söndag 12 december 2021

Tredje advent, julblommor och snart Lucia


Tredje ljuset är tänt och min enda Amaryllis, som jag fick för några veckor sedan, har börjat visa sej. Hela sex blommor på en stängel. Mina återbrukade Amaryllis står fortfarande och tjurar och levererar bara långa gröna blad. Desto gladare är jag ju för denna då.Mina kaktusar har fått för sej att blomma en gång till. De tokblommade ju redan i oktober och nu är det dags igen. Färre knoppar, men ändå! Så tacksamma!

Eftersom jag tydligen är allergisk av hyacinter, blir det inga såna i år. Jättetrist, men jag får glädjas åt de jag har.


Lucia i morgon och jag har tjuvstartat lite idag med min loppiskrona. Tiden rusar verkligen iväg. Växlande väder från -17 grader i början av veckan och sedan på nollan och lömska isfläckar här och där. Idag ligger dimman mycket tät och all snö är borta. Vinter med andra ord.

Förutom växelväder i veckan har jag äntligen träffat delar av min kör. De kom hit och vi övade i vår föreningslokal inför den traditionsenliga nyårsvandringen inne i stan. Om den nu blir av, vi vet inte, men vi fick i alla fall träffas och sjunga lite. Underbart! 

Idag blir det lite glöggmingel utomhus här i området!

Ha en fin tredje advent!

3 kommentarer:

Monica sa...

Så fin din amaryllis är och så låg! Vår är hittills bara två långa stänglar, men nu börjar färgen synas i knopparna.
Din luciakrona är en så vacker ljusstake, gillar det upphöjda ljuset i mitten!
Så trevligt det låter med lite glögg och mingel utomhus med grannarna, perfekt nu när corinaviruset har fått ny fart!
Och så kul att du har fått träffa din kör och börjat sjunga lite igen!
Hoppas att du får en fin 3:e advent, kramar, Monica

HWIT BLOGG sa...

Ohhhh minus 17 iskalla grader! Det är kallt det!! Växelväder här med och så denna halka...
Vilka härliga bilder du bjuder på som vanligt. Söndag igen, december rullar på :)
Kram från Titti

Solstrimmor sa...

Hoppas verkligen att du får träffa din kör snart igen. Men det verkar bli ett omtag på eländet. Nu är vi så trötta på det här! Men än en gång är det bara att bita i det sura äpplet och göra det bästa av allt. Mitt sedan tidigare inställda adventsfika ska bli av på söndag, utomhus i parken. Jag vill inte klämma in 14 pers i min tvåa. Men jag vill träffa alla och då får det bli utomhus. Hoppas bara att det inte blir -17!

Hoppas också att du har en fortsatt fin Luciadag.
Kramar från Eva-Mari