söndag 21 februari 2016

Söndagsglimtar


Nyss hemkommen från skogspromenaden och solen strilar in lite då och då i köket!
Lite slaskigt och blaskigt ute, med snön som håller på att smälta igen, men ett underbart ljus är det!


På torpet står mitt olivträd - (födelsedagspresenten för ca.3 år sedan) och verkar stortrivas, trots att den tappade alla blad efter första vintern! Så glad jag är för den och för att jag kan förvara den under vintern. 

Det blir dock inget torp idag, utan lite innefix här hemma, eftersom gårdagen blev en riktig "drönardag" där latheten stod högt!

Ha en fortsatt skön söndag!

7 kommentarer:

Meta sa...

Vad kul att ditt olivträd trivs, hopps att mitt klarat vintern ser trött och torrt ut just nu men jag håller tummarna. Solen smyger sig fram även här ibland men inte mycket.Har tagit en liten promenad idag ganska skönt nästan lite vårkänsla i luften.Visst måste man ha slöa dagar ibland Allt står kvar till i morgon för oss som kan det.
Ha en fortsatt fin dag
kram Meta

Erikslundsliv sa...

Vilket fint olivträd du har och så kul att det trivs trots vintervilan som de brukar ha. Mitt får stå inne i en sval hall som vi har, men det tappar ganska mycket blad. Snart får det flytta ut på verandan, där trivs det bra, men än är det för kallt.
Soligt och fint här idag, jag har gjort ett litet bord av ett symaskinsunderede och gamla golvbrädor. Det ska stå vid vår entré året om med lite välkomnande saker och blommor på. Känner mig nöjd som kom igång med uteprojekt trots att vi ännu har vinter. Nu blir det eftermiddagskaffe! Trevlig söndag till dig!
Kram, Ann

Snäckskalsdalen. sa...

Tänk, olivträd, visst är dom fantastiska! Dom tål mycket dom. Och ditt är ju så fint, roligt att det verkar trivas så bra. När man tänker på hur dom har det i verkliga livet så måste det ju vara bra att det får vila i lite svalare temperatur under vintern.
Skönt med ljuset, jag ser det här också, det är något annat i luften, liksom!
Kramar

House and Garden by Bia sa...

Hej !
Känns som jag har kommenterat om ditt olivträd förut ??...eller var det kanske på instagram...lite läskigt det där om man ser samma bild på instagram, och så tror man att man har skrivit en kommentar förut !!!...hur som helst ser det mysigt ut i ditt kök...här tinar det också, efter en blåsig och snöig gårdag !
Ha en fin söndags kväll!
Kram

Mejrams! sa...

Underbart ljus du har i din lägenhet! Verkligen ett vårljus! Vilka gröna fingrar du har som klarat din oliv så länge och den ser ju verkligen oförskämt fin ut så här i februari. Du verkar ha den optimala vinterförvaringen för den! Kram Merja

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ja du har perfekt förvaring för olivträd,
så fint det är. Och vilket väder det blev
idag, kändes nästan som vår.
Kramar/AM

Monica sa...

Här har solskenet lyst med sin frånvaro idag. Det har varit grått och lite regn men 7 plusgrader, så ändå rätt skönt!
Ditt olivträd ser ju verkligen livskraftigt ut! Så bra att ha ett svalt men ljust utrymme att förvara känsliga växter i.
Önskar dig en fin, ny vecka!
Kram, Monica