torsdag 5 september 2019

September på torpet


Min nya Summer snow har blommat en tid nu och jag är så glad för den. Det växer som attan och ränner iväg på höjden, men vill ha mycket vatten, men det får den ju gärna. Vi har dessutom fått lite regn senaste tiden, inte mycket men tunnorna är fulla.Fikonträdet växer också! Oj, så högt det har blivit. Vet inte om jag ska klippa av det lite. Det kommer ju fikon också och jag hoppas att de sitter kvar tills de mognar denna gång.Mängder av päron även i år och jag tror nästan att trädet viker sej snart. Det är jättegammal och lite murket. Hoppas att det klarar sej. Jag måste nog försöka klippa ner det lite.... Päronen är jättefina och goda! Inte lika god skörd gav skogspromenaden idag. Nej, antingen är det för torrt eller så har "svamptjuvarna" varit framme igen! Kanske är det också lite tidigt, och med tanke på att vi fått så lite regn, så förklarar det väl saken. 

Ja, äntligen är det september och luften är betydligt klarare och svalare. Riktigt kallt har vi haft.
Idag började gympan också, så nu är man på banan igen och det känns i kroppen efter dagen som gick, med både gympa, svampplockning och ivägforsling av ruttna äpplen. 
Ikväll blir det vila! 

Tack för tröstande kommentarer i förra inlägget! 

Ha fina septemberdagar!

5 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Jag är så glad att du trivs med din Summer snow, den är fantastisk och kommer att bli ännu mer fantastisk när den etablerat sig. Min ska få flytta till dotter Åsa på landet innan frosten. Den har noll jord, den stora krukan är full av rötter. Men den har glatt mig, och grannarna, i flera år.
Kul med fikonträdet! Och päron får du, härligt! Nu när jag "jobbar" blir det ingen svampletning. All energi går år till skriveriet.

Hoppas du får många fina septemberdagar på ditt älskade torp.
Kramar från Eva-Mari

Halmhatt och mamelucker sa...

September är en härlig månad! min Summer Snow täcker en hel vägg nu. Jag klipper den till en halvmeter och sen poff. Vilken växtkraft!
Kram Annika

Monica sa...

Jag har en klematis: Clematis vitalba, skogsklematis, som ser ut som din, på den nerkapade tallstammen i vår trädgård. Den klipper jag ner till ca 30 cm på våren och nu når den upp på hela stammen, ca 3 m! Och vi klipper av massor med skott som vill lägga sig ut över rabatten och gången! En helt otrolig växtkraft!
Så stort ditt fikonträd blivit! Ska du ta in det på vintern? Viveka, min äldsta dotter, har ett fikonträd planterat i jorden, på Schaggarp och det ger jättefina fikon!
Dina päron ser verkligen fina ut! Dom brukar ju ofta får rätt mycket fläckar i skalet.
Betydligt svalare här också, det blev en väldigt tvär övergång från sommar till höst!
Lite grått och småskvättar med regn här då och då.
Så duktig du är, som går på gymnastik!
Ha det så bra, kramar, Monica

Annica sa...

Ja, vad härligt det blommar fortfarande, men det gäller att hålla koll på natt-temperaturen nu så inte allt är borta över en natt... Jag funderar på att sätta in frostvakten i växthuset ikväll. Ett fikonträd har jag tänkt att skaffa flera år, tror det är roligare att ha en ett olivträd som jag misslyckats med ett antal av...Var har du det under vintern?

Stor KRAM och trevlig helg
Annica

HWIT BLOGG sa...

Härliga skördetider och skönare luft! Fikon är både tacksamma och vackra...måste kolla hur länge de kan stå ute och inte är växthuset klart!
Bara att ta tag i veckan och köra på :)
Kram från Titti