fredag 20 oktober 2023

Busväder, duntäcke, en förlust och allsång


Ute busar Babet (Babette?) med storm och regnskurar! Regnet piskar på rutorna. Riktigt busväder råder. 


Kaktusen bryr sej inte om vädret - den blommar för fullt med enorma blommor, en del dubbla! En glädjespridare så här på hösten. Blommar alltid förr eller senare.


Duntäcket kommer väl till pass nu och det är sååå skönt att boa in sej när kvällen kommer.


 På bilden syns en hyfsat ung och rödhårig Lisa, som en av artisterna i Allsång på Skansen 1993. Jag sjöng tre sånger, plus en allsång. Detta var sista året Bosse Larsson hade Allsången. Sedan tog ju Lasse Berghagen över 1994. Ingen har väl undgått alla hyllningar till Lasse efter att han så sorgligt gått ur tiden och hans betydelse för oss alla. Hans fantastiska sånger och sitt fina sätt. Han har verkligen nått ut till oss alla och är så saknad. Kanske var han en del av själva folksjälen rentav. Må han vila i frid.

Ha nu en skön och fridsam helg, trots alla orosnyheter. Ta gärna en paus då och då från nyheterna, för ibland blir det alltför övermäktigt med allt elände. Kramar till er!

4 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Ung och söt och rödhårig! Kanske såg jag dig då... kanske inte. Allsången på tv var ju inte lika poppis på den tiden. Men vilket fint minne.
Babette har ännu inte anlänt hit men nog blåste det på morgonpromenaden. Passar på att gå när det är lättgått på torra gångvägar. Tids nog åker mina tyngre icebags fram.
Jag är en sån som har tunt sommartäcke året om. Står inte ut med dun alls. Tur att vi kan välja.

Hoppas Babette har bedarrat hos dig nu.
Ha en fin helg.
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Åhh så fin bild på dig! Ja stormen drog över här med buller och bång. Fallna träd och lämnade trädgården i en enda stor röra...
Njut av söndagen nu!
Kram från Titti

Monica sa...

Nu har jag alltså lyckats skriva kommentaren till det här inlägget under ditt förra inlägg....
Du får läsa det där!

Evas Pyssel sa...

Stormen har bedarrat här och jag längtar efter soliga krispiga höstdagar med färgsprakande träd. Kanske , eller blir det vinter direkt ?? Men det är ju inte fel att sitta inomhus vid brasan med en stickning och gofika. Eller hur ??
Fin bild på dig !!!
Kram Eva