onsdag 1 april 2020

Lägesrapport och första april


Första april och lite vårblommor, något frusna efter nätternas minusgrader. På min balkong är det annars ganska glest med vårblommor.En hängande pensé med himmelsblå blommor är nyinköpt, men den tar jag in på nätterna för det är många minusgrader då. Säkert minus 8 härom natten! Brrrr!  En ny färgburk står och väntar på mej. Jag har tänkt måla vitrinskåpet i köket, men tvekar lite - kanske är den för mörkt grön...! Nåja, jag får se hur jag gör.
Eftersom det är onsdag idag har jag riggat upp telefonen och spelar in videos till mina körmedlemmar. Det gäller ju att hålla igång sången, även om det blir på sparlåga nu i dessa tider. En tavelkrok ovanför pianot fick duga, samt lite ståltråd då. 

Annars har jag det ganska bra, även om det känns mer och mer obekvämt att gå till affären och handla. Jag försöker hålla mej in i det längsta. 
Jag gympar varje dag med Sofia på SVT 1, kl. 9.40 kan verkligen rekommenderas. Sen blir det torpträdgården och jobbandet där. Sättpotatisen ligger på groning i kökssoffan, som vanligt. Skogspromenader. Ja, man får hitta på bra saker att göra och försöka få vardagen att bli så normal som möjligt. Undvika alltför många nyheter. Det känns heller inte läge att skämta till det, även om det är första april. 

Allt gott till er, var kloka och sköt om er!

3 kommentarer:

Monica sa...

Spännande med den gröna färgen! Mörkgrön är en väldigt vacker färg, tycker jag - vi har det ju på våra ytterdörrar!

Annars gör jag som du, försöker undvika att träffa någon. Vi har ju snälla döttrar, som handlar åt oss, så det gör vi inte längre. Har ni inte någon som handlar åt människor,, som inte har någon anhörig i närheten, hos er. Här finns en tråd på Facebook, "Handlingskraft", där man både kan anmäla sig, om man vill ha hjälp att handla och om man kan handla åt någon. Vår svärson har erbjudit sig att handla och har redan handlat åt ett äldre par. Fint, tycker jag!

Här har vi också haft frostnätter ett tag och soliga dagar, men idag fick vi lite regn och nu är det varmare.

Ha det så gott, tur att man har bloggvänner!
Kramar, Monica

Solstrimmor sa...

Efter en kväll/natt med halv storm, regn och hagel, ligger ett vitt snötäcke över stan och har orsakat blixthalka. April hann bara börja innan det obligatoriska aprilvädert anlände, nu skiner solen men det är förrädiskt halt överallt så idag blir promenaden inställd. Förresten blåser det fortfarande och är bara drygt två grader.

Mycket tv-tittande blir det, varvat med ett tusenbitarspussel över Venedig. Såg första delen av Husdrömmar Sicilien igår och tror jag ska kika på alla avsnitt som ligger ute på SVTplay. Så bra! Liksom Hemma hos arkitekten, rekommenderas varmt, om du ännu inte sett dem.

Så söta ljusblå penséer i ampeln! Här gapar min balkong tom. Påsken i år blir inte som vanligt... den heller. Så konstigt allt är. Jag ser fram emot att få se ditt vitrinskåp grönt! Jag är så grön nuförtiden. Som jag inte varit sen 80-talet. Allt går igen.

Kul att använda mobilen som inspelningskamera. Vilken fin idé för att hålla igång din kör. De måste vara glada att få underlag i form av ett videoarrangemang.

Ha det gott och ta hand om dig!
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Ja det gäller att "gilla" läget just nu...hålla sig hemma. Se tiden an. Vädret är ju som det är det med! STORM, hagel, sköna vindar och sen sol på det!!!
Spännande grön färg minsann, det blir nog jättefint :)
Vårkram från Titti