onsdag 21 december 2011

Tiden...

...går så snabbt, innan man vet ordet av är dagen slut!

Ett litet lager till med snö har kommit inatt och det lyser verkligen vitt ute idag!
Igår var jag i den stora jättegallerian och julhandlade! Det gäller ju att tänka till och köpa allt man behöver när man bor på landet, man vill ju inte åka in alltför ofta. Jag kände av julruschen och stressen hos de många människorna, men lyckades ändå behålla lugnet, jag behöver verkligen inte stressa.

Idag försov jag mej rejält så dagen hade redan börjat när jag vaknade, så nu gäller det att sätta fart på allt som ska göras idag.

Ett par bjudningar till grannar i närheten blir det ikväll och imorron, veden ska fixas, och mormors surkålsgryta ska kokas - viktigast för mej på julbordet!!! Städningen......! Ja, det finns en del som ska göras. En sak i taget eller hur?:)

Ha en fin dan, före dan, före dan...!

14 kommentarer:

Monica sa...

Skönt att höra att någon tar det lugnt! Ja, jag är inte stressad heller, om jag bara följer mina "göra-listor"!
Kram, Monica

Ann-Catrin sa...

ja jag försöker undvika stan så mycket det bara går..
I år har vi verkligen dragit ner på julklappar..det känns skönt.
Några nyttoklappar men sen får det vara bra.
Lite mer snö fick vi också nu på morgone, s¨här i enskede är det vit och fint.. annat är det innanför tullarna.

ha det bra med ditt lilla julstök och må så gott med grannarna!

kram på dig
Ann-Catrin

Vintage House sa...

Hej
Visst är det underbart att ta det lungt:)
här är det det varkraste vinterlandskapet:)
kram
sandra

rosenälvorna sa...

Hej, en sak i taget, det blir jul i vilket fall. Någon surkålsgryta har jag aldrig provat, hoppas koket går bra! Christina

Anonym sa...

Vadå städningen?Jag tror inte att du har hunnit röra till det så mycket!
Har du läst "Julstädningen och döden"? Margareta Strömstedt är väl författaren? Ha det lugnt och skönt , och God Jul!
Kram B.P.

Solstrimmor sa...

Här städas det inte mer än vanligt till jul. Fast trasmattan i köket är nyskurad med såpa... i duschen, har inget badkar och ingen stor tvättmaskin, så nu är jag full av träningsvärk... både i armar och bakben!! Likaså är hundarna julbadade så lite mer än vanligt blev det nog!

Surkålsgryta är för mej en helt okänd delikatess! Viktigast på mitt julbord är den inlagda sillen, allt annat kan jag hoppa över.

Ha det gott de här sista dagarna före jul... och tänk, nu blir det ljusare igen! Och som du säger; vart tar tiden vägen?

Kram Eva-Mari

Eleonora sa...

Bra att du kommit från storstadsstressen! Drottninggatan igår var HEMST. Var sätter man fötterna när det kryllar av folk. Och jag var tvungen att åka in för att hämta ut mina nya progressiva glasögon. Jag upptäckte att det var för jobbigt att leda glasögon så fort jag skulle läsa något, så nu är jag tillbaka till GÅ igen, med skillnaden då att jag kan se utan glasögon ute på promenad o sånt.

Ingen - eller mycket lätt städning - nästan ingen - bara litet matlagning - så har jag det nu. Annandag jul kommer dotter m familj och har önskat sig italienskt, nämligen Lasagne och en massa rött. Sonen m familj skulle ju också ha kommit, men dessvärre orkar sonhustrun inte sitta i bilen så länge efter sin nyligen gjorda operation. Lurar ner dem till januari istället då hon fyller år och ska firas ordentligt.

En god och fridfull jul önskar jag dig och skickar varma tomtekramar!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ojojoj... nu har jag inte kikat in här på ett tag igen... Många är så flitiga bloggare så här i jultid, men jag hinner inte med det känner jag, även om man vill.
Har försökt göra lite inköp av julklappar. Det är inte många men det ska ändå fixas, och det tar ju all kvällstid... Sen är man trött så in i vassen...
Kram på dig!
Marie

Helena, The Swenglish Home sa...

Kära Lisa,

Nu har jag njutit alla dina stämningsfulla blogginlägg denna vecka från ditt fina julhus, och att försova sig lite i juletid är nog bara hälsosamt! :-)

Jag önskar dig en riktigt, riktigt fin jul och skickar massor med pepparkakskramar till dig!

Helena

Tinas bo sa...

Visst är det skönt att inte dras med i stressen!
Här fick vi 10 cm snö igår.. idag regnade allt bort... +10 grader ska det bli i morrn... suck
Grön jul m.a.o

Julkram Tina

Monica sa...

Är vackert med ett litet snötäcke och det räcker så:-). Ser verkligen hur folk är stressade, i år mer än någonsin känns det som, kan vara mörkret som tärt mer, tänkte även att på julkonserten i söndags såg folk nästan döda ut, det fanns liksom ingen riktig geist, inte hos de som sjöng heller, men körledaren gjorde vad han kunde:-).

Vida sa...

tror att du har städat så du kan möta julen;) och det som inte hinns med kan man ju alltid ta till nyår;)

helt ok att ta sovmorgon;)men måste kolla vad surkålsgryta är??

Vidaharmoniskkram

Mejrams! sa...

Ja, man ska akta sig för julstressen, den är ingen rolig den. Visst går tiden fort, jag fattar inte att det snart är jul. Den riktiga julstämningen vill inte riktigt infinna sig. Här har vi gröna gräsmattor och med blommande tusenskönor, ingen snö i sikte./Kram Merja

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Men jisses , ska du hinna några bjudningar innan jul !?!

Surkålsgryta , det lät spännande (lägg gärna ut recept) , här har vi brunkål på julbordet !

Ta det lugnt nu !!

Kraam/Lotta