onsdag 8 april 2020

Våren och påsken


 Våren är precis som vanligt och jag är på torpet och njuter av solen och rensar ogräs och fixar i trädgården. Allt är som vanligt....


Idag plockade jag med mej en bukett av blommor som trädgården bjuder - vitsippor, scilla, lungört och porslinshyacint. Härligt med de första blommorna och det knoppas i buskarna och fåglarna sjunger...precis som vanligt! 


Snart är det påsk och då blir allt så annorlunda, precis som det ju är nu alltsammans. Gula blommor vid min entré till lägenheten. Det känns surrealistiskt här i min "karantän". Jag kan ju ändå njuta av torpet och så, men inte få träffa mina nära och kära...! Så är det ju för alla just nu. Så otroligt märkligt det känns!
Det är inget som syns, men finns! 

Jag önskar er ändå en någorlunda glad påsk!

5 kommentarer:

Monica sa...

Precis så är det. Allting är sig egentligen likt och ändå känns det så annorlunda. Vi träffar ju våra döttrar som bor här omkring ganska ofta och även barnbarnen som bor i närheten, men på avstånd. Det är tomt och trist, men nödvändigt.
Önskar dig fortsatt fina dagar i ditt vackra torp!
Kramar, Monica

Solstrimmor sa...

Ja, denna påsk och tiderna före och förmodligen efter kommer vi att minnas. Så overkligt att bli fråntagen sin frihet! Tur att vi kan få vara ute ändå, men promenaderna för min del känns konstiga de med. Inte en vitsippa har jag sett än. Igår såg jag att scillan börjat blomma. Idag ska jag försöka få tag på lite färskt alris. Inte lätt, jag kan ju inte bryta varsomhelst längs promenadvägen.

Jag njuter av dina buketter! En tröst i det konstiga. Tänker på alla som inte tycker om att vara ensamma... hur svårt har inte de? Jag lider i alla fall inte av ensamhet. Även om denna pandemi är förskräcklig så tror jag att den är av godo både för vår värld och mänsklighet.

Det blev en sorgesam kommentar till ditt fina inlägg. Önskar dig en fin påskhelg med massor av sol över torpet!
Kramar från Eva-Mari

Bettys beundran sa...

Ja, det blir en konstig påsk men det är bara att tänka på allt bra man har. En liten trädgård till mitt hus där kan jag och livskamraten sitta med en kopp kaffe och se att våren bryr sig inte om något virus- undrar just hur det kommer vara med de där äckliga larverna som kommer varje försommar och äter upp knopparna. jag brukar vinna den tävlingen men de kanske har fått något virus i år.

Annica sa...

En stor PÅSKKRAM och ha en någorlunda "vanlig" Påsk!

/Annica

HWIT BLOGG sa...

Ja det blir/är en annorlunda påsk...men det är bara att gilla läget och göra det bästa av allt :)
Vädret är fint och det finn smycket att göra i trädgården, puh!
Kram från Titti