fredag 21 april 2017

Sakta, sakta...


 ...gläntar våren på dörren. 
Det går inte fort i år, och jag känner mej ganska otålig nu! 
Ändå hittade jag en Kungsängslilja i veckan! Man såg den knappt för den hade inte slagit ut, utan det fick den göra i denna lilla vas.


Jag har tillbringat eftermiddagen på torpet och känner mej ganska urblåst, för blåser gör det så in i bomben! Solen lyste och det gjorde även vitsipporna i syrénhäcken.


Liksom ett gäng minipåskliljor som jag satte i höstas - lite tätt kanske!

 Små ruggar av pärlisar dyker upp lite här och där...


Bondpionen har alltid bråttom och den brukar klara sej trots kyla.Ett par tulpaner har slagit ut, bredvid en begärlig Dillpion, - en planta som jag fick i höstas. Den har jag bäddat in för den har redan börjat sticka upp!

Ja, våren går sakta framåt, men än lär det visst dröja innan kylan ger sej!
Jag är glad att jag hann vara lite på torpet idag, i solen, för när jag kom hem började det nästan storma och hagla och det var alldeles svart på himlen! Tala om aprilväder!

Önskar er en härlig aprilhelg!

6 kommentarer:

Monica sa...

Ja våren tar verkligen god tid på sig i år! Det är lite trist när det blir så, för då blir våren så kort - plötsligt är det sommar! Här har det också blåst idag och ikväll har det dessutom regnat. Och som du säger, prognosen är inte särskilt lovande heller!
Man får ge sig till tåls...
Ha en fin helg, kram, Monica

Hajan sa...

Det var tidig vår hos Dig, Vilka fina bilder
här har det också blåst som tusan, regnat hela kvällen.
Inte alls skönt eller vackert .Men jag säger som jag brukar
man kan inte få allt, här i livet

Solstrimmor sa...

Åh, den vackra liljan! Och pärlorna... och vitsipporna! Här är vi allt lite efter er... Men nu har jag inte tittat efter på mitt vitsippsställe förstås.

Här är en till som väntar otåligt! Har inte vågat klä av de krukor som är inbäddade för att inte vakna för tidigt och sen frysa igen under de kalla nätterna som fortfarande dyker upp. Idag blåser det halv storm även om solen skiner just nu. Ingen cykeltur idag alltså. Igår blev jag överraskad av en hagelskur... inte kul!

Ha en fin helg du också, men håll i hatten!
Kramar från Eva-Mari

House and Garden by Bia sa...

Så långt har inte våren kommit här...inga vitsippor ännu, och bara knoppar på träden, men kommer värmen snart så går det undan....även här uppe vid Södra Norrlands kusten ;))...men tussilago och blåsippor har vi haft ett längre tag glömde jag att säga. Idag tog jag in en Forsythia kvist, får se om den slår ut ;)....ha en fin helg !
Kram

Loppisälskare sa...

Jo nog händer det ett och annat där ute men det är knappt att man vågar glänta på dörren för den far upp av stormvindarna. Nu borde väl ändå värmen komma snart!? Men dina bilder inger hopp...så vackert. Själv har jag mest sett kirskålen som tycks trivas i kylan och hagelskurar.
Ha en fin helg!
Kram RosMarie

Erikslundsliv sa...

Jag är också otålig nu, men hos dig så har våren kommit betydligt längre än här hos mig!
Min dillpion är på gång och kejsarkronan, inte så många vitsippor än men de är på väg.
En sen vår i år, eller hur? Nu vill jag ha värme!
Ha en fin dag!
Kram, Ann