onsdag 1 januari 2014

Året som gick...

För mej har året som gått varit ganska omvälvande och inneburit förändringar som varit omfattande, eftersom jag under hösten har flyttat från huset jag hyrt i två år.

 I JANUARI fick vi en rejäl köldknäpp. Det var under 20 minusgrader i säkert en vecka, men så otroligt vackert och mycket snö...
 Vintern håller i sej, men redan i FEBRUARI börjar jag längta till påsken och fixar med påskägg och fjäderkrans, som om det skulle påskynda väderförloppet, men inte hjälpte det - inte ett dugg! 

 I MARS är det våffeldag och man ser på ljuset att det ändå är lite vårlikt - annars är det massor av snö och kyla fortfarande! I grannens lusthus äter vi ändå våfflor...


 I APRIL trotsar jag kylan och hänger ändå ut tvätten på tork. Det är fortfarande envist mycket snö och minusgrader alltjämt! En otroligt seg vinter! Att plantera ut blommor är inte att tänka på.

 I MAJ lossnar det äntligen och värmen kommer och snön försvinner! Sen går det snabbt - blommor och blad spricker ut på bara några dagar! Det blir en rasande fart på sommaren och jag kan fira min födelsedag...

 Ljuvliga JUNI med pioner och doftschersmin! Jag städar torpet från all muslort och plockar med mej blommor hem till huset...
 JULI och sommaren bara fortsätter med några få dagars rotblöta, som man knappast kommer ihåg. Jag bor på torpet hela juli men åker hem till huset och vattnar, klipper gräs och tar hand om posten... Jag hittar min lägenhet, och får flytta in först i oktober.
 AUGUSTI och sommaren bara fortsätter. Varmt och skönt! Höstanemonen har börjat slå ut och trädgården börjar se lite risig ut efter allt förvuxet...
 SEPTEMBER tomaterna mot logväggen är nästan mogna...
Värmen fortsätter hela månaden! Vilken sommar!

 OKTOBER och jag får tillträde till lägenheten - en bostadsrätt på nästan 90 kvm inne i samhället! Bekvämt, men en utmaning att renovera och få till som jag vill ha det! Jag målar väggar och tapetserar hela oktober...(pust!) Den 28 oktober kommer flyttbilen...

 NOVEMBER och jag bor nu i min lägenhet. Flyttkartonger överallt och renoverandet fortsätter hela november också. Det ena ger det andra - diskbänken måste på plats innan det kan kaklas etc...
Rörmokaren och snickaren måste bokas tillsammans för byte av kranar, duschvägg....! Jag är otålig! :)
DECEMBER och det kan äntligen bli jul och jag kan nästan känna mej hemma. Både fläkten och högskåpet är på plats, tack vare goda vänner. Jag har en liten invigning/bjudning för några vänner och allt känns fint.
Jag får en välbehövligt lugn jul och nyår efter allt som hänt och det känns skönt just nu.
Jag ser med spänning fram emot nya årstider här i lägenheten. Ännu hittar inte solen hit, den står för lågt, men snart så....!

Jag vill tacka alla som följt mej under året, för era alltid stöttande och uppmuntrande kommentarer. 

Jag kommer nog att dubbelblogga här och hos Lisas torp. Torpbloggen är mera aktiv under sommaren, då jag kommer att bo där mer eller mindre. Det är ju gångavstånd från lägenheten!

Jag önskar er en god och fin fortsättning på nya året!

14 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Fin sammanfattning av året, tänk att det var snö så länge, det hade jag glömt.
God fortsättning på året
Kramar
AnnaMaria

Meta sa...

Jo det kan jag tänka mig att du kommer att bo där. Vet av egen erfarenhet att det är så skönt att jag vill inte åka hem på kvällen,om det är fint väder förstås.
God fortsättning i den nya lyan och på Torpet i sommar.
Kram Meta

Lilla Blanka sa...

Hej du fina!

Tack för dina fina hälsningar! 💙

Ja, tänk vad mycket som hänt under året som gått.
Jag hoppas vi får en tidig vår i år... :))

Kram och ha det gott!
Mia

Gabriella sa...

Så många härliga bilder! Hoppas ditt 2014 blir som du hoppas och drömmer om:)

Monica sa...

Ja, tänk vilken vinter vi hade och sen vilken sommar! Och hittills en vinter, som inte är någon vinter, mera som höst!
Förutom de lite ovanliga vädret, så har det verkligen hänt saker hos dig! Men nu har du ju "bott in dig" och det är ju fantastiskt att du har gångavstånd till torpet! och bara en trädgård. Det räcker minsann, när man ska hålla i ordning...
Jag önskar dig en god fortsättning på 2014!
Kram, Monica

Tiger sa...

Det har hänt en hel del under året. Kul att få en sammanfattning!

Önskar dig ett riktigt gott Nytt År både i lägenheten och på torpet!

Nyårshälsningar
Elisabet

Snäckskalsdalen. sa...

Jag skall läsa noggrannare en dag då det är lugnt.

Nu vill jag bara säga God fortsättning på det här nya året och hoppas det blir kalasbra och att du kommer att trivas med lägenheten och närheten till Torpet!

Stora nyårskramar
Agneta

Hajan sa...

jag hoppas Du kommer att trivas i denna underbara lägenhet, den
är ju också som ett hus. Du har ju fixat så mycket själv där.
skall kolla på lisas torp då
fram i vår

kram hajan

Solstrimmor sa...

Tänk vad mycket har hänt under året som gått för både dig och mig! Nu får vi se till att detta året blir som vi önskat och att våra drömmar blir verklighet:)

Tack för fin årskavalkad! Tänk så skönt att du har ditt underbara torp på promendavstånd... avis? Jaaa!!

Kramar från Eva-Mari

EM sa...

God fortsättning!
Så helt perfekt att bo i bekväm lägenhet och samtidigt ha möjlighet till torplivet på sommaren. Det är att ta vara på det "göttaste".
Vi är tillbaks på gården efter femton månaders lägenhetsboende på ön i Bohuslän, och vi är så glada att det gick att ändra sig. Jag är en country-girl, inget kuttersmycke, hihi.
kram elsamarianne

Mejrams! sa...

Så roligt att få en summering av ditt år. 90 kvm lgh låter inte helt fel Lisa, säger jag som egentligen är mer en lghmänniska än hus. Ser fram emot att se vad du hittar på under 2014. Kram Merja

Eleonora sa...

Kära Lisa,
Du har fått det så fiint och du har ju jobbat på det ordentligt också. Tänk att från en 2:a i Vasastan har du nu hela 90 kvm. Det måste kännas riktigt lyxigt och spatiöst!

Det bästa är väl ändå att du får så nära till ditt kära torp att det endast är gångavstånd!! Toppen

Roligt att ännu en gång få följa ditt år, även om vi byter tankar litet då och då och vet vad som hänt hos varandra under året.

Ha det nu så gott och många varma kramar får du från
Eleonora

Jarl Frostegren sa...

Hej Lisa !
jag prövar att skriva i din blogg...
efter att läst din fina summering av 2013 .Du har verkligen varit flitiga Lisa . med flytt och allt bestyr med det..Jag tar det lugnt,men Barbro har haft en jobbig helg ,dessutom har hon haft en besvärlig hosta ett halvår , men den börjar ge sig som väl är. Hoppas vi kan ses i sommar!Hälsning och kram !!Jalle

G:a Affären sa...

Tänk så snart jag glömmer, hade inget minne av kalla januari och februari.
Det är alltid så roligt med en tillbakablick och här har det verkligen hänt mycket under året. Så duktig du varit med att renovera lägenheten till ett personligt hem. Ja hela flytten med allt jobb!
Och så är det toppen att du har gångavstånd till Torpet.
Så klart jag under året vill följa med till dina båda ställen!

Varm kram
Cia