tisdag 14 januari 2014

Tisdagstankar

Det är tidig morron hos mej och jag lyssnar till plogbilarna utanför.
Lite mera snö har kommit i natt men temperaturen har gått upp lite...
Utsikten från sovrummet, och jag ser hela samhället och hur det lyser i en del fönster... (Den allvarlige mannen är en avlägsen släkting till min mormor).
Jag ligger i sängen och tänker på allt som återstår att göra i lägenheten, det är en del kvar och det känns lite som om jag varit nån slags dvala över helgerna som gick!

Lampan ligger fortfarande på bordet och jag gruvar mej för att borra med slagborren i taket och det är flera lampor som måste upp!

Inne i arbetsrummet råder fortfarande en allmän röra, eftersom jag saknar skåp. 
Ett par saker har i alla fall åtgärdats - den gröna sjöjungfrun och den lite tockare madammen har hamnat på elementen, fyllda med vatten. Det är nämligen otroligt torr luft i lägenheten och känns i både näsan och halsen. Äntligen fick jag användning för dessa rara saker och kanske kan de göra lite nytta.

En lite mulen tisdag, men aningen ljusare nu när snön kommit.
Idag hoppas jag på en promenad utan att frysa näsan av mej, annars blir det innepyssel.

Ha en fin vinterdag!

14 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Borra i taket, det låter vanskligt. Förstår att du inte vill. Dval-tillståndet känner jag igen, det är så mycket jag skulle göra också. Men inget blir gjort.
Smart med vattenbehållarna på elementet, och snyggt.
Kramar
AnnaMaria

Meta sa...

Du har det så fint hos dig, önskar ibland att flytta bara för att få "börja om" med nya idéer. Nu får vi en kanske lång vinter att vara inne och pyssla dem det vi känner för. Det är rätt bra det med.
Ha en fin dag
kram Meta

Snäckskalsdalen. sa...

Ibland tar det bara stopp, jag tror det är så, man får vänta in sin själ och när man gjort det kan man fortsätta och greja. Jag tycker mig ha märkt att det är så för mig i alla fall.

Du har fått det så fint och mysigt och har hunnit byta från vita till rosa tulipaner! Eller också har du både ock.

Granen utanför blev riktigt snygg med snö på!

Vi fick lite mer snö sen jag gjorde mitt inlägg och talade om puder, men det är väldigt grått fortfarande och det ligger på +- 0, tyvärr.

Kramar
Agneta

Viola sa...

Det är ett äventyr att gå ut med Malte, hatar kylan och snön...men imorgon blir det betydligt trevligare..formex alltid ett säkert vårtecken, ha de, kram

Monica sa...

Som vanligt måste jag säga, att det alltid ser så mysigt ut hos dig!
Och vilka öppna vyer du har utanför fönstren - ingen insyn där, inte!

Det finns alltid saker man borde göra i ett hem och går det för lång tid, är det så lätt att man blir hemmablind...men börjar man i en ände, så drar det lätt med sig en hel del annat! Vi har ett rum, som ska renoveras - snart...

Så fina luftfuktare du har!

Här har vi haft en fin dag, soligt, flera plusgrader och vindstilla!
ha det så bra, kram, Monica

Hajan sa...

Det bär bäst Du passar Dig så Du inte dräller omkull.

fianathome sa...

Så fina baljor på elementen. Fantastiskt fina!
Här är ingen snö. Kom en flinga igår men försvann lika fort.
kramelikram
Fia

Solstrimmor sa...

Vilken ståtlig kavallerist (?) du har på fönsterbrädan, det kallar jag uniform:) Jag tycker så mycket om de gamla stolta allvarsamma fotografierna!
Tur att du har elementsvaser att fräscha upp den torra luften med. Hos mig är det inte nåt problem, har inte ens tänkt på det! Men så finns de gamla ventilerna kvar i alla rum, det byggdes på 40-talet och därför är det nog mer luftcirkulation här.
Idag är det en grå dag med lite flingor i luften. Nu ska jag koka mig en löksoppa:)

Ha en fin onsdag!
Kramar från Eva-Mari

Chokladvillan 1910 sa...

Fiffigt & fint med vattenhoarna ! Funkar det ? Ja, nu kom vintern & det blev faktiskt bättre med ljuset. ;) Slagborr är inte kul :(
Må så gott & ta hand om dig !
Kram Anki

Mejrams! sa...

Visst såg jag trädgårdsprogrammet igår men programformen är inget för mig, jag är rätt trött på alla tävlingar som TV-rutan bjuder på just nu. Däremot kommer jag att ge programmet en chans och titta på några avsnitt till för att se om det blir bättre. Nej, mina favoritträdgårdsprogram är med Monty i Garderners world. Tänk om svensk TV kunde visa litet mer sånt i svensk tappning. Kramen

mia sa...

hej Lisa!

önskar dig god fortsättning på det nya året! tycker du skall vara mycket stolt över vad som åstad kommits under rekord tid i ditt nya hem, inget lämnas ju till slumpen här heller ;-)

För ett tag sedan fick jag en "konstig" grön liten vas av en granne som ville att jag skulle ha den( hon vet att jag har förkärlek till gamla pryttlar..) och jag har sedan dess undrat vad den är till för tills nu, hi hi luftfuktare, ja det var ju finurligt, har du kommit på det själv eller ÄR det dess ursprungliga funktion?

Ha det gott Med vänlig hälsning Mia

M/S Design sa...

Borra i tak är något man drar sig för...
Kram
Mariana

G:a Affären sa...

Nu blev jag påmind om dessa luftfuktare, jag såg dem någonstans i min barndom men de var inte så där fina.
Förstår fullkomligt hur gruvsamt det är att börja borra i nyrenoverade väggar och tak!

Du hade så bra uttryck att inte vintern överdriver! Här är det också vitt och minus tio, helt ok. Det bästa av allt är ljuset som kommer redan vid 8-tiden!

Kramar
Cia

Anonym sa...

Vad heter dem vackra pellagonen du har på skänken? Tror jag sett den på foto här innan men mär jag letade hittade jag inte vad den hette.../Hillevi