torsdag 16 april 2020

Sommardäck, utanför karantänen, och vårblommorna


Just hemkommen från min farbror och fått på mina sommardäck. Samtidigt njöt vi i solen utomhus och min farbror gräddade våfflor och vi drack kaffe. Så befriande att få samtala där i vårsolen på behörigt avstånd och så skönt att ha däcken på.
Jag gick runt och konstaterade att våren inte hunnit lika långt nere i skärgården, men magnoliabusken hade börjat slå ut. Så vacker!  På vägen hem passerade jag en liten blomsterhandel och köpte årets murgrönsviol. Den ska planteras om och sedan kommer den att glädja mej hela långa sommaren. Det har blivit mycket på torpet senaste dagarna. Vi har haft sol och det händer saker hela tiden i trädgården. Gullvivorna har börjat...


 Pärlhyacinterna..


 Dillpionen verkar ha lite bråttom...Ur hallonlandet grävde jag upp denna inkräktare - en jättemalva! Tala om rötter! Den är nästan en halv meter lång! Jag fick verkligen kämpa. 

Jag gläds åt vårens olika skeden och varje dag väntar något nytt. Idag har jag sett svagt gröna björkar och en del blommande träd på vägen till min farbror. Vi behöver våren i denna tid. 

Ha fina dagar och sköt om er!

7 kommentarer:

Monica sa...

Förstår att du njöt av att ha sällskap och äta våfflor, man uppskattar ju sådant ännu mer än vanligt i dessa tider. Så behändigt att din farbror kan hjälpa dig att byta däck på bilen!
Mycket vårblommor har du redan i din trädgård!
Men, du milde, vilken rot till malvan!!! Jag hade ingen aning om att de hade sådana rötter!
Det måste ha varit ett hästjobb att få upp den!
Må så gott, kramar, Monica

Solstrimmor sa...

Tänk att naturen inte bryr sig om coronan ett dugg. Tur för oss. Ser dina vårblommor och gläds, särskilt åt pärlhyacinterna och gullvivorna. Sökte vitsippor på promenaden igår men såg bara små knoppar. Snart kan jag plocka en bukett!

Vilken jättemalvarot! Vet att de tar för sig men har aldrig sett en sån bamsing! De är ena riktiga överlevare, man ser dem ofta i övergivna trädgårdar. Älskar dem. Men fattar att de måste hålla sig där du vill ha dem!

Håller med om blåsten, så enerverande. Men i det stora hela har vi vackert vårväder, här hos mig i alla fall.

Vårkramar från Eva-Mari

Annica sa...

Så underbart med vårtecken! Förstår att du bor mera söderut än mej, för här har inte gullvivorna börjat blomma än. Det är en härlig känsla att vandra runt i trädgården och se vilken växtkraft naturen har.

Önskar dej en fin helg!
Kram Annica

HWIT BLOGG sa...

Ja nu behövs det lite ljusgrönt! Det där spirande! Så välbehövligt...
Vårkram från Titti

Margareta sa...

hej Lisa!
Så bra att få hjälp med de där däcken på bilen. Det fick jag också för ett par veckor sedan.Dessutom är det trevligt att träffa någon om så lite på avstånd.
Fina bilder på dina vårblommor.Murgrönsviolen är en favorit för mig också.Jag har en i verandan just nu.Den ska väl snart få flytta ut.Men vi har fortfarande så kalla nätter. ...och isiga vindar.Hoppas det blir lite vårregn,så det mjuknar till i luften.Vi behöver ha ett snällt väder i dessa påfrestande tider.

Önskar dig en så bra ny vecka som möjligt!
Kram Margareta

Bettys beundran sa...

Så fint du och din farbror hade det i våren. Vofflor liksom vårblommor, musöron på björkarna, uteliv är det vi längtar efter. det som sedan pågår utanför det får gärna försvinna.

Evas Pyssel sa...

Så underbart att vi kan njuta av alla vårblommor. Gullvivan har jag inte sett här ännu. Måste ut på spaning. Annars är mycket i full gång. Hoppas du satte ner malvan på ett annat ställe. jag har en sådan i vår grusgång. den välkomnar besökare med en enorm blomprakt på en stor buske varje år. Så vacker.
Ha det fint. Kram Eva