söndag 29 augusti 2021

Plommonplockning och gräsklipparångest


Början på veckan som gick var så där härlig, med sol, milda vindar, så som bara augusti kan vara när den är som bäst. Till råga på allt har mina fådda "knölar" jag fick av grannen, börjat blomma. Äntligen, för de tog tid på sej. Bilen gick igenom besiktningen och jag hade plommonplockargäst ett par dagar.


I fredags hade jag sista "plommonplockargänget" här och fick en vacker Cyklamen.

Annars har det regnat varje dag sedan i onsdags. Riktigt bedrövligt väder faktiskt.


Vacker morgonsol var det ändå idag, sen försvann den, men vi slapp regnet idag.En tur till tippen med fallfrukten. Plommonen faller nästan sönder nu. Undrar just hur mycket plommon som plockats denna vecka. Grävling och sniglar gör sitt till också. 


 I söndags skulle jag klippa gräset men min lånade gamla gräsklippare vägrade och var jättetjurig och jag insåg efter många startförsök och duttelidutt att nu har den lagt av helt. Det är ångestfyllt när man inte kunnat klippa gräset på flera veckor! 

Jag fick överta min grannes gamla gräsklippare för några år sedan och den har väl tjänat mej ganska väl, trots att den var tung och lite nyckfull. Nu bestämde jag mej för att helt enkelt köpa en ny (bilden). Det var extrapris så det var bara att slå till. Har ännu inte hunnit klippa för regnandets skull (typiskt!). Provklippte lite mellan skurarna och den fungerade utmärkt!  Det kommer att bli av i veckan som kommer. 

Njut av söndagen!

3 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Trevligt med plommonplockare! Att du har så mycket frukt att du kan dela med dig!
En väl fungerande gräsklippare måste du bara ha. Du ska se att klippningen går som smort med ny maskin.
Idag har vi haft (förmodligen) den sista riktiga sommardagen med 22 grader och sol. Efter några halvregniga dagar hade jag glömt att det kunde vara så skönt att sitta på balkongen igen! Intog både middag och fika där och njöt av den alldeles lagoma temperaturen.

Hoppas du känner dig frisk nu? Må gott!
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Måste kännas skönt att bilen gick igenom besiktningen! Vår ska in om ett par veckor, så jag hoppas att vi har samma tur!
Härligt att du kan skörda så mycket att du kan dela med dig - ja plommon blir fort övermogna, så det gäller att passa på. Mindre kul att behöva köra till tippen med fallfrukt...
Det var väl bra att du köpt en ny gräsklippare! Batteridriven? Det har vi (förutom roboten), och den är jättebra att samla ihop löv med på hösten, det gör ju inte roboten.
Vi får hoppas nu på torrväder ett tag, så att du kan prova din nya klippare!
Ha en fin ny vecka, kramar, Monica

HWIT BLOGG sa...

Härliga skördetider just nu! Bästa tiden! Ja tänk så beroende man är av en gräsklippare när man har trädgård. Ett måste! Hoppas du får några soliga dagar nu framöver...
Kram från Titti