måndag 11 mars 2019

Marskavalkad II

 
Jag fortsätter min marskavalkad och här (ovan) är från mitten av mars 2013 min sista vinter i huset som jag hyrde.
Vackert morgonljus i den stora "salen" och vita rosor på bordet. Mars var som vanligt väldigt växlande och kylan höll i sej.

 
 Mars 2012 och ingen snö. Fortfarande i huset jag hyrde min första vår där och jag minns att vi fick ett par dagar med riktig sommarvärme och bin som surrade och att jag satt på verandan och njöt. Det kändes verkligen som VÅR!

 
Mars 2011 och jag har ännu inte flyttat från Stockholm, men gör täta turer till torpet. Det blir min sista vinter och vår i Stockholm och jag njuter extra mycket på torpet och trädgårdsarbetet där.
Det är vargavinter nr 2 och jag firade inte ens jul på torpet, det var så mycket snö att jag inte kom in i huset. I mars ligger snön fortfarande kvar i stora drivor, och jag får kämpa mej in i huset,  men snön smälter snabbt i vårsolen.

 
 Mars 2010, jag är kvar i Stockholm och vi har en vargavinter utan dess like, med massor av snö och kyla. Jag vandrar på isen under broarna och njuter av det vackra vintervädret! Det är inte alla vintrar man kan gå på isen på detta sätt.

 
Mars 2009 och jag vandrar runt kring kolonilotterna i Stockholm och letar efter vårtecken. Jag längtar förmodligen till torpet. Riktig trist marsväder var det här med mildväder, blött och lerigt överallt.  


Mars 2008 och jag är på torpet och firar tidig påsk i mitten av mars. Envis snö som ligger kvar och jag bakar bullar och väntar besök. Jag har pyntat med påskris och blommor i fönstret som är öppet mot marssolen. Detta är ju min första "bloggvår" eftersom jag började blogga hösten 2007. 
 
Idag strålar solen och det blåser kalla vindar, men snön från igår kväll är helt borta...igen. Mars förnekar sej inte!  Det blir tvättstugan idag, inte mera spännande än så.


Ha det gott!

4 kommentarer:

Rämmengården sa...

Så kul att kunna blicka tillbaka. Mars kan bjuda på både det ena eller andra vädret. Vi har mycket snö och strålande sol just nu. Ha en fin dag kram från Nina

Monica sa...

Så roligt att se hur mars var under dessa år. Det var verkligen skiftande! Och det känns, som du hamnat alldeles rätt där du bor nu, men närheten till Torpet, som ju betyder mycket för dig, det framgår verkligen!
Här nere har vi (peppar, peppar, ta i trä) haft en väldigt mild vinter (metereologiskt sett, så har vi inte haft någon vinter!) och mars fortsätter i samma anda! Skönt, tycker jag!
Ha en bra dag i tvättstugan, kramar, Monica

Halmhatt och mamelucker sa...

Ja mars och april kan ju verkligen bjuda på olika väder. Kul att se en tillbakablick.
Kram Annika

Solstrimmor sa...

Kul att kunna se tillbaka hur det varit under tidigare marsmånader. Tack vare bloggen, en så trevlig och lättmanövrerad dokumentation på åren som går. Jag saknar ju mina tidigaste bloggår eftersom jag av misstag raderade min första blogg, Vårt lilla röda hus. Ofattbart att det gick, men det gjorde det!

Idag sol igen och riktig vårkänning utanför fönstren, ännu minusgrader och snö men man ser och hör att fåglarna gör sig beredda. Jag ska till sjukgymnast och få nya övningar... det går framåt även här!

Ha en fin dag.
Kramar från Eva-Mari