måndag 5 juni 2017

Ljuvliga juni


Juni är här och den övervintrade Mårbackan blommar i torpköket!

Vilken underbar tid detta är och det gäller att stanna upp och hinna njuta av allt vackert! 
Jag gör ett försök här, och ni får titta in i min torpträdgård och se vad som är på gång just nu:


 Rhododendron som jag fick av min kör 2012, blommade först förra året med tre knoppar - i år har jag nio! Underbart vacker är den och jag är så glad att den verkar trivas. Rhododendronjord och -gödsel har den fått.Liljekonvaljerna har snart blommat ut, men jag fick med en bukett från skogen ändå!Vita, dubbla syrénen vill inte alls vara inne, utan håller sej bäst på grenen, men ändå - man vill ju njuta både inne och ute! Tulpanerna börjar bli lite trötta och lägger sej ner!
Försommarens blommor har alltid så bråttom! Tur att det blev lite kallt, så det stoppar upp lite!I mina odlingslådor har det börjat växa minsann! Här är både plocksallad, röd mangold, dill och ruccola! Så ljuvligt gott att kunna äta från egen odling!Potatisen har också satt fart. Hoppas bara att det finns något under blasten!

En liten inblick i min försommarträdgård just nu! 
Jag är så glad idag för vi fick 10 mm regn igår och dessförinnan bara lite småskvättar! 

Njut av nationaldagen i morgon!

7 kommentarer:

pelargon sa...

Så fint du har det , i och vid ditt torp.Det ser så frodigt ut,trots att det inte regnat så mycke.Salladen är ju jättestor redan.Och potatisen ser ju nästan färdig ut..kanske det blir egen potatis till midsommar?? Lite sorgligt att de efterlängtade liljekonvaljerna och syrenerna,snart har gjort sitt.Det gäller verkligen att njuta av stunden och stanna upp. Jag tycker tiden går fortare än nånsin.
Mysigt med pelargoner som har klarat vintern...dom är som en trogen vän.
Så skönt att det kommer lite regn.Vi fick 26 mm igår och det satt som en smäck.Hoppas på mer i veckan.
Ha det så bra i försommartid,
Kram Margareta

MINA TVÅ HEM sa...

Ljuvliga, ljuvliga blomsterblider!
Nog har vi den bästa tiden nu, förrän allt slår ut i flull
blomm!

Ha det så bra!
Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

Monica sa...

Din torpträdgård ser verkligen ut som en torpträdgård ska se ut! Så lummig, grön och blommande med riktiga mormorsblommor! Ljuvligt! Förstår att det ät en avkoppling att vara där, även om det förstås är mycket arbete också.
Din rhododendron är verkligen underbar, precis den rätta rosa färgen!
Här nere har vi bara fått 4 mm regn, så trädgården skriker efter vatten. Vi har vattnat rabatterna lite, men gräset ser ut som hö...
Nåja, det rättar till sig när regnet kommer.
Ha en riktigt skön nationaldag du också!
Kram från Monica

House and Garden by Bia sa...

Så mycket fina blomster ;))...vi har haft regn idag, så nu hoppas jag att blomningen sätter igång om det kommer värme...och det ska det ju göra (även om det inte blir över 20 grader )...ha en fin nationaldag i morgon !!
Kramis bia

Solstrimmor sa...

Härliga bilder från din ljuvliga torpträdgård. Den där sallatsbädden skulle jag, som delvis är kanin, gärna ha tillgång till! Ja, potatislådan också när dess tid är inne! Egetodlat är avundsvärt! Och på det, alla blommande växter... Njut av vår nationaldag, hoppas du får en fin dag i din del av landet. Jag tror att det blir fint på tillställningen jag ska till på eftermiddagen.

Må gott min vän!
Kramar från Eva-Mari

MårsArt sa...

Tack för titten i din fina torpträdgård med både vackert och nyttigt. Liljekonvalj och syrener är examensblommor för mig. Älskar dem! I år är jag sen med att köpa pelargoner. Jag letar efter en fin dubbel sort. Får fortsätta att leta.
Kram
Agneta

Erikslundsliv sa...

Oj, vad det växer hos dig! Vilket härligt grönsaksland och potatisen ser ju så fin ut. Så kul med egen potatis kanske redan till midsommar? Rododendron hade vi i vårt förra hus som var gigantisk efter hela husväggen, den blommade så fint i juni. Nu har vi ingen men det gör inget. Vi har ju andra växter som är fina istället!
Nu får vi njuta av allt, för fort går det minsann!
Trevlig helg!
Kram, Ann