lördag 28 oktober 2023

Vintertid, tio årsjubileum, och svampen


Hösten är här med besked och den både känns och syns nu. Utekrukan har fått lite höstfix och det är endast ett par plusgrader på dagarna. Det har blomspruteregnat nästan varje dag och nu varnar de för snö!!! Redan alltså! Just idag är det någon nyans ljusare och jag ser blåa fläckar på himlen. I natt går vi över till vintertid igen. Nåja, det är bara att gilla läget och älska alla årstider....eller? 


Just idag är det tio år sedan jag flyttade in i min lägenhet. TIO ÅR!!! Vart tar tiden vägen?


Som jag kämpade med allt innan jag kunde flytta in, men till slut var allt klart och efter två år i gammalt, visserligen pitoreskt hus kunde jag få det lite bekvämare. Jag ångrar mej inte! 

.

Ni kanske undrar vad jag gör med all svamp jag hittar. Jo, jag torkar den såklart. Sparar i stora glasburkar. I den högra burken var det bara lite på botten, så den är fylld i år. Den svarta trumpeten fick en egen liten burk.


Här har jag fyllt ett par gurkburkar med årets skörd. Tanken är att de ska ges bort och jag hoppas fylla den högra innan snön kommer.

Jag har ju visat min svampskörd nästan varje inlägg här, men jag hittar aldrig mycket utan en här och en där och jag går ganska länge i skogen för det är ju så skönt. Just nu är jag på väg ut igen och det gäller att passa på medan det är ljust och inte regnar.

Önskar er en fin och skön helg!
 

4 kommentarer:

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

Vous avez un beau stock de trompettes de la mort. Nous aussi, lorsque nous allions ramasser des champignons nous les faisions sécher et c'était agréable ensuite de les utiliser dans une omelette ou pour parfumer une sauce.
L'automne est bien là, avec son cortège de tempêtes, d'inondations et de catastrophes en tous genres et Novembre s'annonce déjà sombre et gris.
Je n'aime pas le mois de Novembre ni Décembre d'ailleurs chacun pour une raison différente.
Vous devez apprécier votre appartement. Une maison individuelle ancienne c'est bien, c'est beau mais c'est difficile à chauffer et quand on vieillit on apprécie un certain confort, n'est-ce-pas ?😊

Je vous souhaite un bon weekend.
Kram
Hélène

HWIT BLOGG sa...

Ja man får hitta "gnistan" i varje månad, även november!
Ha en fin söndagskväll Lisa :)
Kram Titti

Solstrimmor sa...

Tänk att tiden går så fort. Och alla tycker detsamma! Det viktigaste är att man känner att man hamnat på rätt plats och är tillfreds med livet. Speciellt i dessa tider när man knappt orkar titta på nyheternas längre.
Jag har också lager med torkad svamp men inte på långa vägar såna kvantiteter som du! Den som spar han har. Så gott att smula ner i grytor och soppor.
I kväll ska det börja snöa här är det sagt, inget ännu. Det är bara att gilla läget!

Njut av de sista dagarna i oktober.
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Wow, så mycket torkad svamp du har! Vad gör du med den? Jag fick ju av Aggie som du såg, och jag gör soppa av mycket men också olika pastasåser. Har du några tips på vad man mer kan göra?
Här har det varit mycket regn länge nu och det ser ut att fortsätta. Idag var det lite en mellandag med en blek sol, så att man kunde vara ute i trädgården.
Må så gott, kram, Monica