tisdag 23 oktober 2012

När ute blir inne...


Oktober har rullat på och uteblommorna har fått komma in 
på ett eller annat sätt.
 Den lilla rosa pelargonen har blommat hela sommaren, nu är det bara några knoppar kvar som får slå ut inomhus, i köksfönstret.


Den jättestora hängpelargonen - en födelsedagspresent i maj, har tokblommat hela sommaren. Fortfarande översållad av stora, röda blommor var jag tvungen att ta ner den från verandan och klippa den, men kunde bara inte slänga blommorna. Vilken otrolig pelargon detta har varit!
Hur gör ni med era pelargoner? Sparar ni dem, eller slänger ni dem?
Köksbordet på torpet är nu fullt av pelargoner som får vila där tills i vår.

Så svårt att få skärpa nu när ljuset inte är vad man önskar.
Idag har de däremot lovat uppehåll och ev. lite sol i eftermiddag! Det ser jag verkligen fram emot!!!

TUSEN TACK, för alla rara och uppmuntrande kommentarer i förra inlägget! Ni lyste verkligen upp min dag, trots grårugget!

Ha en jättefin tisdag!

11 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fin header du gjort, härligt med brasan i mitten. Jag skakar av en del jord och så har jag mina pelargoner i hinkar i garaget, vattnar när jag kommer ihåg, fast bara lite.
Kramar
AnnaMaria

Vårt röda hus sa...

Så synd det är när man måste avbryta blomningen på pelargonerna! Men vill man spara dom så måste man ju knipsa bort blommor och knoppar i krukorna. Den har tur, den lilla söta rosa, som får blomma klart i ditt kök! Jag spar också alla min pellisar, lillstugan får ha gäster hela vintern!

Vi har sol idag! Kom precis in efter en härlig hundpromenad!

Hoppas du också får sol på näsan!
Kram Eva-Mari

Vardag och flärd sa...

Har försökt förvara mina pelargoner enl konstens alla regler men inte lyckats särskilt bra så de senaste åren har de fått stå lite undanskymda på olika ställen i huset - och det har lyckats bättre.
Ha en fin dag!
Kram Eva

Birgitta sa...

De vackra pelargonerna de stretar på och ger ögonfägnad och ibland är det svårt att klippa ner dem. Jag varit hård och gjort detta redan och så får de övervintra i växthuset, där har vi lite värme på så jag hoppas de ska trivas.

Solen lyser även här idag, härligt med höstpromenader nu, även om förkylningen inte riktigt släpper taget.

Kram och ha det gott, Birgitta

M/S Design sa...

Tar in Pelargonerna i vinterträdgården och där brukar dom fortsätta blomma tills jag plockar bort blommorna i jan/feb så dom hinner återhämta sig lite.
Fördel att ha ett ställe som håller 5-10 plus.
Ha en bra dag
Mariana

Monica sa...

Min jättestora pelargon har jag delat på två krukor och dom får bo i min systers gäststuga, som är ljus och frostfri hela vintern! Det är jag glad för, för jag hade fått ha dem i ett mörkt garage...
Må väl, kram, Monica

Tina sa...

De pelargoner jag hade överlevde inte ens sommaren, jag är hopplös med dem.
Hos mig har det varit grått o trist hela dagen..

kram

Tina sa...

Men så gott det lät med sol men det kanske var tur att den inte var hos mig ändå idag. Då hade jag antingen varit ute eller aldrig fått städat färdigt, hihi! Allt syns ju när den står så lågt...man hinner ju sällan vända sig om förrän dammet lagt sig igen!

kram

bakom berget sa...

Jag har hela köksfönstret fullt av pelargoner som bara fortsätter och fortsätter att blomma. Hur får man stopp på dem... hi hi hi.
Här har solen lyst på oss hela dagen och det har varit ett ljuvligt väder. Fast i morse hade vi två minus, så det märks vart åt vi är på väg.
Ha en härlig kväll!

Kram Åsa.

Home Bohemia sa...

Jag har bara en pelargon i köksfönstret och den har blommat fram till nu. Från en arbetskamrat som har massor av olika sorter har jag fått flera olika skott. Hon har klippt ner sina nu. Just nu står de i vatten...men ska snart sättas i fuktig jord...förvarar dem kanske sedan i källaren?!Hoppas att de rotar sig och blir härliga och fina perlargoner till sommaren. Tack för fint inlägg på bloggen. I Skottland har jag varit mycket under de åren jag var gift men inte alls under se senaste 6 åren. En erfarenhet som gett mig så mycket (trots skilsmässa) om människorna och landet/Kram Maria

Snäckskalsdalen. sa...

Du fick sol, tror jag, jag tror jag läste det i en annan blogg där du kommenterat. Då leder du nu för här har varit natten hela dagen, jag ville gå ut i eftermiddag och greja men det var ju kolsvart.....

Jag slänger alla sommarblommor för jag har ingenstans som är bra för dom att vara på. Har du slutat hänga dina upp och ner i en kasse...????

Jag såg någon som hade gjort en liten krans av sina pelargonblommor, det var nog också här i bloggvärlden eller så var det i en tidning....

Ah, vilket bludder det blev, nu går jag och lägger mig och läser i min bok!

Natti natti
Agneta