tisdag 10 mars 2020

Förändring med färg


Som jag visade i förra inlägget blev det alltså målning i helgen som gick. Det satt långt inne, innan jag kom igång, för jobbigt var det med den långa väggen och jag har lite sviter kvar i kroppen fortfarande - man är inte 27 längre! Ha-ha! Så här såg det ut innan, nåja denna bild är från 2014 innan både skåp och skrivmaskin, men väggen med tavlor och ljusstakar är samma.Resten av den långa väggen ser ut såhär, med samma tavlor som hängde innan. Eftermiddagsljus, men med stora tallen numera borta utanför fönstret.  Innan med förmiddagsljus och jag ser att Monsteran ser betydligt piggare ut här och tallen står utanför fönstret. Jag slipper frömjölet i maj. Jag är oerhört nöjd med färgen! Den ger ett så ombonat intryck till hela rummet, som ju är ganska stort. Och det blir så fint med den lite brända orangea färgen till. 


En detalj från hyllan med Lisa Larsson-figuren och ett gammalt plåtskrin. 

Underbar färg som täckte så fint! Jag målade bara en gång över den vita färgen. Den är lite obestämbar, som lite smutsig turkos som skiftar fint i olika ljus. 
Färgen kommer från Jotuns Lady och är extra matt.
Här är färgkoden: S3010-B70G . Jag fick den genom influencern och bloggaren Sofia Wood som bloggar på Elle. Hennes vardagsrum är som en dröm!
Kanske någon vill prova. Jag såg en liknande färg hos Alcro då hette den "Blåstång".

Jag konstaterar att inte mycket har förändrats under åren jag bott här. Det är som om det inte finns någon annan lösning än den jag redan har och jag känner mej så hemma i allt jag har och hur det är. Själva färgen blev den stora förändringen här och den gjorde så otroligt mycket. Säkert kommer jag att måla på flera ställen i lägenheten - detta gav verkligen mersmak. 

Hoppas att ni alla är friska och krya i dessa coronatider. Fy, så läskigt det är. 
Ha det gott!

6 kommentarer:

Mia Coman sa...

Draga Lisa,
Unora dintre noi le fac bine schimbarile! Si mie.
Arata superb peretele de culoare inchisa in spatele dulapului si coltul cu lampa si maslinul.
Daca ma intrebi pe mine, referitor la partea cu canapeaua, imi place mai mult varianta anterioara (inainte).
Poate... in spatele canapelei sa fie spatiu liber sau un mobilier de culoare deschisa.
Important este ca tie iti place si asa si trebuie, pentru ca tu locuiesti acolo!
Te imbratisez calduros, Mia

Solstrimmor sa...

Så lustigt! Idag var jag in på Sofia Woods blogg och tänkte då att hon har samma, allafall liknade färgen på hennes vardagsrumsväggar den du målat med! Och så VAR det den! Håller med att hon har en inspirerande och fin, lågmäld blogg. Jag blir så sugen på lite mer färg jag också, MEN jag hyr ju och det ställer ju till det... eller kanske inte? Man kan ju fråga först! Nåja, inte just nu. Ditt rum fick verkligen attityd!

Så skönt att kunna känna sig nöjd med sitt boende, sammalika här! Så bra vi har det!

Vila nu så du kan ikläda dig din 27-åriga kropp igen, hihi!
Kramar från Eva-Mari

Bettys beundran sa...

Så fint det blev. Tänk att det ibland bara behövs lite förändring. Jag tänker på att du har flyttat runt några saker och då händer det något. Har också en av Lisa L bredbakade damer. Min har legat på vinden i många år men så fick hon komma ner och sitter nu och läser sin bok lika rofyllt som din.

Monica sa...

Som jag redan sagt (på IG), så tycker jag att färgen är jättesnygg! Och jag håller helt med om att den orange färgen på ljusen är jättevacker mot väggen! Kanske en kudde med samma orange färg i soffan, eller blir det för mycket? Jag är absolut ingen expert på inredning!
Förstår om du har lite "träningsvärk", det är ju muskler man inte annars använder, som behövs när man ska flytta möbler och sträcka sig för att nå! Bra gjort, säger jag!
Och så blev det som det brukar bli när man börjar i en ände; man ser mer och mer vad man mer kan göra...
Nu får du vila lite innan du kör igång med något annat jobb!
Kramar, Monica

HWIT BLOGG sa...

Oj vilket lyft och den färgen var riktigt riktigt snygg!!! Bra jobbat också, ja det ska gudarna veta att man inte är 25 längre ha ha...
Önskar dig en glad helg!
Kram Titti

Annica sa...

Sååå himla fint det blev! Ja nu vill man ha färg igen, det vita ser plötsligt så blekt och tråkigt ut. Jag har egentligen aldrig gillat vitt, men i mitt vardagsrum är det allt väldans vita väggar... ;)

Stor KRAM
Annica