söndag 26 januari 2014

Söndagsbilder

 På en trave av gamla oinbundna böcker står prydnadskronan. En samling udda böcker som bara är fina i sin lite slitna enkelhet...
...och på golvet i vardagsrummet står inredningstidningarna i travar bredvid resväskorna som också är fyllda av....tidningar!  Vad gör man av alla magasin som man samlar på sej? Läser om dem? Visst gör jag det ibland, när jag vill få lite inspiration. Numera köper jag inte alls lika många eftersom jag får så mycket inspiration här på nätet, genom bloggar och annat.

Vad gör ni med alla magasin? 

En lite mulen söndag idag. En hastig solglimt såg jag nyss, men det verkar bli en grå dag idag också. 
En promenad lär det bli i alla fall.

Ha en skön söndag!

12 kommentarer:

Meta sa...

Mina magasin ligger i högar här och där. Nu har jag bestämt mig för att ta dom till kolonin, för där har jag mest tid att läsa de gamla magasinen.Det fylls ju på med nya hela tiden även om det är som du säger mindre nu.
Ha en skön söndag
Kram meta

VisaLiza sa...

Enkelt och fint. Särskilt traven med resväskor. Det är något särskilt med gamla resväskor, jag fullkomligt älskar dem. När det gäller gamla tidningar så har jag sparat en del och sorterat dem efter säsong och har dem i vardagsrummet i en hög och växlar efter årstiden. Då blir det nästan som nya eftersom jag också köper betydligt färre nu för tiden.

Solstrimmor sa...

Den kronan är så vacker där den ligger på de gamla böckerna. Jag har också en krona som jag tror jag aldrig visat... aha, ett blogginlägg kanske!
Magasinen ja... jag rensade radikalt vi senaste flytten och har bara sparat en del. Det sved i hjärtat att slänga flera årgångar Lantliv, ända sen starten faktiskt... men jag har läst dem så många gånger så det räckte. Och faktiskt, har jag inte saknat dem! Köper ju nya men inte alls i så stor utsträckning som förr. Som du säger, på nätet kan man få sitt lystmäte även om det inte är lika roligt som att bläddra i en fysisk tidning.

Ha en fortsatt fin söndag. Här är det målning av loppat köksskåp... såå kul!

Kramar från Eva-Mari

Hajan sa...

Jag sparar inga tidningar, mina tidningar får min dotter. Sen ger hon bort dem till barnbarnen.
de som gäller inredning osv , sparar hon. Hon själv har ju Jeanns de Arc de rtycker jag är för dyra.
Alla tidningar är ju dyra, men man kan ju inte spara dem år efter år.
Skänk dem till någon, som inget hsr.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Fina bilder. Och många tidningar blir det, jag sparar lite här och där. På sommaren ger jag bort kassvis till båtfolket, för och läsa regniga dagar på båten. För det är ju synd och slänga.
Kramar/AM

Anonym sa...

Hej Lisa!

Jag skänker lästa tidningar till välgörenhetsloppis, PMU = pingstmissionen. Köper även annat där och ger tillbaka en del. Ett system som passar mig då jag litar på dem och deras ändamål. Kram!Barbro

Mejrams! sa...

Förut sparade jag alla mina tidningar. Hade massor av olika och flera årgångar. Nu sparar jag vissa under en tid. Jag sålde alla mina när jag flyttade förra gången på loppis. Nu ger jag bort till nära och kära, vänner, bekanta och grannar. Kram Merja

Monica sa...

Det blir många magasin snabbt, jag lägger ned mina i foajén där vi bor, de försvinner snabbt! Och skulle de inte göra det får man ta bort men det brukar inte vara något problem. Andra kan då lägga ned en årgång av ett annat magasin så byter man lite. Annars att ge till väntrum t ex, där är ofta rätt gamla och sönderlästa tidningar så det kan vara en bra idé, eller ge till någon second hand-butik. På landet byter vi tidningar också, är faktiskt bra detta att kunna "återanvända" lite, de man inte sett förr blir som nya:-). Och skönt att rensa ut dem hemma, blir lätt för många.

M/S Design sa...

Förut rev jag ut det som inspirerade och sat i pärmar men hur ofta tittar man i dom!! nu använder jag Pinterest för att samla på det som är fint/tips eller bara vackert.
Så tidningarna ges bort numera.
Kram
Mariana

Monica sa...

Jag slänger, maken samlar. Vi har tidningen "Motor" från år 1965 och fram till början på 2000-talet. I tidskriftsamlare i förrådet. Varför, undrar jag...
Ha en fin ny vecka, kram, Monica

Mamma C sa...

Här får man tidningar från mamma som jag i min tur lämnar vidare till tjejerna som dom vill ha. Mina inredningstidningar ligger på hög och samlar damm.
Kram Mamma C

Ann Kåge sa...

Hej.
Fina bilder. Vilken bra ide att förvara tidningar i väskorna och snyggt också. Gjorde en ordentlig utrensning nu under julledigheten men sparat alla julmagasin sen många år och förra årets tidningar och en del som jag inte har kunnat göra mig av med. Men mesta inspirationen får jag numera från den härliga bloggvärlden!
Ha det så gott!
Kram Ann