torsdag 22 april 2021

Våren på paus


Äntligen har den lilla blåsippan slagit ut. En liten planta har jag som tittar fram i min vilda del på torpet, men den tar tid på sej.Svartavinbärsbuskarna har slagit ut och fruktträdens knoppar är sprickfärdiga...


Potatisen satte jag i tisdags...Jag har köpt en rabarb, eftersom mina gamla har gått ut sej rejält. Den får stå på min lite röriga köksbänk och vänta på bättre väder.

Flera härliga dagar har vi haft och jag har trädgårdsjobbat på torpet och slitit med fjolårsgräs och annat. Prognoserna har inte varit så nådiga... Idag gör våren lite paus och vi har ymnigt snöfall och endast +2 grader. Det blir en innedag och det gäller att tålmodigt vänta in våren tills den behagar komma igen, för TÅLAMOD, det har vi ju lärt oss nu! 

Ha en fin torsdag, trots vårens bakslag!

3 kommentarer:

Monica sa...

Årets april månad gör verkligen skäl för beteckningen "aprilväder"! Minst sagt skiftande. Hörde av dottern på Älgö att där också är snöblandat regn och bara 1 plusgrad idag. Och i helgen hade de suttit ute och ätit!
Jaja, tålamod har vi, som du säger, lärt oss.
Här är det solsken och ca 10 grader, men väldigt blåsigt idag.
Ha det så gott, kramar, Monica

Solstrimmor sa...

Tredje bakslaget har nu varit så nu kan våren återkomma i lugn och ro. Jag tror gärna på bondepraktikan! Idag blir promenaden extra lång, har kurat inne i två dar. Ja, tur vi har tålamod.

Ha en fin helg i paradiset ditt!
Kramar från Eva-Mari

Bettys beundran sa...

Det är en märklig vår, på en och samma dag så har vi haft hagel, snö, regn och blåst har det ju gjort hela tiden. Jag vill ha vår!!!