söndag 6 december 2015

Andra advent


Andra ljuset tänds idag och det har redan gått en hel vecka sen förra söndagen!

 I fredags lyste det så gemytligt i alla mina vrår, mest hela dagen, för att plötsligt bli alldeles becksvart! 
Ja, hela samhället blev svart - elen gick! 
Precis som så många andra här i landet fick även vi påhälsning av Helga! 
Uj, så det blåste. Som tur är har man ju många levande ljus tillgängliga, och hos oss varade bara strömavbrottet ca 30 minuter. 
Tack och lov, och stackars alla som kanske ännu inte fått tillbaks elen! 

Redan i början av stormandet hade den stora granen på gården knäckts. Åskan hade tydligen slagit ner i den en gång, så det var väl lätt som en plätt för Helga att knäcka den! Riktigt ruskigt var det i alla fall. 
Det blåser fortfarande, men inte lika ilsket som i fredags!
Nu hoppas vi på lugnare tider!

Ha en fin andra advent!


13 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Fy vad den där Helga ställt till med mycket elände! Tur att de flesta verkar ha fått tillbaka sin el nu. Oj, så små vi är när naturens krafter verkar. Hos oss har det bara blåst lite mer än vanligt. Det som bekymrar är värmen ute, just nu +11,6 utanför mitt fönster! Det borde vara ett minus före denna tid! Och den fina julmarknaden vi har vid Falu gruva idag lockar inte alls! Inget decemberväder i sikte heller... Men vi får skapa stämning inne, som du gjort.

Önskar dig en fin andra advent.
Kramar från Eva-Mari

Mejrams! sa...

Ja, bor man som jag vid kusten känns det som man ska blåsa bort varje dag. Hoppas det blir lite bättre i veckan! Vi har dessutom riktigt milt, runt tio grader, känns lite tokigt. Du har myst till det fint hemma hos dig, så fint med ljusen. Önskar dig fin 2. advent!

Meta sa...

Ja nog blir man trött på blåsten, " det går genom märg och ben" som man sa förr. Många är träden som fått sätta "livet" till i år.Om det slutar att regna ska jag gå ut och ta lite ris av det som blåst ner här.
Ha en riktigt mysig andra advent
kram Meta

Erikslundsliv sa...

Jobbigt när det blåser och ni verkar ju ha haft en rejäl storm! Här blåser det också och är tio grader varmt. Inte så juligt precis, nästan bättre på eftermiddagen när det blir mörkt så man inte ser så mycket grönt gräs inifrån. Då får man tända ljus och mysa inne och då blir det genast mer advents och julstämning tycker jag.
Trevlig adventssöndag!
Kram, Ann

Monica sa...

Usch ja, man är liten mot naturens krafter! Visst är det läskigt när stora träd knakar och bryts som tändstickor. Vi har ju också råkat ut för det, även om det var snö i vårt fall, som var orsaken. Så mycket som förstörts av den snön här i Höllviken, man blir ledsen när man går omkring och tittar!
Stormen har vi här också, men inte så kraftig som hos er, tror jag.
Men i morgon ska det, enligt rapporten, bli lite sol och svag vind. Det vore härligt efter den senaste tidens väderdramatik!
Ha en fortsatt skön adventshelg, kram, Monica

Fra det lille røde huset.. sa...

Oy oy,....der har det riktig gått for seg!
Veldig trivelig blogg du har!
Jeg er ny her hos deg, så nå skal jeg skrålle meg nedover sidene....
Ønsker deg en fin advents-søndag!

Inger G.

House and Garden by Bia sa...

Vi har klarat oss från stormen...peppar, peppar...men den verkar ha dragit förbi nu ;))
Idag har vi varit på julmarknad...men det var lite trist faktiskt, isigt och halt...och inte lika många knallar som förut. Men en liten målad sop, te och kaffe med smak av kahloa likör, fick följa med hem ;)...nu blir det lite mys i Tv soffan ikväll ;)
Ha en fin andra advent !
Kram

Loppisälskare sa...

Ja Helga drog förbi även här och vågorna på Vättern var enorma. Det blåser fortfarande men mer normalt. Däremot känns det tråkigt med regnet som öser ner. Kom hem som en dränkt katt efter en liten runda på julskyltningen.
Ha en fin vecka och njut av alla ljus.
Kram / RosMarie

G:a Affären sa...

Strömavbrott känns så snopet, tur att det finns stearinljus! Här på landet blir vi även utan vatten då vi inte har kommunalt. Jag tycker det är otäckt när det stormar och det kan gå som för granen. Lika bra att hålla sig inomhus. Hoppas verkligen att alla fått tillbaka strömmen.
Jag börjar få tillbaka energin, influensan tog verkligen knäcken på mig. Och ja, du Lisa vet hur tankarna går kring att betygssätta våra ungdomar, inte lätt.

Så fint med ljusen i bleckformen! Du har det så personligt och mysigt hos dig!
Varm kram till dig fina!
/Cia

Hajan sa...

Jaa du lilla vän, nu är vädrets makter förfärliga kastbyar.
hÖRDE I MORSE ATT DET VI HAR NU KOMMER FRÅN Norge OCH tYSKLAND, ENLIGT SMHI.
Synnievi och Desmond heter dessa.

Men det är lite varmt fortfarande.

Margareta sa...

Så mysigt du har det. Det är ljus och slingor som gäller nu i varje vrå.När strömmen går märker man hur totalt mörkret är.Här blåser det fortfarande,starka vindbyar.Tröttsamt.
Önskar dig en fin dag!
Kram Margareta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Nu känns det som det är över med blåsandet,
höll på länge den här gången. Jag är ju
jätterädd att något ska hända på ön, är ju en
massa höga träd där...Brukar kolla med kikare
när vi hugger gran.
Ha en fin vecka och kramar/AM

Fröken Grön sa...

Ja, jisses så det har stormat den senaste tiden. Vi klarade oss ganska lindrigt från Helga, som gick lite norr om Skåne, men Gorm var desto bråkigare. Trist på den fina granen på din gård, men tur i oturen att ingen kom till skada.

Så mysigt du har det i din lägenhet, Lisa. Riktig adventsstämning med alla ljus och lampor!

Må så gott!