tisdag 4 maj 2021

Berättelsen om en säng

Tänk, att jag har kvar denna bild fortfarande! Det var den här bilden jag såg i en veckotidning 1985 och blev alldeles tagen. "Den sängen är ju min" tänkte jag. Jag hade aldrig sett något liknande.

Jag var ganska nyskild och försökte inreda mitt lite splittrade hem så gott jag nu kunde och någon vettig säng hade jag inte.

I min närhet fanns ett köpcentrum och där fanns en ganska namnkunnig möbelbutik och där stod den! Jag blev alldeles andfådd vid åsynen. Denna var dock svart. Det fanns bara ett "aber" - den kostade skjortan - hela 5.000:- och de pengarna hade jag ju bara inte. Då var det en ganska ansenlig summa pengar. Jag glömde nästan bort sängen tills...

...en dag låg ett kuvert i min brevlåda - en avi på dryga 5.000:-!!! Det första jag tänkte på var ju sängen, som jag genast beställde. Pengarna var skattepengar efter ett överklagande jag gjort ett par år tidigare. 

Så blev sängen min, och den har fått flytta med mej genom alla år, genom alla flyttar jag har gjort innan denna:

...lägenheten i Vasastan i Sthlm...


...i huset jag hyrde 2011-2013 Här står den nu i mitt nuvarande sovrum. Jag tänker på alla kontinentalsängar man ser överallt nu. De ser ju exakt likadana ut och alla verkar ha dem, men inte jag.

Jag är fortfarande lika nöjd med min franska järnsäng med den franska liljan och hur den kom till mej på ett märkligt sätt. Kanske är det det som kallas affirmation?

Anledningen till att jag har bilden kvar är att jag förr i tiden brukade klippa ur valda sidor ur tidningar innan jag slängde dem och satt sedan in dem i en pärm och pärmen finns kvar. Man kanske skulle affirmera mera? 

4 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Åh så roligt att höra och se! Din säng är så fin och alldeles din egen. Du sover förmodligen bäst i den av alla du haft? Tänk att affirmationer lyckas, nästan alltid om man verkligen vill. Och visst, nog borde vi affirmera mera!

En sak till. Jag gör som du, klipper ur och spar sånt som inspirerar mig och som jag verkligen tycker om innan jag rensar bland mina magasin!

Ha det gott!
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Vilken underbar historia med din säng! När man blir SÅ förtjust i någonting, ska man verkligen köpa det om man har möjlighet. Annars kommer man att ångra sig resten av livet.
Din säng är ju underbar; jag fattar inte vitsen med alla dessa kontinentalsängar. Själ-lösa.
Och så bara damp det ner precis så mycket pengar som du behövde. Säkert en affirmation! Du gjorde rätt! Den är ju fortfarande lika vacker!
Sov så gott i din fina säng, kram, Monica

Catherine sa...

I do the same cut pages in deco magazines and keep them as inspiration.
I like the story of the bed and I like your bedroom.

HWIT BLOGG sa...

Vilken fin story och vilken ljuvlig säng! Det var nog verkligen meningen att du skulle ha den och härligt att du fortfarande är nöjd med den...
Ha en fortsatt fin söndag Lisa!
Kram Titti