söndag 24 juli 2022

Värmebölja, hällregn och loppis

Mina uteblommor vid entrén håller sej fint ännu så länge. 

Även balkongblomman blommar på trots värmeböljan som drog förbi i veckan. 


Jag hann precis plocka av svarta vinbären innan värmeböljan kom i torsdags då det var +35 grader!!! Då gick jag inte ut, utan stängde dörrar och fönster i lägenheten när solen gassade fullständigt obarmhärtigt! En värme som är helt outhärdlig för mej!  Vidrigt!

Jag skulle firat lillebrors födelsedag i stan, men det fick ställa in p.g.a. värmeeländet! 

I fredags kom urladdningen - hällregn och åska! Såååå skönt med detta omslag och det blev helt plötsligt 16 grader!!! 20 mm har vi fått sammanlagt! Underbart!


I helgen har min närmaste granne och jag haft LOPPIS i vår gemensamma lokal i brf-föreningen. Jag sålde lite saker bl.a. en teservis (som inte blev såld), samt en hel del kort efter akvareller som jag målat. Mycket folk var det särskilt i lördags när det var låg temp och mulet hela dagen och ca 16 grader!  Jag är mycket nöjd och fick ett rejält tillslag till kassan. Så välbehövligt i dessa tider. 
Nu går vi in i sista juliveckan och jag har ett par bjudningar nästa vecka på torpet.
Ha det gott!

4 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Så tacksamt att ha så mycket fina kort att sälja, tur för besökarna menar jag! Den fina teservisen ska du ju använda! Går faktiskt lika bra som kaffekoppar, vetja! Hur som helst, det är kul att ha loppis och träffa trevligt folk.
Så skönt att det är vanlig sommarvärme. Älskar regnvädret som var, med världens åskurladdning, och det som väntas.
Tänk att vi nu går in i sista juliveckan. Skönt... tycker både du och jag!

Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Håller helt med dig om den olidliga värmeböljan! Usch och fy! Jag gjorde som du, stannade inne med stängda dörrar och fönster. Man kände sig instängd...En väldig lättnad blev det när det plötsligt "bara" var 20 grader igen, dock utan något regn här, tyvärr! Nu ska det tydligen bli uppåt 30 grader här imorgon, men det är utlovat regn till kvällen och natten - hoppas att det stämmer!
Så bra att du och din granne kunde slå er ihop och ha loppis och bra att ha en lokal tillgänglig för ändamålet! Din teservis liknar mycket en jag fick efter min mamma; den har vår yngsta dotter nu.
Maken är hemma igen sedan i måndags och gå-tränar med sin rollator, Fysioterpeuten tror att han ska kunna bli helt återställd!
Ha en fin ny vecka, kramar, Monica

Hélène sa...

Hi Lisa,

I see that all of Europe has suffered from the heat wave. No one is spared. What about the excessive heat now occurring in Scandinavia? we have things to worry about!

The plants tolerate the heat well if they are watered well, what they cannot stand is a blazing sun all day long which roasts everything.

You made a great sale of your printed cards (very beautiful butterflies painted by you)

Have a nice (fresh) week

Hélène

Bettys beundran sa...

Underbart med så rik skörd av både det ena och andra. VI människor har verkligen en samlargen i oss. Ser att du också behövde rensa till en loppis av det som blivit samlat. Men inte kan du fått många av dina vackra kort kvar? Teservisen är ju också så fin. Jag gjorde som du under de varmaste dagarna - var inne. Ha det gott.