måndag 3 februari 2020

Glimmande februari och pelargonfix


Februaris början har verkligen bjudit på sol och sköna stunder.
Igår var det ett strålande söndagsväder och jag plockade med mej några snödroppar från torpet. De växer lite här och där och har kommit lite olika långt beroende på läge. Alltid lika speciellt med de första vårblommorna, även om det säkert är långt till själva våren ännu. 


Jag fick en hel del gjort igår på torpet.
Pelargonerna fick flytta från duschen och klipptes ner. Så skönt att kunna göra detta utomhus. Mildväder och ganska mycket blåst, men det gick bra ändå.


Detta är Fragrans - en vildpelargon och doftpelargon som stortrivs på torpet. Ingen vanlig pelargon och kräver egentligen ingen nedklippning, men denna fick ändå en rejäl rensning. Jisses, så den har vuxit! 


Nu står de uppradade på köksbordet och rejält nerklippta. (Fikonträdet står närmast och visar inga livstecken ännu). Nu får de stå såhär några veckor, sedan får de ny jord. 

Måndag idag och lika vackert och soligt, men betydligt kallare.
En skön och lång promenad har jag just haft. Så härligt med allt ljuset. Fortfarande väldigt bekvämt och bra utan snö.

Önskar er en fin start på veckan.

5 kommentarer:

Monica sa...

Vad du har varit flitig och duktig, som klippt ner dina pelargoner! De ser ju fina och kraftiga ut, så de blir säkert stora och blommande i sommar! Jag ska sätta om lite inne-krukväxter och maken funderar på att klippa/såga ner änglatrumpeterna, som står mörkt i garaget/förrådet. De har inte fått något vatten sedan de togs in i oktober, men nu ska vi börja vattna försiktigt och tända växtbelysningen ovanför.
Det är så roligt med de första vårförberedelserna!
Jag skulle behöva räfsa ur lite rabatter, men jag ska försöka behärska mig tills de börjar tömma trädgårdstunnan igen vecka 9.
Lite soldis här idag och 6-7 grader.
Ha det så bra, kram, Monica

Solstrimmor sa...

Snödropparna är verkligen vårbärare! Tänk att vi är på den vägen igen. Vad tar tiden vägen?
Jag fick hem mina pelargoner igår och beskar dem rejält, alla har överlevt. Ett under varje år! Idag, efter gårdagens rejäla genomvattning, så planterar jag om dem. Unnan det som unnan är som mormor skulle sagt. Och det verkar som om alla sätt är bra. Min Fragrans har stått bakom gardinen hela vintern och ska också få ny jord och beskäras något. Har tidigare toppat den så ett par nya plantor blir det nog.

Hoppas du får en fortsatt fin vecka.
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Vilken fantastisk Fragrans, kan känna doften ända hit :) Skönt att göra lite sånt där grönt pyssel nu...
Kram Titti

M/S Design sa...

Har också klippt ner mina men dom har farit illa av innomhusvistelsen denna vinter, få se om dom tar sig.
Trevlig helg
Mariana

Annica sa...

Men ååh, snödroppar i början på februari! Vackert men lite sjukt kan en tycka... Vad härligt att ta tag i pelargonomplanteringen. Ska verkligen gå igenom mina i veckan som kommer. Spännande att se hur många som fortfarande är vid liv.

Kram och trevlig helg!
Annica