tisdag 25 februari 2020

Vår, fettisdag och snö!


 Igår var det en strålande vårdag på torpet. Snödropparna solar sej och... ...även krokusen sticker upp bland fjolårsgräset. Inte lika roligt att rosorna börjar få blad! Hur ska detta gå?Jag gjorde lite nytta genom att ta bort de gamla höstanemonerna och lite annat.


En liten koll på pelargonerna, men där har inte mycket hänt sedan jag satte om dem.  

Idag har de varnat för SNÖ och just nu yr snön utanför, även om inget har lagt sej ännu, det kanske blir så...att vintern äntligen har bestämt sej för att hälsa på. Så dags nu kan man ju tycka.

Nåja, jag ska snart till en granne och äta SEMLOR. Det är ju fettisdagen idag och grannen bakar alltid semlor och bjuder in varje år denna dag. 
Fullt upp med saker här hela tiden och färgburken står fortfarande och glor på mej. Få se om jag får den tiden snart. 
Ha en fin semmeldag! 

4 kommentarer:

Monica sa...

Härligt att ni fick en solskensdag! Här började dagen soligt, men övergick rätt snabbt i spöregn och nästan storm!
Våra rosor har också börjat få blad och i år hade jag bestämt mig för att de ska klippas ner ganska hårt - vi får väl se om jag kan stå vid mitt ord...
Tänk att det snöar hos er, hoppas att det töar bort snabbt!
Så mysigt att bli bjuden på semlor varje fettisdag! Vi köpte faktiskt var sin idag, det är ju så gott!
Ha en skön kväll, kram, Monica

Annica sa...

Lite konstigt är det allt, rosblad i februari...
Det blev inge snö hos oss, glad är jag. Men rysligt kalla vindar trots solsken idag. Klart en ska äta en semla (eller två) på fettisdagen! Jag åt 1 1/2!

Allt gott till dej!
Kram Annica

Solstrimmor sa...

Idag -11 här och solen strålar redan, hoppas att du inte har lika kallt och att dina vårväxter klarar sig! Vi har inte fått en snöflinga här sen före jul, ni fick väl några i veckan, förmodligen borta nu? Det enda som är bra med kylan här är att konstsnön som lappat vasaloppsspåren blir kvar till på söndag när det brakar loss. Nåja, vad hjälper det att klaga på vädret?

Hoppas du får en trevlig helg, semmelpremiären är ju avklarad för din del. Själv hoppar jag gärna över semlan och tar en "Göteborgare" i stället, en himmelsk kaka med mördeg, hallonsylt och ett lager glasyr. Kanske välkänd för andra men helt nyupptäckt för mig!

Må så gott!
Kramar från Eva-Mari

Bettys beundran sa...

Var sak har sin tid. Färgburkarna lär stå kvar och hembakade semlor bjuds inte varje dag - eller hur. Har ätit 3-4 semlor i år och gillar de som har mandelbitar i grädden. Grädden brukar jag annars ta bort och då är det en slät bulle med mandelmassa för ca. 45:- - lite dyrt.