag...dom andra har blommat ut...
Ha en fin kväll !!
Kramis bia

Solstrimmor sa...

Roligt att blanda lite stilar och den snygga lampan måste vara en nyhet, har gått mitt öga förbi!
Roligt med fådda blommor, jag fick en vacker vit azalea igår av väninnorna! Ja, jag skulle nog kapa amaryllisen, annars viker den nog ner sig?

Nu ska jag diska en jättedisk som jag inte orkade med i går kväll efter min myskväll med väninnorna... smakar det så kostar det!
Dessutom har jag diskhjälp av febrigt barnbarn!

Må gott!
Kramar från Eva-Mari

Min soltrappa sa...

Ja, saker har man lyckats samla på sig en del, men lampan var värd sin "nyinförskaffning" - jättefin! Å´ dofter är ju en stor del av det man vill omge sig med så här i adventstid ... tända ljus ... och blommor ... Härligt!
Önskar dig en fin helg!
/Mia

Erikslundsliv sa...

Snyggt med torkade apelsinskivor! Är det blodapelsin, det ser så ut.
Klipp av amaryllisen, den står sig lika bra i vas.
Håller helt med om att saker har man ju så det räcker och blir över, men det är ändå kul med något litet nytt ibland!
Trevlig helg!
Kram, Ann

Eleonora sa...

Men kära söta - vilken Amaryllis!! Kanske får du klippa ner den som du sa. Jag fick 3 lösa tillsammans med eucalyptusgrenar igår av min dotter. Dom står jättelänge i vas sa hon. Så pröva att klippa ner kan du väl alltid våga-

Skön och fin Andra Advent till dig också
Kram från
Eleonora

Meta sa...

Samma här amaryllisarna bar växer på höjden. Har ju köpt en limefärgad så jag är också nyfiken hur den blir i verkligheten bilder stämmer ju inte alltid.
blåst och ren idag usch
Ha det gott idag
kram Meta

Agneta K-Åhs sa...

Märkligt att amaryllisen inte slår ut! Det brukar ju aldrig vara något problem. Jag skulle kapa den och sätta i vas för den håller lika länge så men glöm inte en liten gummisnodd längst ner så stjälken inte spricker och krullar sig men det visste du säkert ;-)

Önskar dig en fin helg!

Margareta sa...

Din blomkorg är ju fortfarande fin.julrosor är ju så vackert .Amaryllisen blir nog ännufinare i vas.Spännande att se vilken färg det blir.
Lampan var snygg.Passar perfekt där och textilsladden gör ju sitt till.Doftljus är mysigt.
Och här blåser det otäckt idag igen...gillar verkligen inte...
Trevlig kväll och helg,
Kram Margareta

Snäckskalsdalen. sa...

Igår skrev jag nog mitt livs längsta kommentar här hos dig. Och så gick strömmen. Kanske skrev jag om din fina julgrupp att amaryllis nog vill ha minimalt, så lite, så lite sååå med vatten innan knoppen kommer fram och att julrosor vill ha lite mer vatten hela tiden så kanske det inte är optimalt att ha dom ihop?! Inget jag vet, men jag har haft hjälp av Omgivningen som kan sånt.

Det blev i alla fall jättefint med dom fina apelsinerna intill. Det finns så mycket man kan göra av sånt vi har runt oss.

Och, doftljus, jag önskar att jag kunde ha det jämt och speciellt av den sort jag älskar, men man får ransonera sig lite, jag upptäckte att dom är inte direkt billiga! Dina är snygga dessutom!

Hoppas du inte blåser bort idag, för här har Helga definitivt gjort ett återbesök, hon har kommit tillbaka med oförminskad styrka och ett otroligt lågtryck....huuuh, vilket väder!

Kramar