torsdag 20 augusti 2015

Att ta tag i dagen...


Det känns som om man inte vill missa en enda sekund av dessa ljuvliga augustidagar som vi bjuds på just nu.

Ändå är jag morrontrött och har svårt att komma ur sängen trots att solen strålar utanför.
Förklaringen är ju att jag lägger mej alldeles för sent om kvällarna!
Det är hela tiden så mycket att pyssla med på kvällen för mej och jag kommer på saker jag bara måste göra då....Det straffar sej och ännu har jag inte lyckats kravla mej upp och ta en jättetidig skogspromenad, även om jag är vaken tidigt. 
Nej, jag ligger kvar och lyssnar på radion, tar det jättelugnt, frukostfixar och är allmänt seeeeg...

PENSIONÄR kallas det visst! "Lördag hela veckan" säjer en del!
Eller är det en trotsig reaktion mot alla tidiga, stressiga morgnar man genomlevt i sitt yrkesliv. Tänk, alla Luciamorgnar, när man gick upp nästan mitt i natten....

En hund som kräver utgång kanske är receptet?

Nej, något måste göras åt dessa sega morgonvanor! 
Har ni några förslag?
(inlägget här är schemalagt - ni ska inte tro att jag är uppe och igång redan klockan 7.30!!!!) 

Önskar er i alla fall en härlig torsdag!

10 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Nåt knep har jag inte, alla är vi olika... som tur är! Jag går upp sex varje morgon, kan för allt smör i Småland inte ligga kvar i sängen!!
Men får jag inte lägga mig efter 22-nyheterna blir jag helt knäckt och lika pigg som jag är på morgonen, lika trött är jag på kvällen och somnar alltid före 23. När jag gick i skolan behövde mor aldrig väcka mig och jag vet aldrig att jag haft någon väckarklocka på. Märkligt kan jag tycka nu!

Vilka härliga sensommardagar vi har! Igår skogstur med svampplock, idag storhandel... vi har ju fått lön:)

Ha en skön torsdag!
Kramar från Eva-Mari

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Aha, du ligger och gottar dig med
frukost i sängen nu då. Jag har märkt det
där med morgonvanor, maken är ju långtids-
sjukskriven efter och skadat sig på älgjakten.
Och han som i princip studsade upp runt 6
ser man inte röken av före halv 9 nu. Så
fortsätt du och ta det lugnt på morgonen, det
ska jag unna mig när jag kan.
Kramar/AM

Meta sa...

Det är nog så det är vi har gjort våra tidiga och stressiga mornar. Du ska se det vänder efter ett tag.
Ha det gott
Kram Meta

Min plats i solen sa...

Haha, jag kan känna igen det där med att det är svårt att gå och lägga sig i tid på kvällen. Att det finns så mycket man vill göra att man inte riktigt har tid för det där med sömn. :) Tyvärr har jag väl inga kloka råd att komma med, utan bara att om du tycker om att sova lite längre på morgonen så gör det och njut utan något dåligt samvete. Och annars är det väl tyvärr bara det trista gamla rådet att vända tillbaka dygnet och gå och lägga sig i tid för att orka upp tidigare som gäller. ;) Själv har jag unnat mig de sena kvällarna och sovmorgnarna hela sommaren och det har varit ljuvligt. Nu när vardagen är tillbaka måste jag vända tillbaka igen. Lite tufft men inte dumt det heller. :)

Njut av din torsdag och ta hand om dig.♥

Kram Lotta

Monica sa...

ÄNTLIGEN, säger jag, så får man ligga hur länge man vill på morgonen! Och utan ett enda dugg dåligt samvete! För mig, som är en typisk kvällsmänniska och mycket sällan lägger mig samma dygn, som jag steg upp, så är det jätteskönt att slippa tidiga morgnar!
Är man en "bättre människa" om man stiger upp kl 6 och går och lägger sig kl 22, än om man stiger upp kl 9 och lägger kl 01?
Så sov du lugnt vidare! Skogen finns kvar på eftermiddagen också!
Kramar, Monica

Mejrams! sa...

Inga bra förslag har jag då jag själv är en kvällsmänniska. Morgontrött är bara förnamnet! Tänkt många gånger under semestern att jag ska gå ut tidigt med kaffekoppen och njuta men det har alltid slutat med att jag ligger kvar i sängen. Så vi två är nog obotliga och får bara fortsätta att njuta av morgonen på vårt sätt - i sängen. Kram Merja

Hajan sa...

Ha, ha ni är så unga, vänta bara så småningom måste ni gå upp
för toabesöken kommer att bliva tidigare och tidigare.
Jag har gått min runda nu, lite ryggvärk också.
Nu skall jag bara kommentera hos en till, sen kryper jag ner i
sängen igen. Men jag älskar mina morgnar.
Ha det gott önskar Hajan

MårsArt sa...

Ja här är det ingen ordning alls. Ibland vaknar jag tidigt och kan absolut inte somna om och ibland vaknar jag sent och kommer på framåt 11-12.00 att jag inte ätit frukost. Jag har en tendens att sätta igång med något så fort som jag vaknar och fastnar där...Vissa dagar skjutsar jag barnbarn på morgonen och då måste jag gå upp tidigt. Det får bli som det blir...Jag tycker att vi, efter ett långt inrutat arbetsliv, har förtjänat att ta dagen som den kommer.
Njut bara!
Kram
Agneta

House and Garden by Bia sa...

Ha ha här har du en till som inte är morgonpigg....är nog lite av en kvällsmänniska....så fin sängplats du har ;))
Vi har nyss grillat fisk i folie Ernst recept och det blev jättegott...över förväntan...fast jag gjorde inte riktigt som hans recept...man får ju provisera lite, hihi....nu blir det en promenad i kvällssolen innan fångarna på fortet med Gunilla Persson...hihi hur ska det gå !!
Kram och trevlig helg!

G:a Affären sa...

Visst är det konstigt att det finns så mycket att göra sena kvällar! Jag måste kliva upp tidigt och har ändå mina sena kväller, jag kommer i säng före midnatt endast om jag är sjuk. Men jag har löst det genom att nästan alltid vila/slumra en stund runt fem på em. Alla mina vänner vet det så det är praktiskt, ingen kommer före sex.
Den dagen jag blir pensionär ska jag unna mig att sova längre på morgonen, i alla fall under vintern.
När du nu har ett så fint sovrum låter det skönt att ligga kvar där och vakna långsamt i sällskap av radion. Det är ju dessa dagar vi andra strävar efter, så unna dig det!

Kramar /Cia