fredag 20 mars 2020

VÅRDAGJÄMNING


Vårdagjämning idag och igår hittade jag de första vitsipporna på torpet, knappt synliga men ändå, de slog ut direkt när de kom in i värmen.
Vilket märkligt väder - igår strålande sol och idag virvlande snöflingor och råkall vind! Vädret dribblar med oss hit och dit. 


Vid min entré har i alla fall de små påskliljorna äntligen slagit ut, men de har stått där länge nu. Kylan verkar inte bekomma dem.
Jag skymtar påsken därframme...


Flera hurtiga penséer vid min entré och de verkar klara kylan om nätterna, för nu är det ganska kallt …..igen! 

Det är en märklig känsla detta att våren börjar synas lite överallt och både blommor och buskar knoppas och verkar ha bråttom i år. Tidig vår, kan man konstatera, sen kommer det där andra, på nyheterna, och då känns allt så heeelt galet! Det känns ju nästan som att leva i två olika världar. När jag tittar ut märks inget galet, allt ser ut som vanligt, kanske med en ovanligt tidig vår, men sen...hör man hur det ekar från den andra världen, smittan, och att hålla sej inne, inte träffa folk, inte gå och handla etc. etc.

En hälsning från karantänen på självaste vårdagjämningen - 
sköt om er och var kloka!

5 kommentarer:

Monica sa...

Ja, det är em märklig tid vi lever i! Har aldrig varit med om något liknande förut och det är det väl knappast någon i Sverige som har!
Det är precis som du säger - två världar! Det ser normalt ut, men är ju verkligen inte det. Så mycket som man inte vet om framtiden: Kan vi fira påsk med våra barn och barnbarn i år, kan vi fira Valborg med goda vänner - med största sannolikhet inte! Det blir tomt.
Våra döttrar handlar åt oss och det är ju skönt. Vår affär har börjat öppna redan kl 7 på morgonen och första timmen får bara människor i riskgruppen handla, bra för dom som inte har anhöriga i närheten.
Vi får vara glada att blogg- och IG-världen fungerar som vanligt!
Kram och ha en bra kväll, Monica

Solstrimmor sa...

Så härligt! Välkommen våren! Lite lättare att hantera virusutbrottet... tänk om det blossat upp i november, hemska tanke! Nu har vi nåt att se fram emot. Igår skulle jag premiärcykla tänkte jag. Men i det låsta cykelförrådet hade nån vandaliserat min cykel! Jag blev så ledsen och kränkt! Men i dessa tider är ju det en världslig sak. Nu får jag lämna in cykeln på lagning och genomgång. Så trist och tänk att folk (ungar?) inte kan låta bli andras egendom!

Nu njuter vi av helgens utlovade finväder, solen lyser här idag och jag tror jag ska pigga upp mig med att skruva upp en hylla på balkongen.

Sköt om dig.
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Ja vi håller avstånd och hoppas på bättre tider...
Kram från Titti

Mia Coman sa...

Draga mea,
Cata primavara si bucurie transmit florile tale!
Sunt adorabile.
Imbratisari, Mia

Bettys beundran sa...

Vitsippor i ett snapsglas kan det bli bättre? Det ger en känsla att det blir vår i år med, även om vindarna i dag är isande här i S-holm.