tisdag 3 mars 2020

Lampor och snö


Jag är ju förtjust i gammaldags lampor och det har blivit en och annan under åren. Nu har jag letat fram den veckade som jag hade i köket i Stockholm. Den får hänga över gamla byrån i arbetsrummet. 


Jag skulle ju vilja byta ut mina arbetslampor i köksfönstren. Börjar tröttna lite och vill ha något annat. Kom på att jag en gång köpte tre jättesmå skomakarlampor på det stora varuhuset, men har bara använt en på torpet, där de var tänkta.
Jag har ju sett dem ligga i sina kartonger på torpet ovanpå garderoben, men var är de nu? Som jag har letat och letandet pågår ännu. De skulle passa så bra i mina köksfönster! 


 Här är en annan mindre sort som hänger framför innefönstret i köket. Det har sina sidor att flytta så ofta som jag gjorde mellan 2011 och 2013. Allt blir en enda röra och vissa saker har bara inte dykt upp. 


Visst fick vi snö! Ganska mycket dessutom. Det höll i sej några dagar, men i söndags var den nästan helt borta. Här  ovan en bild från skogspromenaden i fredags när vi dessutom hade lite sol.

Idag är det otroligt grått, disigt och regnigt. Inte så lockande väder att vara ute i. 
Ha en fin fortsättning på veckan!

5 kommentarer:

Monica sa...

Spännande med dina lampor! Det är ju så roligt att förnya i hemmet då och då, men man blir så lätt hemmablind! Och så har jag en man, som inte gillar förändringar...
Hoppas att du hittar skomakarlamporna, fast jag tycker om de som hänger där nu också!
Ingen snö här fortfarande, 7-8 grader varmt och vindstilla i dag.
Må så gott, kram, Monica

Solstrimmor sa...

En sån söt veckad skärm! Ja allt går i cykler och inte alltid hittar man saker man sparat. Lamporna kommer säkert fram när du letar efter nåt annat. Idag bar jag upp min gamla kristallkrona på vinden. Den går inte att tappa bort! Den behöver vila lite och det blev såå luftigt i vardagsrummet. Riktigt vårlikt... som kontrast till slasksnön som fortfarande faller alldeles i onödan känns det som. Jag sneglar mot balkongen och är så sugen...

Ha en fortsatt fin dag.
Kramar från Eva-Mari

Annica sa...

Ååh, jag älskar också gamla vackra lampor! Så roligt att byta ut och ändra om lite ibland. Om en nu hittar det man söker... hihi
Idag har det snöat här hela dagen, det övergår i regn nu så hoppas det är borta imorgon!

Kram och ha en fin kväll!
Annica

HWIT BLOGG sa...

Jag gillar de där gammaldags lamporna! Jättefina! Kul med ombyte och än behövs det ljus :)
Kram från Titti

Margareta sa...

Så fin din veckade lampa är!Det gamla blir som nytt när det legat i dvala ett tag. Men det är ju tråkigt när man inte hittar det som egentligen finns...någonstans.Kvällarna börjar ju bli lite ljusare,men fortfarande behövs lampans sken ganska många timmar.Idag är det så mörkt och mulet här, så man behöver ha tänt även mitt på dan.
Antar att du är fullt uppe i målningsarbete...Så roligt när det är färdigt.
Ha det så gott!
Kram Margareta