söndag 21 oktober 2012

Söndagsbilden

Jag lider, som säkert många andra, av detta tröstlösa regnande!
Det gör mej trött, oinspirerad och allmänt hängig!
Jag tänder ljus och försöker ändå skapa lite myskänsla inomhus

Lampor är tända inomhus hela dagarna och igår vräkte regnet ner i stort sett hela dagen för tredje dygnet i rad! 

Snart kommer jag knappt ut med bilen från tomten här - utfarten är en gyttjig lervälling med risk för att köra fast i leran.....!

Hur hittar ni glädjor i detta mörka och regniga töcken som möter en varje dag?!

Flera söndagsbilder hittar ni hos FABRIKEN!

Ja, jag veeet att detta blev ett ganska negativt inlägg, men vädret påverkar mej mer än jag vill!!!

För mej väntar en hel dag med repetitioner och härliga möten med soliga och glada människor! De får idag vara mina solar som lyfter min dag!

Ha en skön söndag, trots ruggvädret!

17 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Stackars dej! Inte kul med detta trista väder som aldrig tycks få ett slut! Nog regnar det här också men jag tror ni är mer drabbade...

Har en sjuk hund som oroar oss... matvraket Nisse vill plötsligt inte äta alls! Är det inte det ena så är det det andra...

Nu hoppas vi (hoppet finns som tur alltid) att det blir en fortsatt solig höst. Det behöver vi alla!

Kram Eva-Mari

Maj sa...

Känner såväl igen mig....skrev något liknande inatt på min egen blogg. Skönt att veta att man inte är ensam om att påverkas av vädret på detta sätt. Men jag hoppas att den kommande veckan blir bättre för det har utlovats att vi Göteborgare ska få "lite sol på näsan". Trevlig dag önskar jag dig //M

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ja man blir inte direkt pigg av detta skvalande, just nu har vi uppehåll, men det varar nog inte länge. Ska göra en snabbrunda till skogen, har svamp och mossa jag ska plocka.
Kramar
AnnaMaria

Monica sa...

Och här har vi fortfarande varmt (ca 15°) och soligt; det känns nästan orättvist...
Men vårt dåliga väder kommer väl också. Dom spår ett väderomslag till betydligt kallare väder mitt i nästa vecka!
Nu är det dags att gå ut lite!
Ha en fin söndag trots vädret!
Söndagskram, Monica

Eleonora sa...

Känner väl igen mig . som om jag skrivit dina rader alldeles själv. Men var glad att du har solar som lyfter upp dig på vardagen. Min lilla sol (dottern) reste idag till en begravning i London.Men är hemma igen på onsdag.

Hennes au-pair-mamma har avlidit, så hon är ledsen och sorgsen.

Vi hoppas på kommande sol i veckan! Kram till dig

The Secret Garden sa...

Nä lera slask och mörker gör ingen glad. För mig så är det naturligtvis labbevalpen som håller mig glad den här hösten. Besvärligt med mörkret med en svart valp så jag har alltid koppel på henne på kvällen/natten, annars så är hon lös.

Monica sa...

Jag blir trött på det precis som du, det är ett evigt regnande, t o m översvämning inne i Stockholm. Säkert blir man piggare av att gå ut i det, det är ljusare ute än inomhus, men man orkar inte ta sig för riktigt, varit inne hela lör-sön. Men idag tänker jag ha en hemmaSPAkväll med allt som finns i badrumsskåpen:-). Hoppas du blir uppiggad av musiken och människorna du möter!

Monica sa...

Jag har också gjort det varmt och ombonat i köket med mer färger på textilier, tagit fram vackert porslin, många ljus och glada disktrasor:-)

Maria sa...

Jag håller med dig. För mycket regn är deprimerande. Vi har inte haft regn
här hemma. Men väldigt grått. Fast idag tittade lilla solen fram. Så ja man får gjöra det bästa av det hela. Mys med ljus och umgås med lite solstrålar :) Kram Maria

Margareta sa...

Fint med höstaster och tända ljus.Det gäller att man själv kan lysa upp,när dagen är grå och regnig.Det ser så mysigt ut hos dig.
Nu hoppas vi på att få se solen imorgon!!!!

Kram Margareta

bakom berget sa...

Ja, nog kan det väl räcka nu va! Det går ju inte att vara utomhus och frisk luft....hur ska man få det när man sitter inne och kurar jämt och ständigt. Jag har roat mig med keramikkurs hela helgen, så jag fick i alla fall lite luft när jag gick till och från bilen hi hi hi....
Nu hoppas vi på lite värme och höstsol i den kommande veckan. Annars får vi beställa varsin biljett och dra söderut.
Kram på Dig och ha det bra!

Åsa.

Lallbacken sa...

Jag tänder ljus, som så många andra ;) Sedan tar jag vår dagliga långpromenad, medan det lilla ljuset som finns är kvar. Det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder, sägs det...skämt å sido, det hjälper för mig att bara vara ute ;)
/mia

STENLYCKA sa...

Ja snart har vi simhud mellan tårna för här har det regn mest hela dagarna den senaste månaden. Utom förstås idag då solen tittade fram i en kvart på eftermiddagen. Jag har denna helg jobbat i regnställ i min trädgård för nu var jag tvungen göra något åt löven och allt annat, för om några veckor åker vi till varmare land och då vill jag ha klart i trädgården. Inte kul att komma hem och börja räfsa löv det första man gör. Ikväll känner jag varje muskel i min kropp, kan inte förstå att jag inte klarar lite trädgårdsarbete.....
Du får ha en underbar ny vecka och nu håller vi tummarna för sol!
Kram Raina

Huset bakom lindarna sa...

Hoppas du har det lite bättre vädermässigt idag, jag bor tror jag sådär 10 mil söder om dej och vi hade bara lite regn igår. Idag ser det mycket ljusare ut. Vill bjuda in dej i vårt vårt hus idag!
Kram/Finas mammis

Avslutat konto sa...

Det GÅR inte hitta inspiration när man tittar ut genom fönstret och bara ser regn och slask....
Så då får man titta inåt istället. Jag försöker hitta energi och inspiration i att se inåt, hitta minnen och tankar och känslor som jag ler åt.
Vissa gånger måste man försöka leva i sin dröm, istället för att skapa en dröm av livet. Kanske är det i slutändan samma resultat på de båda!
Just nu intalar jag mig själv att ju sämre väder och kallare och ruggigare det blir, desto snarare kommer VÅREEEEN! hihi...
Vi fick ju ingen vår och sommar i år så jag ser med stor förväntan fram emot den som kommer! :o)

Varma hälsningar från Solglänta!
Ha en härlig vecka!

Linnea

Snäckskalsdalen. sa...

Jag håller helt med dig, det är alldeles för bedrövligt och jag läste för några dagar sedan, redan, att detta är den regnigaste oktober vi någonsoín haft. Det håller jag ju med om, inte för att jag VET, men för att det känns så. Men så tänkte jag, vaddddå, oktober.....ända från i våras ju!

Idag hittar jag glädjen i att vara hemma välbehållen för jag har en väldigt stark känsla av att det kunde ha slutat annorlunda.....det där med mannen jag skrev om.

Annars är jag mest förtvivlad över att jag blir så trött av det här vädret, urtrött......

Stora kramen
Agneta

OlgaA sa...

Jaa... inte lätt att hålla humöret uppe... men det går ;)

kram/Olg@