måndag 7 mars 2016

Jag försöker...


 ...och försöker hitta de rätta vårkänslorna, men det är svårt i år!
Jag tittar på gamla bilder - som här, från 2012, då våren kom när den skulle och vårblommorna betedde sej normalt...


 Krokusen hade redan slagit ut, minsann! 


Tussilagon känns mera som en hägring idag, men då fanns den!

Efter den lataste helgen sedan....jag vet inte när, hoppas jag på lite energi idag. Jag hoppas också att det tunga gråa locket som legat över bygden äntligen lättar lite, och idag kan man kanske se en liiiite ljusare nyans av det gråa! 
Låter jag negativ? Ja, det är jag också och målarburkarna står fortfarande kvar i hallen - oöppnade och inte något vettigt har blivit gjort under hela denna helg!
Snötäcket från i går kväll har däremot försvunnit - nästan i alla fall!

Jag önskar er en strålande början på vårveckan! :)

10 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Ibland måste man få vara slö... hjärnan behöver vila! Vad passar bättre att slöa än under en grå helg i mars? Snart får du häcken full min vän! Och de där målarpytsarna står väl inte i vägen heller... eller? Nu väntar vi och ser fram emot våren som ju finns bakom hörnet! Att längta är bara nyttigt:)

Ha en fin måndag och hoppas du hittar nåt bra på bibblan!
Kramar från Eva-Mari

Min plats i solen sa...

Jag tror att vi behöver en lat helg då och då. Ladda om batterierna. Och nu när våren är lite svårväckt passar det ju utmärkt med en sådan och samla kraft för det som komma skall. Våren har ju en tendens att inte så mycket smyga sig fram som att plötsligt hoppa fram bakom ett hörn och säga: "Här är jag!". Jag hoppas att det gråa täcket har lyft sig och att några sköna vårstrålar lyser på dig idag Lisa.

Ta hand om dig!♥

Kram Lotta

Meta sa...

Haha precis som här då. Den sista snön tog nästan livet av mig så missnöjd jag blev. Idag har en liten svag sol kikat fram i alla fall, det finns nog hopp.
Energin får jag nog också leta efter fick lite såna där kickar på stan idag få se vad det kan bli av det.
Ha en bra början på veckan
Kram Meta

Erikslundsliv sa...

Snöyra gör ingen glad, nu vill vi ha vår! Försöker med lite vårgrönt inne för att pigga upp, (se bloggen) men det är värre på utsidan. Dags att skotta igen, usch och fy vad less jag blir på vintern. Lite fina soldagar förra helgen så blev man lurad till att tro att våren var här, men icke sa nicke!
Ha en bra vecka trots vårlängtan!
Kram, Ann

House and Garden by Bia sa...

Ingen vår här heller, idag har vi regnblandad snö...det här är den värsta tiden på våren, när snön övergår i slask och blask, nää fy fabian !!
Vi däremot brukar få barmark i april, så det här är ganska normalt här uppe ;)
Så fina bilder...man blir glad av dom ;))
Kram bia

Snäckskalsdalen. sa...

Det måste vara något i luften i år, katterna sover så mycket att vi ibland undrar om dom är kuranta, Leia skäller inte på rådjuren lika mycket som hon brukar och själv för jag en ständig kamp med ögonlocken. Dessutom har vi det största snölagret den här vintern och det snöar fortfarande. Snöplogen har kört två svängar redan. Det kan ju inte bli långvarigt men roligt är det inte och det säger jag som älskar snö. Nu kanske det blir som så att jag älskade snö, jag är trött på't nu. Vi får kämpa vidare och ge efter lite så kommer nog energin när det är dags!
Kramar

Monica sa...

Lite vårblommor har vi här nere, men vädret lämnar mycket övrigt att önska! Grått, blött och bara några få plusgrader. Idag har det blåst också, så promenaden fick gå uppe i skogen, för på stranden var det inte nådigt...
Nu hoppas vi på att vädret slår om snart och det blir en sådan där härlig vår!
Kram till dig!
Monica

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ja inte blir man pigg av detta s..t väder,
men var glad att snön är borta. Jag får ploga
här igen idag, tycker inte jag gör annat än
jobbar, plogar och sover. Men tiden går ju och
till slut måste värmen komma.
Fina bilder från tidigare år
Kramar/AM

Loppisälskare sa...

Förstår precis hur du känner det...likadant här. Man tappar lust och ork totalt. Var är våren? De flesta bloggare tycks tänka så och plockar fram gamla vår och sommarbilder för att liksom övertyga sig om att våren lär komma även i år. Frågan var bara när!!! Liten omställning för mig igen då jag är hemma denna veckan och tappar koll på dagarna och timmarna. Tar fram en duk och broderar lite och fortsätter drömma om tillfrisknande och våren.
Det är nog bra att målarburkarna står oöppnade. Det går absolut lättare att måla när energin finns där. Undrar just vad det är du ar på gång...
Kram / RosMarie

G:a Affären sa...

Så fort man glömmer från år till år, tur att det finns dokumenterat i bloggen då.
Till och med tussilago känns långt borta då snön täcker det mesta här.
Jag har bestämt mig för att inte skotta mer, jag tänker köra ner snön med bilen!
I dag kom solen på eftermiddagen och jag kunde vara ute och måla på verandan, äntligen!

Kramar /Cia