söndag 12 januari 2020

JANUARIVÅR


På torpet strålade solen in idag, genom smutsiga fönster och annat damm. Jag längtar redan efter att få städa och göra i ordning här, och allt syns ju så väl i solen. Några pelargoner står på bordet, och några i duschen. 
Snart är det dags att pyssla lite med dem, men jag väntar nog till februari ändå.


 Väldigt blåsigt men vackert och ca +8 grader! (Igår var det frost och -5).


Överallt syns späd grönska. Här är något som redan vill upp.
Jag tror att det är pärlhyacinter...


Annars har jag ägnat helgen åt mina nya telefon! 
Jisses, vilket pyssel det är och så mycket nytt man måste sätta sej in i. Hela tiden frågar den saker, som jag inte vet vad jag ska svara på. Undra på att man fjärmar sej från att skaffa en ny. 
Ska det vara så här vart femte år nu - att man måste skaffa ny telefon för några tusenlappar? Nej, jag har inte råd att vara pensionär! 
Ha en fin start på veckan imorgon! 

6 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Håller med dig, vem har råd att vara pensionär? Så trist att få lov att byta ut nåt som man PRECIS känt sig hemma med! Min mobil är drygt ett år och först nu är vi kompisar. Lite lättare har det gått med min nya dator som faktiskt förenklat livet på ett mycket positivt sätt. Jag häpnar över hastigheten!

Förstår att du längtar efter att få ställa i ordning på torpet. Idag har vi haft sol och genast så började jag tänka balkongliv! Kollade nätet efter en fällbar vilstol till och med! Ingen brådska direkt... men det är roligt att fundera och drömma! Och med tanke på vädret så är det ju inte konstigt att pärlhyacinterna vill upp. Känner mig precis som dem!

Önskar dig en fin ny januarivecka.
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Oj vad din pelargon är stor, och som den sträcker sig mot ljuset! Som vi alla så här års...
Här har det också varit blåsigt, men ingen sol, bara regn hela dagen! Vi får snart skaffa simfötter här!
Men imorgon spås sol och det längtar jag efter!
Det ser ut som det var pärlhyacinter som sticker upp hos dig - nu måste jag ut och kolla om jag ser några här imorgon!
Jag funderar ju också på att skaffa en ny mobil - min är antik - men jag drar mig för allt jag måste sätta mig in i! Jag tycker om att lära mig nya saker, men just mobiler och sånt är svårt att intressera sig för!
Önskar dig en ny rolig vecka med mycket sol!
Kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Hej Lisa!
Snäckskalsdalen här!
Det var länge sedan jag var inne på någons blogg (förutom Tjernhus då), det blir bara Instagram numera.
Lika fint som vanligt har du det och torpet är ju så vackert! Som alltid. Och trädgården.
Och mobil. Ja, blir man trött eller, både krångligt och dyrt. Och man förstår ju vad de flesta ord egentligen betyder, men absolut inte i mobilsammanhang. Och ibland så trycker man fel och allt blir ännu snårigare.......och mobilerna har blivit ohemult dyra. I alla fall för en pensionär som du säger!
Och alla uppdateringar, varför finns det inte en ruta där det står, nej, tack, jag vill inga ha just nu, det fungerar som det är! Det hade jag uppskattat. Ja, ja, man blir äldre och känner lite grand igen hur det är att bli äldre.....man börjar bli bekväm och så är man kanske inte ute så mycket bland så många människor längre så att man kan fråga till höger och vänster som man gjorde tidigare.
Här både blåser och regnar vi bort den här vintern och varmt är det. Läste nånstans att i februari kommer kylan och snön, men nu kvittar det även för min del, jag som älskar snö och kyla. Vill helst bara glömma den här vintern. Hittills i alla fall.
Vi ses på Instagram!
Kramar från Agneta i Snäckskalsdalen

houseofchandeliers and vintage sa...

Kul att hitta din blogg och ditt mysiga torp, jag har inte bloggat på väldigt länge, men försöker börja om, eftersom det är rogivande. Hoppas vi ses, hälsa gärna på mig i min blogg också. https://houseofchandeliers.blogspot.com/ Mvh Zara

Annica sa...

Så himla vacker bilden är med pelargonen i ditt fina torpfönster!
Ja, tänk vilken konstig vinter vi har detta år. Jag är dock glad över varje snöfri dag...
Kul med ny telefon! hihi, jag älskar att pilla på tekniska prylar och en ny telefon är ju lyckan! Lycka till, snart är ni bästa vänner mobilen och du.

Stor varm Kram
Annica

houseofchandeliers and vintage sa...

Å tack för att du skrev till mig,vad roligt. Det ska bli kul att få se vårbilder fån ditt torp framöver. Det ser så mysigt ut. Hos mig har vi massor av snö, så vi får vårvinter först innan våren kommer. Längtar efter blommor. Ha det fint. Zara