måndag 14 september 2020

Redan höst?


Nu har den  oundvikliga ljungen fått flytta in i en av mina krukor

Det känns som att hösten redan har börjat och jag har saknat den milda septembersolen för all blåst och regnskurar.Tomaterna växer och rodnar ändå från mina tre plantor. De gula är dock från grannen, liksom......en hel påse plommon som jag funderar över vad jag ska göra med. Det blir säkert en god marmelad, om jag inte hinner äta upp dem innan. De är ju såååå goda! Det känns verkligen som om hösten anlänt på riktigt nu. Trots lite kyla hade jag ändå ett litet kafferep i fredags i torpträdgården och fick bl.a. denna rara Lyckoklöver. 

I går hade jag den tredje utomhuskörövningen, denna gång på en dansbana uppe på ett berg nära havet. Så skönt med ett tak som tar emot ljudet av mina rara damer och för första gången lät det faktiskt som riktig körsång! Härligt!

Ännu är gräsmattorna gröna och svampen växer förhoppningsvis till ute i skogen. 

Ha en härlig septembervecka!

4 kommentarer:

Monica sa...

Här blir det inga höstplanteringar i krukorna, vi åker inte och handlar själva än. Men det går ändå!
Så trevligt det låter med kafferep på torpet, roligt att kunna träffas ute än så länge!
Och så bra att ni kunde kör-träna på en dansbana med tak!
Tomaterna ser ju underbara ut, för att inte tala om plommonen! Vi hade ett Victoria-plommonträd när vi bodde i Lund och jag minns så goda de plommonen var!
Lycka till med svampplockningen!
Kram, Monica

Bettys beundran sa...

Så fint med blommorna, jag gör också lite fint nu på hösten. Fick tag på så vackra små pumpor. Undrar om det blev marmelad, som är så gott eller om du åt upp plommonen.

HWIT BLOGG sa...

Härligt med kafferep och fin klöver :) Dags att börja stöka lite i trädgården nu snart o köpa lite höstblommor...snart har halva september gått också!! Alltså denna TID!!!!
Ha en glad vecka nu...
Kram Titti

Solstrimmor sa...

Härligt att du får utöva ditt körledande igen! Så mycket glädje du skapar genom ditt engagemang. I mitt nästa liv ska jag sjunga i kör, så det så!
Ja, nu har hösten kommit, jag ska fota min septemberbalkong idag. Den verkar inte ha några problem att det blir svalare. Som jag, och du, som välkomnar den.
Plommonmarmelad är mums tillsammans med en god ost. Men de är svåra att låta bli färska, älskar också plommon.

Måste tacka för dina alltid så gulliga kommentarer hos mig! De gläder mig varje gång:

Önskar dig fina dagar framöver.
Kramar från Eva-Mari