fredag 4 september 2015

Ljuva september


 Efter regnet i tisdags har september verkligen varit helt ljuvlig!
Vitlysingen och malvan riktigt ler efter det välbehövliga regnet.


Jag njuter i min trädgård!
Det har både varit sol och jättemåne igår kväll, då den hängde som en apelsin över trädtopparna.

Allt växer och frodas - så ock mitt olivträd som verkar stortrivas i sin hink...

Jag skördar squash som aldrig förr! 
Jag vet snart inte vad jag ska göra med dem, jag äter dem på längden och tvären och har redan gett bort flera stycken...
Däremot vet jag precis vad jag ska göra med dessa, som jag hittade i skogen igår! Trattisarna har kommit, men jag hittade mest gulingar till slut. Helt underbart! 

Mitt bland alla ljuvligheter kan jag ju inte låta bli att beröras starkt av alla hemskheter som utspelar sej bland de stackars människorna som måste fly för sitt liv! Man inser också hur oerhört privilegierad man är som råkade födas just här...

Ha en fin fredag! 

12 kommentarer:

House and Garden by Bia sa...

Så härliga sen sommarbilder du tagit....och trattisar, såå gott !!
Önskar dej en jättefin helg...här skiner solen, hoppas den gör det hos er också ;).
Kram bia

Snäckskalsdalen. sa...

Trattisar! Wow! Kantarellerna verkar ha gått i ide efter torkan som vi hade här ett slag i sommar, hoppas dom orkar komma igen. Det är så kul att leta svamp ju!
Jaaa, du, jag bor ju som du, lite lätt avsides och det är så roligt att hänga med och läsa och titta, men datorn har en tendens att ta över fööör mycket tid emellanåt. Nu ska jag försöka ta det lite lugnare för alternativet att inte blogga känns alldeles för konstigt. Och Monica har så bra tankar!
Kramar
Agneta

Monica sa...

Ja, visst är september en härlig månad! Mera lagom varmt, lugnare än sommarmånaderna och sen allt man kan skörda! Underbart!
Här hade vi ett rejält åskväder och ösregn i förmiddags men på eftermuddagen blev det soligt och skönt igen.
Så underbart att hitta svamp! Efter regnet idag kan svampen kanske komma här också, om än andra sorter än ni har där du bor...
Ha en skön helg Lisa!
Kramar, Monica

Solstrimmor sa...

Hoppas ditt fina olivträd klarar vinter lika bra som tidigare. Det gäller att hitta en bra förvaring åt så stora träd. Och i ditt torp ser det ut att vara utmärkt klimat åt dina övervintrare, tänk det kan glädja dig inte bara sommartid!

Här har det regnat flera dagar och i morse var det mulet och bara 7 grader. Men det gör inte mig nåt som just nu har sån lust och sånt flyt i mitt skrivande! Vill inte göra nåt annat nu:)

Ja, det är hemskt det som händer och det berör mig djupt. Har plockat ur bland kläder och jackor och letat fram filtar och frotté som jag ska skänka till kyrkans insamling. Har den lille pojken framför mig i allt jag gör. Men livet måste gå vidare och vi måste hitta glädje i vår vardag trots allt svårt.

Hoppas din helg blir fin!
Kramar från Eva-Mari

Fröken Grön sa...

Nog har vi haft en härlig start på september, men igår tror jag bestämt att hösten kom till mina trakter på riktigt. Jag hade både strumpor och jacka på mig när jag åkte till jobbet, och de satt minsann inte i vägen.

Kantareller är onekligen skogens guld! Här hemma hittar de nästan aldrig till frysboxen, utan steks direkt och äts på grov macka tillsammans med ett stekt ägg och lite gräslök. Rekommenderas!

Ha en riktigt skön helg!

Meta sa...

Ja visst är det vackert nu och en massa har vi kunnat skörda. det enda jag saknar är den riktiga sommaren med sol och värme. Jag har svårt att ta in och förstå hur man kan vara så elak att folk ska drivas på flykt från sitt eget land.Att det är sina medmänniskor de behandlar så, det kan de inte ha förstått.Kan inte tänka mig att de som utför detta kan vara beredda att utstå det själv. Undrar om ordspråket" synden straffar sig själv" stämmer här.
Ha det gott i sensommaren
Kram Meta

Snäckskalsdalen. sa...

Glömde.
Om man vill blogga från mobilen hämtar man hem en App, min heter ju då Gogle Blogger och när man öppnar den står det precis hus man skall göra om man vill blogga från mobilen. När jag klarar av det, då klarar alla av det!
Kramar och hoppas ditt lördagsväder är bättre än vårt, här regnar i ett kör!

G:a Affären sa...

Kikar bara in för att önska dig en fin helg med skörd och svampar!

Kramar /Cia

Mejrams! sa...

Visst är september härlig, en riktig favoritmånad faktiskt. Så fina squash du har fått, älskar att grilla dem med olja och flingsalt. Ja, det är inte jag som lagar maten här hemma men jag gillar att äta dem. Bilderna från flyktingströmmen som pågår i världen är så hemsk att skåda, alla barn som far illa. Sen tänker jag på alla djur som blir kvar i eländet när människorna lämnar, ingen som tar hand om dem. Ja, usch så mycket elände det finns på vår fina jord. Vi skulle ju kunna ha det så bra! Kram Merja

Hajan sa...

Där kan man välja vilket man vill.
Det är ju bra att vara först om detta fina Du visar

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Idag ska jag äntligen ta min skogstur
och leta trattar, hoppas jag hittar
lika fina som du gjorde.
Ha en bra söndag och kramar/AM

Margareta sa...

Så fina bilder från din trädgård.När september visar sig från den ljuva sidan.Skörd av både det ena och det andra är ju så härligt. En enda liten squash blev det här detta året...vet inte vad som blev fel.
Men i skogen finns det både bär och svamp i överflöd .Inga trattisar dock,just här.Men vi hittade fina gula i eftermiddag.
Här har varit ruskväder i helgen,men nu hoppas vi på en ny solig septembervecka.
Ha det så gott!
kram Margareta