tisdag 19 mars 2019

Vårblommor och krukväxter

 
Efter intensiva stunder på torpet i lördags blev det ännu en bukett vårblommor. Krokusen var ihopknipt i kylan, men slog ut direkt när den fick komma in. Åh, så jag längtar efter lite vårvärme nu, och säkert gör trädgården det också.

 
Idag fick vi äntligen en solig morgon och förhoppningsvis håller det i sej.
Krukväxterna har börjat piggna till efter vinterns mörker och min Saint Paulia har börjat blomma igen. Den är så fin med sina hängande, rosa blommor!

 
Sommarmurgrönan, den monsterväxande,  har fått bytas ut igen. Den blir alldeles för vidlyftig efter ett par år, trots klippning. Här är ett nytt skott som jag satte i veckan.

 
Elefantörat har blivit lite "sanerad" på alla skott så nu ser den lite renare ut. Ett par nya skott satte jag och de verkar ta sej.

Det har regnat väldigt mycket senaste tiden, så någon vidare trädgårdsstädning har inte kunna ske, förutom några futtiga timmar i helgen när det var uppehåll. Jag försöker tänka lite positivt ändå, att det är bra för grundvattnet, efter både torr vår och sommar tidigare.

Min eländiga förkylning verkar gå på repeat och vill inte ge sej, men idag måste jag bara ut en sväng i solen.

Ha det fint i marssolen!

4 kommentarer:

Monica sa...

Så fina dina krukväxter är! Elefantöra har jag aldrig lyckats med, och du tar skott av din... Och den lilla paulian med hängande blommor har jag beundrat förut - har aldigg sett någon sådan här!
Solsken här idag också, så nu ska jag ge mig ut lite!
Igår planterade jag faktiskt några penséer i utekrukor, dom tål ju lite kyla.
Ha en fortsatt fin dag och hoppas att din förkylning försvinner i vårsolen!
Kramar, Monica

Solstrimmor sa...

Våren personifierad i ditt glas! Och den söta lilla Paulian har satt fart igen! Det går minsann åt rätt håll. Jag har också plockat Elefantöronbebisar och fått många gåbortsblommor, såg att det kommit fler när jag vattnade sist. En tacksam växt.
Här har det äntligen börjat töa och jag ser tacksamt fram emot att våga börja med mina rehabiliteringspromenader. Mooot våååren!

Ha en härlig dag.
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Så fina blommor...paulian är ju helt underbar! Krya på dig nu, hopplöst när förkylningen inte släpper. Jag kör ingefära och limejuice i mängder, verkar funka faktiskt!
Kram från Titti

Rämmengården sa...

Jätte fina blommor jag blev jätte lycklig av att se en snödroppe i rabatten men tyvärr bara en. Ha en fin kväll kram från Nina