tisdag 27 december 2011

Julslut...

....ja, lite som ett julslut kändes det för mej idag....


"påskliljan" skådar åt våren och ljuset....

...den snittade amaryllisen har lämnat sin plats för längesen tillsammans med andra julblommor och kvar finns endast en talliknande kvist....

Jag eldar brasor på kvällarna i kakelugnen, inte så mycket för värmens skull men mera för känslan - den sköna vinterkänslan.

Idag hade jag lunchgäster och jag bjöd det sista av julbordet.
En skön och trevlig samvaro med de nära och kära.
Nu känns det däremot som om julen har gjort sitt för denna gången. Minigranen börjar få små gröna skott och hyacinterna börjar vissna....det är nog dags att se mot det kommande ljuset och det nya året hägrar allt mer....!

Sköna mellandagar önskar jag er!

18 kommentarer:

Monica sa...

Detsamma Lisa och jag kan berätta att dottern i Sheffield såg riktiga påskliljeknoppar bland andra knoppar i parken idag:-), men såg och hörde också trädgårdsmästare som var ute och pratade något bekymrat över all tidig knoppning om kylan skulle slå till igen. Och visst känns det som det räcker med julmat nu, lite nytt och annat hägrar tycker jag. God fortsättning!

Felix sa...

Önskar dig en God fortsättning! Här är det grönt och varmt ute, men det har varit några riktigt blåsiga dygn.

Så vackra iskonvaljer du fick av värdparet! För mig pågår julhelgen till Trettonhelgen. Det är ju de vise männens helg... så det hör till julen. Här behåller vi enligt den gamla traditionen julen ända till Tjugondag Knut. Vi tar inte fram julpyntet förrän till jul eller 4:e advent, så vi har inte tröttnat på julen än, utan tycker att det är mysigt. :-) Jag brukar även försöka vara ledig så mycket som går mellan jul och Trettonhelgen för att få långledigt.

Mellandagshälsningar
Elisabet

gamla skolan sa...

Håller med dig , nu ser vi framemot ljuset och det nya året ! Vilken vacker krona som sitter på påskliljan !! Kramar // Susanne ♥

Ann-Catrin sa...

Kan bara instämma.. känns som julen gjort sitt och man vill framåt och det nya året hägrar.
Tittar man ut så känns det ju som vår.. fast jag tror nog vi kommer få en riktig släng av vinter i allafall.. men ju längre den dröjer desto kortare blir den.

oh du har liljekonvaljer .. nu blev jag sugen att köpa mig en kruka, ska nog ta en vända in till stan idag då förkylningen börjat släppa sitt grepp!

Vilken mysig julafton du hade.. både och så där i perfekt mix!

Kram på dig
Ann-Catrin

Trädgården på Höjden... sa...

Gillar kronan du satt på flickan i fönstret ;-)

Hälsar Åsa

Solstrimmor sa...

Nog är det julslut nu! Och snart nyårsbörjan! Här är äntligen julmaten slut och idag blir det falukorvsgratäng! Helger är roliga men vardagen är bäst... tycker jag!

Jag håller med påskliljeflickan, jag börjar snegla åt våren:)

Fint med tallkvisten i sin enkelhet!

Må så gott.
Kram Eva-Mari

Vintage House sa...

nu blickar vi framåt men jag håller kvar julen ett tag till här blommar det mesta hos mig:)

ha en mysig dag
krma
snadra

Eleonora sa...

Så mysigt du har haft med släktträffar o vänträffar!.

Mina blommor är något senare än dina - alltså den vita amaryllisen har inte slagit ut än. Det var den jag fick av grannen. Hoppas att den kommer nu till nyåret. Hyacinterna står så vackert nu och de kommer nog att hålla över nyåret också.

Liksom du börjar jag längta till det nya året och drömma om vad det kommer att innebära för händelser och överraskningar. Spännande är det varje nyår när man minns tillbaka på det gångna året och har drömmar och planer om det nya.

Mysmys och allt gott önskar jag dig - kramar

Monica sa...

Nja, helgkänslan sitter nog kvar här tills efter nyår, men sen...
Här kan jag också se fullt med lökväxter, som tittar upp ur jorden; hoppas att dom klarar sig om kylan slår till!
Gott slut, Lisa!
Kram från mig!
Monica

lisaevelina sa...

vilka fina bilder.. Kul att hitta till dig!

Vida sa...

så vacker elden är på bilden..så mysigt och fint;) och fin är även påskliljan med krona;)

har börjat packa ihop julen..underbart befriande;) det började bli lite dammigt..och sen ska krispiga tulpaner in;)

Vidagrönpromenad

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Lite julsaker har jag plockat bort också, men granen får lysa över nyår. Mysigt med din brasa.
Kramar
AnnaMaria

Vardaxlyx sa...

Julen får stanna fram till nyårsdagen då händer det grejer och ljuset kommer in hihihi tror jag iallafall!
Kramkram

john sa...

I love lily of the valley ! I know what you mean about lighting the fire to be cosy...it adds something special to the home. Wishing you a Happy New Year Gail x

Vardag och flärd sa...

Ja, nog är det så att julen börjar bli lite avdankad och en del blommor har gjort sitt. Längtar lite efter ljuset, det är ju ovanligt mörkt i år. Men julen får vara kvar över nyårsafton sen vill jag städa ordentligt.
Kram Eva

Rut och Signe sa...

God fortsättning. Här är fullt upp med rea och planering av nyinköp inför våren. Satsar på mer trädgårdsprodukter denna period som kommer nu och det känns superkul. Ska bygga in altanen och köket till butiksyta under senvintern och måla om, byta hyllor och fixa till det så det blir luftigare i butiken då den känns lite trång. Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
Kram Marie

Viola sa...

Här har jag städat bort det mesta utav julen, bara stakar och julgardiner kvar..granen åker nog till nyår..kände idag att det verkligen börjar vända...relativt ljust fortfarande kl 15....:)

KRAM

Conchi sa...

Lisa, Feliz Año Nuevo, besos.