tisdag 17 januari 2012

Här...


...sitter jag och väntar på ljuset, men det är på gång nu och smyger sej sakta på...


En dag efter jul fastnade min blick på den lilla rosen som hållit sej fin i både färg och form. Jag fick den i höstas av min torpgranne - en doftande, senblommande och sååå vacker...
(Lite grynig på bilden eftersom jag har mixtrat med exponeringen)
Den vilar tryggt i mormors lilla saltkar.


Mitt "soffbord", dvs. pappas gamla träkista, som förmodligen använts som emballage en gång. Jag trivs med den, men den kommer att få hjul...
En interiörbild därför att jag ju oftast visar stilleben och jag tycker själv det är kul att även få se interiörer i bloggarna.

Klockan har redan hunnit bli förmiddag och jag kommer nog att bege mej till den lilla staden idag - en del småsaker måste inhandlas. Det är inte lika smidigt här som mitt i Stockholm, när man bara gick runt knuten och där fanns flera butiker....men, men... detta är ändå bättre, och frestar inte lika lätt till impulsköp!

En fin tisdag önskar jag er!

24 kommentarer:

Vintage House sa...

Vacker ros och kistan är läcker...
ha nu en härlig dag
kram
sandra

Gullevi sa...

När man läser din blogg och tittar på de vackra bilderna du tar, är det som man får en skön stilla känsla i kroppen. Du kan konsten att exponera saker med välbehag. Tack. Nu ska jag iväg in till storstan och Kursen med damerna. Hoppas du hittar något skojigt i din storstad. Kram.

Madame Petite sa...

Super fint Lisa! Vill se mer av ditt hem, mer interiör! Ser underbart ut i ditt vardagsrum... fiffigt bord och det kommer bli coolt med hjul på sen... vilka sobra färger du har! Älskar grått och gråblå...

Jag saknar det grå blå faktiskt men har valt varmt till vårt hus då det behöver ett lyft i färgtemp... Solen ligger inte på här på vintern och det är ganska mörkt i rummen. Det gråblå här gör huset dystert... vissa rum var gråblå när vi flyttade in och det är min älsklings färg annars, men ibland får man tänka annorlunda för att huset kräver det.

Kramar till dig!

Jo, just det... angående rumdelningen så är rummet delat längs långsidan på Linneas säng... det andra rummet jag inte visat än står alltså helt utan fönster och vi måste bygga en takkupa där... en öppen spis fanns där också som vi just har rivit. Var tvungna till det tyvärr då det rummet ska bli barnrum/sovrum till Noah. Vi ska dock kompensera med två vackra kaminer sen i framtiden... en uppe i trapphallen/sällskapsrummet och en i vardagsrummet... måste bara spara pengar först!

Mejrams! sa...

Visst är det litet extra roligt med interiörbilder och du har så fint, så det är kul att få kika in hos dig. Din kista är för läcker och kommer att bli tuff med hjul på./Kram Merja

Monica sa...

Ja, det är jätteroligt att se interiörer från olika hem! Vare sig men tycker om det eller inte, så kan man få tips!
Och ditt hem är ju ljuvligt vackert och harmoniskt!
Kram, Monica

Fiffiga Systrar sa...

Jättefint!! Vackert med rosen och träkistan... Mysigt att det är din mormors saltkar och din pappas kista... det gör allt så mycket trevligare!

Kram till dig denna tisdag!

Elin & Emelie

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Bordet är så otroligt snyggt!!!!
Kram!

The Secret Garden sa...

Fina bilder.
Tycker att det är lite jobbigt att ta interiörbilder, det är alltid nåt som stör i bakgrunden och så blir jag för lat att plocka iordning. :)
Men det är alltid roligt att se andras bilder.

rosenälvorna sa...

Hej, så söt liten ask med ros i! Snyggt vardagsrum, gillar kistan:) Christina

Viola sa...

Ser att kameran åkt fram, första bilden kanon :) var tog fina vädret vägen...nu så mörkt och grått...vi höres imorgon, kram

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det ser så härligt ut i ditt rum, och kistan är verkligen fin. Bra förvaringsmöbel också :).
Jag har en ros i en kruka hemma, och den har blivit frusen flera gånger men färgen är fortfarande ok, visst är det konstigt...
Kram
Marie

kulturkurs för seniorer sa...

Alla dina bilder är som de ljuvligaste akvarelltavlor. Du hinner väl knappt med att måla nu när du har torpet men du har nära till bilder från ditt torp. kram från kultur Kristina

bakom berget sa...

Hej Lisa! Dina bilder är lika vackra och inspirerande som vanligt. Hoppas Du gjorde några fina fynd i staden idag.
Nu ser jag fram emot helgen och vår träff.
Stor kram till Dig!
Åsa.

Solstrimmor sa...

Tänk, solen kikade fram här också till slut! Träkistan är så läcker med sin text och kommer att få ett lyft:) med hjul! Jag sålde min... hmm.
Kul att få mer perspektiv på ditt hem, även om det ju är lättast med detaljer! Du kan konsten att skapa harmoni... vad du än visar!

Ha en skön kväll, själv ska jag på "syjunta".
Kram Eva-Mari

Vida sa...

härliga bilder med härlig känsla..och den lilla rosen så fin så fin;)

längtar efter ljuset;)

Vidakram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken vacker ros, så fint den bevarat sin rosa färg. Och jättefint soffbord av kistan, och jag håller med, det är roligt med interiörbilder också.
Kramar
AnnaMaria

Chokladvillan 1910 sa...

Din fars kista gillar jag ! Hela rummet är supermysigt. ;)
Kram Anki

Marie sa...

Så söt liten ros och kistan är kalasfin!!!!

Kram Marie

Fröken Grön sa...

Nog väntar man på ljuset just nu. Om än en smula otåligt...
Visst är det kul med interiörbilder, - jag är själv ganska dålig på det. Mest för att det sällan är städat mer än på ett ställe i taget, hehe!
Vilket underbart soffbord du har! Extra kul att det är förknippat med din pappa. Roligt när gamla saker får ett nytt användningsområde.
Önskar dig en fortsatt fin tisdagkväll!

Kamomilla sa...

Oj en så läcker kista. Blommar är fin också, man blir glad av såna här bilder!

Eva sa...

Som vanligt - helt bedårande foton från Ditt vackra hem. Så vackert Din mormors saltkar är! Och rosen, sen! Ditt bord har jag tidigare kommenterat. Supersnyggt! Tror säkert att det behöver hjul - ser tungt ut. Hoppas Din inköpsresa till den lilla grannstaden gick bra - efter den kalla natten var vägbanorna glashala på sina ställen.

Kram
Eva

STENLYCKA sa...

Å så vacker ros och kistan gillar jag,den kommer att bli så fin med hjul.
Jag ha inte mycket tid över för bloggen denna veckan men var bara tvungen att titta in och säga kram på dig goa vän!
Raina

john sa...

Hello...how lovely to have the reminder to your parents and grandparents ...makes things more special I think ! Gail x

Hälsokick sa...

Otroligt vackra foton!

Jag söker bilder på snygga sovrum och eftersom du är intresserad av inredning så tänkte jag kolla med dig om du har ett på lager? =)

Maila mig gärna i så fall på info@halsokick.se

Länkar så klart till din blogg om jag publicerar ditt sovrum!