söndag 8 mars 2020

Vårsol, målarfärg och kvinnodag


Igår hade vi en härligt, solig vårdag och solen värmde riktigt på torpet!

 Jag njöt av alla vårblommorna som öppnade sej i solen.En liten Scilla såg jag för första gången i år, lite suddig bild, men ändå....

Söndagen har jag ägnat åt målningen av väggen, som jag talat om tidigare. Äntligen blev det av! På bilden ovan ser den grå ut, och det är den absolut inte! Här syns nyansen lite bättre - den drar åt blågrönt och är såååå vacker! Färgen var lätt att måla med, väldigt tjock och otroligt matt, precis som jag ville ha den. Jag lyckades baxa bort det stora skåpet och soffan, men nu är jag helt slut efter allt klättrande på stegen! Det är en riktig röra i min lägenhet och jag ska ta en skogspromenad, sen blir det städning. Slutligen en bild på Moa Martinson (lånad bild), som för dagen är prydd med blommor. (Just här brukar min kör stå och sjunga varje nyårsafton när vi inviger ljusvandringen i stan.)
Manifestationen inne i stan missade jag idag för målningens skull, så jag firar kvinnodagen på mitt eget sätt och minns mina förmödrar med värme och har en förhoppning om rättvisa och att allas lika värde blir en självklarhet. 
Ha en fin fortsättning på söndagen!

3 kommentarer:

Monica sa...

Wow, vilken vacker färg på väggen! Precis i min smak! Bra jobbat, förstår att det var jobbigt att flytta möblerna!

Så härligt det ser ut med dörren öppen på torpet, och man riktigt önskar att man fick sitta på den trappan i solen med en kaffekopp...🏡 ☀️ ☕️

Moa Martinsson är en av mina favoritförfattare; visste inte att hon stod staty någonstans!
Må så gott, kram, Monica

Dubbelörn sa...

Underbar färg på väggen! Men vad är det för märke o vad heteer färgen? Skulle kunna tänka mig den i mitt sovrum ...

Kram Elisabeth

Solstrimmor sa...

Åh, nu ser jag färgen! Så snygg! Tänk att du vågade och lyckades! Ser fram emot att få se väggen möblad! Det värsta är att när man börjar förändra för det med sig en massa andra saker. Men kul är det!

Hoppas du får en ny fin vecka... kanske sol nån dag? Torpet väntar!
Kramar från Eva-Mari... som börjat snegla på min väggsnutt bakom soffan... Hm...