tisdag 27 oktober 2015

Röda och vita blommor


Idag klippte jag bort hortensiablommorna på balkongen. Jag tror inte den klarar mer av de fullmånekyliga nätterna. Så märklig denna blomma är, som byter skepnad och blir vacker även som torkad...


En annan märklig blomma är min novemberkaktus som har blommat i över sex veckor nu! Helt otroligt! 
De vita håller sej lugna, men små knoppar finns...


De vackra vita, fådda rosorna från förra veckans lunch, har fått byta skepnad lite och får stå i små glas. Jag är otroligt glad åt rosor denna tid...

En liten rapport från mina inneblommor blev det idag.
Igår röjde jag på torpet lite igen, och tömde de flesta vattentunnorna! Man betar av lite i taget inför kommande tider.

Sol även denna ljuvliga tisdag och tvättstugan väntar här.

En härlig tisdag önskar jag er!

11 kommentarer:

House and Garden by Bia sa...

Åh så fint med blommor...mitt senaste köp är en vit cyklamen...och så köpte jag Fair trade rosor (vet inte om jag stavat rätt) och dom har snart stått i tre veckor, köpte olikfärgade och endast dom vita har jag slängt, annars så är dom fina ;))...hoppas din dag blir bra...
Kram bia

Mejrams! sa...

Vilken fantastisk röd färg det är på hortensian, så fin. Min rosa novemberkaktus bara tjurar. Förra året en blomma och än så länge ser jag inga knoppar alls i år. Ha en fin dag! Kram Merja

Hajan sa...

Det är verkligen vackert i ditt hus. Jag tycker de är så vackra dessa
blommor så länge de finns. jag fick ju 20 tulpaner av min dotter och måg innan de åkte iväg på semester. De första tulpanerna är
ju så härliga. Jag har tagit ett par bilder på dem i dag med.
Amaryllisarna år lika tokiga de med. så vackra. Jag har fått sms i dag från Spanien att jag inte behöver vattna dem- Naturligtvis inte de står i grön mossa så himla fina.
Hoppas man får ha det så här ett tag, så härligt.

Monica sa...

Ja hortensian är en tacksam växt! Jag har inte klippt av blommorna på mina än, de ser så dekorativa ut i rabatterna! Din röda är ju fantastisk! Mina är mycket blekare.

Jag såg just idag att mina Christopher Columbus-rosor har flera knoppar. Undras om de ska hinna slå ut?
Vi har en vit novemberkaktus, som blommar lite försiktigt nu, men jag har inte lyckats med dem på sista tiden, har fått kasta många, tyvärr.
Strålande väder här idag också men lite blåsigare.
Ha det gott, kram, Monica

Meta sa...

Det var en väldigt vacker röd färg på din hortensia.Den kunde få bo hos mig. Du sätter väl ut den på torpet. Jordslå den så kan du ha den i kruka nästa år med.(Och hålla tummarna) Jag brukar chansa.
det är ju så bra att det är en lång och fin höst för man behöver inte göra allt på en gång då inför vintern.
Ha det nu gott i resten av veckan
kram Meta

Erikslundsliv sa...

Vilken fin hortensia! Vacker färg och jag visste inte att den gick att torka.
Rosor får man aldrig nog av och mina sista blommar än i trädgården! Lagom till allhelgonahelgen, lite konstigt men allt är nog lite senare än vanligt i år. Skönt att städa lite i taget, det blir roligare då!
Kram, Ann

Margareta sa...

Hortensians blommor är verkligen fina och förändeliga.Jag har bundit en krans ikväll av just dessa blommor.Hoppas den torkar,som jag tänkt mig.
Dina kaktusar är otroliga.Och så fint med säckväv runt krukan.
Rosor är också tacksamma,när man kan arrangera om och ha dom fina så länge. Jag såg idag att en del rosor fortfarande är fina i trädgården,så där enstaka,förstås.
Tänk vad det är mycke på hösten som ska fixas,innan kylan sätter in. Jag förundras varje år över allt som ska tas om hand.Här har varit råkallt,med lätt dimma hela dagen.Men det är bra när jag räfsade löv,för dom blir lite blöta och blåser inte omkring.
Ha det gott!
Kram Margareta

Eleonora sa...

Underbara blommor du har i hemmet. Mina börjar sucka litet nu och idag blir det nytillskott inför besök från Guldlock (med föräldrar) som kommer i morgon Och städning. Har varit lat (eller bara tagit det med ro) därför att jag haft så många läkartider och annat att passa, att jag det fått räcka.

Nu är allt bortplockat och hoppackat på min balkong Endast ljungen blommar där nu och den är så vacker i färgen.

Mycket har du att se till på torpet också hör jag. Men med litet i taget så blir det till sist klart för stängning. Lycka till med det.

I övrigt önskar jag dig en skön och fin höst/förvinter.
Kram får du från
Eleonora

Solstrimmor sa...

Tänk, hortensian har jag aldrig haft kläm på! Vet inte varför, de är ju så vackra, även i torkat skick. Nu stundar kaktustider, min vita har också små knoppar upptäckte jag. Precis rätt tid att blomma såhär i mörkrets tider.

Idag svampskogen, i morgon kommer 11-åringen... sen måste jag vila!

Njut av din vardag och att du flyttat klart, redan två år sen, ja tiden går.

Kramar från Eva-Mari

Snäckskalsdalen. sa...

Hortensior är fantastiska! Jag har fortfarande kvar i trädgården och varje dag tänker jag att jag skall göra något av dom, men annat kommer hela tiden emellan, men idag.......
Fint när man kan omanvända rosor så fint som du gjort!
Och kaktusar är väl trevliga krukväxter, tappra och tåliga!
Agneta kram

john sa...

lovely autumn images Lisa ...Gail x