torsdag 3 mars 2016

Marstecken


Som ett tryggt tecken i mars, kan man se hur butiksdiskarna fylls med vårblommor, både lökar och annat, som här - en ranunkel!
Längtan efter vårblommorna börjar bli riktigt svår nu och det verkar vara lite trögt i trädgården i år, efter kylan som varit...Påskfjädrar kan man alltid glädja sej åt, och påsken är ju tidig i år.
Jag har redan fixat till lite fjäderpynt, både ute och inne, som här på köksbordet.

Lite mildare, men molnigare väder nu och inför helgen väntar mera moln, och det passar kanske perfekt för mitt lilla målningsprojekt som jag nämnt tidigare, och som jag låtit vänta under de soliga dagarna. 

Ha en fin fortsättning på dagen!

9 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Det är liksom lite mitt emellan just nu, stiltje. Vi har inget väder alls idag och det är massor av lågtryck, katterna sover, t o m pigga hunden sover, Omgivningen har sovit och jag kämpar med ögonlocken!
Kramar

Monica sa...

Ja, nu är affärerna fulla av vårblommor av alla de slag. Jag har faktiskt sett trädgårdar, där de redan planterat penséer i krukor på trappan. Det väntar jag lite med, för än så länge är det kallt på nätterna. Grått idag också men lite mildare.
Nu väntas ju, som sagt, dåligt väder till helgen tyvärr.
Annars gläds jag åt, att vi fått en ny hertig av Skåne!
Vårkram till dig!
Monica

Meta sa...

Ja nog blir jag sugen på vårblommor allt så nu när allt resandet är över och vi blir hemma så kommer det nog in lite vår även här.
Ha en fin fredag
kram Meta

Solstrimmor sa...

Tur att vi har vårblommor att trösta oss med, här snöregnar det och är helgrått. Jag njuter av pärlhyacinter och väntar. Kanske jag också sätter några vippor i ris idag. Sneglar på balkongen och längtar!

Önskar dig en fin helg trots vädret.
Kramar från Eva-Mari

Erikslundsliv sa...

Jag vill också ha vårblommor nu och köper pärlisar och krokus så fort jag hinner. Nu i helgen tänker jag nog påskpynta lite eftersom påsken är så kort och jag vill hinna njuta lite längre av fjädrar, ägg och hönor.
Snöyra här idag så inte är det så vårigt precis, nu vill vi ju att våren ska komma, mars är ju ändå vårmånad, eller hur?
Vilken fin ranunkel du visar, jättevacker!
Trevlig helg!
Kram, Ann

House and Garden by Bia sa...

Vi har ett riktigt tråk väder här just nu...tror hela helgen ska vara grått och trist. Gillar inte den här månaden när det är slaskigt och rått...nä nu längtar jag till April då vi brukar få vår här uppe ;))
Ha en fin helg med eller utan sol ;))
Kram bia

Loppisälskare sa...

Ja nu är det lite segt på alla fronter. Man vill ha sol, färg, värme och vårblommor. det är tålamod som gäller nu. Jag får lov att plocka fram lite fjädrar och ägg och envist framhärda att våren är på väg.
Lycka till med ditt målande...ser fram emot att se resultatet.
Kram / RosMarie

Freedomtravel sa...

Det är i alla fall ljusare ute vilket är härligt! Har inte sett några vårblommor ännu, men det kan bero på att vi är inomhus med influensa ;) Önskar en fin söndag!

Uouo Uo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.