torsdag 29 augusti 2019

Allt som inte blev av...


 Sommaren lider mot sitt slut, det kan man ju inte förneka och då kommer oftast summeringen av det man hoppades hinna med, man hade ju så mycket tid...
Jag skulle exempelvis sorterat både bilder, noter och röjt i klädkammaren, torpets uthus, etc, etc. 


Jag skulle ha tagit vara på lavendelblommorna, och gjort en krans, men de blommade över så snabbt att jag inte hann med det heller...


Jag skulle ha plockat av röda vinbären, men de hann också torka ihop och busken ser riktigt risig ut i år....


 Blommorna står vid entrén och tigger ständigt om vatten, som så mycket annat i krukor och planteringar. Jag ilar mellan lägenheten och torpet och vattnar, vattnar, vattnar...

Igår fick vi i alla fall rejält med regn, snarare skyfall och åskan blixtrade och dundrade hela kvällen och natten. Elen kom och gick också under natten. Sicket väder vi fick! 


Såhär sitter jag numera och repeterar både dagar och kvällar, dels med teatergruppen och med min kör. Allvaret och de bestämda tiderna har satt igång på allvar, det är bara att rätta in sej i ledet! 

Jag inväntar kallfronten som de lovat ska komma och hoppas slippa 29-gradersvärmen snart!

Njut av de sista augustidagarna! 

4 kommentarer:

Monica sa...

Ja, jag känner igen mig i din beskrivning: Det var så mycket man skulle gjort och nu är sommaren alldeles strax slut! Men det går ju i alla fall!
Det ser så trevligt ut, där du sitter vid dit piano och spelar! Övar ni hemma hos dig?
Vilken lycka och tillgång det måste vara att kunna spela och sjunga! Sjunga gör jag gärna, men kan tyvärr inte spela något instrument!
Här är något svalare idag, trots att vi knappast fick något av den utlovade åskan och regnet. Skönt, för 28-30 grader, fuktigt och vindstilla är jobbigt.
Ha det så gott, nu kommer en av våra favoritmånader snart!
Kramar, Monica

Bettys beundran sa...

Man kan inte hinna allt, det ser ju ut som att du har lavendelkrans, korten vet du vart du har och de kommer ligga kvar till kalla, mörka vinterdagar. Det kommer nya vinbär och kantareller har du hittat. Ja, vi får hoppas att det kommer lite kallare väder för nu är det för varmt.

HWIT BLOGG sa...

Det där inlägget hade jag kunnat skriva! ALLT jag inte hann...men samtidigt skönt att, ja ja, jag får ta det sen, nästa sommar. Något att längta till även om det är en evighet dit :)
Härliga bilder och jag önskar dig en GLAD fredag Lisa.
Kram Titti

Solstrimmor sa...

Äsch, du ska räkna allt du HANN! Säkert en massa saker! Och säkert har du den fina lavendelkransen kvar, de håller ju länge och är fina torkade också.
Kul att se dig även om det bara är bakifrån! Vilket långt och lockigt hår du har! Avundsjuk:)

Må gott i underbara september!
Kramar från Eva-Mari