onsdag 1 januari 2020

Decennium-krönika

Ett helt decennium har gått och jag har gjort en krönika:

JANUARI 2009:  Efter en fin jul på torpet med lagom mycket snö och lite frost,  jag tar mej motvilligt till storstan igen. 


 FEBRUARI 2010: Jag botaniserar bland Stockholms blomsterbutiker och köper de första vårlökarna.  MARS 2011: Jag åker ut till Trädgårdsmässan och förundras över allt vårlikt och vackert där. Årstidens monter intresserar mest detta år. Jag rensar i min lägenhet inför försäljningen och i april säljs den och jag står inför ett helt nytt liv! Jag flyttar senare ner till mitt älskade torp och hoppas på det bästa.  APRIL 2012: Jag hyr huset i närheten av mitt torp och har dukat upp med vårblommor på verandan. Tidig vår, men många bakslag.  MAJ 2013: Jag bor sista våren i det vita huset och förundras över de röda gullvivorna och alla vårblommorna på tomten.  JUNI 2014: Jag köper lägenhet hösten 2013 och får äntligen lite ordning på balkongen under min första vår och sommar. Jag pendlar mellan lägenheten och torpet.  JULI 2015: Högsommar på torpet och lagom med regn denna sommar. Stormhatt, Riddarsporre och Krolliljor finns fortfarande kvar. Jag gör en Värmlandsresa med några väninnor och vi besöker både Berättarladan och Sandgrund. Ett härligt äventyr.  AUGUSTI 2016: Jag åker till min gamla folkhögskola där vi firar 50-årsjubileum sedan vi började där. Vi vandrar i minnenas labyrint i ett helt dygn.  SEPTEMBER 2017: Jag medverkar i en liten utställning på "Galleri Spiltan" - gamla stallet vid huset jag hyrde. Det är Östgötadagarna och vi har mycket folk som cirkulerar. Utställningen innefattar förutom mina akvareller, även fårskinn och keramik. 
I övrigt präglas denna höst av filminspelningen om Moa Martinsson där min kör medverkar som statister. Denna höst är ett svampår utan dess like!  OKTOBER 2018: Jag har fyllt jämna år och min Damkör firar 20 år. Året får en rivstart. I oktober är det lite lugnare och då tar jag med skräckblandad förtjusning mej an min nya dator, efter allt krångel och bök med min gamla. NOVEMBER 2019: Jag börjar fundera på lite färg i hemmet och börjar lite blygsamt med ett par kuddar. Vem vet hur detta slutar, för det finns planer på flera saker här hemma. Jag hittar en novemberdikt i ortstidningen som jag tonsätter och får kontakt med "poetissan". DECEMBER 2019: En stressig månad med konserter, repetitioner och slutligen en bejublad julkonsert med min Damkör. Jag bjuder hem några vänner på supé och sedan är själva julen igång. 

Jag ser fram emot ett alldeles nytt år och decennium och önskar er alla en GOD FORTSÄTTNING PÅ NYA ÅRET!

4 kommentarer:

pelargon sa...

Gott Nytt År!
Det var ev fin krönika.Minnen. Kommer ihåg en del från åren då det hände.Tänk så mycket som händer på en tioårsperiod.
Bra att tänka tillbaka lite och förstå att man är med om en hel del.Det är så lätt att bara tänka på det jobbiga som hänt.För det mesta är det ju bara en liten del av verkliga livet. Men det ger ärr.
Dina bilder var iallafall väldigt fina!
Tack för året som gått!Tack för alla snälla kommentarer!Hoppas vi fortsätter att ses/höras.
Önskar dig fina dagar!
Kram Margareta

HWIT BLOGG sa...

Vilken härlig krönika du bjuder på och GOD fortsättning på det nya året!
KRAM Titti

Solstrimmor sa...

God fortsättning Lisa!
Vilken fin presentation av ditt tiotal! Det är roligt att kunna gå tillbaka och se vad man gjort vissa månader... och år.

Jag önskar dig fina och lagom händelserika år framöver. Nog blir det här decenniet det bästa nånsin?

Tack för dina alltid så fina kommentarer hos mig. Jag uppskattar och blir glad av varenda en!

Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Så roligt och innovativt att göra en decennie-krönika! Nu fick jag något att fundera på...
Så mycket som har hänt i ditt liv under andra decenniet på 2000-talet! Du har slutat jobba, och framför allt flyttat från storstan ut på landet, det är ju ett stort steg! Jag är så glad att ha fått följa dig denna tid och hoppas att vi fortsätter så även detta decennium!
Önskar dig en god och glad fortsättning på 2020!
Stora nyårskramen, Monica