onsdag 15 juni 2016

Liten pionfest


Igår slog den ut - den allra första pionen och det blev den rosa!


 Den fick naturligtvis komma hem i vasen tillsammans med doftschersmin och blommande kirskål.


Så här såg den ut och många, många feta knoppar är kvar att spricka ut, men denna var, som sagt den allra första!


En växt som inte verkar bry sej om varken jordmån eller vatten, är fingerborgsblomman (digitalis)! Den har slagit sej ner alldeles framför trappan till torpet. Ståtlig är den och flera blomstänglar har den! En sann överlevare!

I mina tre lådor växer det så det knakar plocksallad och röd mangold och även dill får jag i år! Jag vattnar förstås varje dag och väven får ligga kvar, med tanke på grannarnas katter, som annars gärna vill använda lådorna som toalett!


Som jag nämnde tidigare så går pumpen varm, det enda vatten som finns att vattna med nu, när vattentunnorna är tomma! 
Det verkar inte bli något regn idag heller! 
Jag hade ju hoppats på det. Lite molnigt är det, men det verkar som om regnet tar en västligare bana! Synd!

Önskar er en härlig junidag!

11 kommentarer:

Erikslundsliv sa...

Så fint med pion i vasen! Mina slår också ut vilken dag som helst nu. Då ska jag plocka till vaser och även för att torka några.
Regnet ska visst komma här på lördag, men då vill jag ha sol och fint eftersom jag är ledig. Det är väl typiskt!
Hoppas att du också får en rejäl regnskvätt så du kan fylla dina tunnor och inte behöver pumpa så mycket!
Ha en fin dag!
Kram, Ann

Snäckskalsdalen. sa...

Jaaa, jag borde gå ut och unna mig att klippa av några pioner. Det är ett av mina första bloggminnen, att du torkade pioner så fint! Sen har jag gjort det också och dom blir ju så vackra! Men samtidigt är det lite knepigt att klippa av dom.....vilka våndor!!!!
Du har det så fint i Torpets trädgård, måste vara ljuvligt! Och grönsakerna, så fint dom växer! Och vi har ju våra egna katter som rafsar runt så vi får också täcka över.....Och nu kommer jordgubbarna och någonstans ifrån kom en storfamilj med skator så igår var Peter ute och gjorde en anordning för att förhindra "invadering".
Vi fick nästan regn i natt. Nästan. Det liksom kom lite droppar men det kom inte riktigt fram eller hur jag skall säga, och idag är det grått och ett annat år hade regnet stått som spön i backen, men, nej, det vill sig inte.....Och vi vattnar och vattnar men det förslår ju inte. Nåja..
Kramar Aggie (som jag ju kallas för det mesta=


Hajan sa...

sÅG PÅ TV-VÄDRET ATT DET REGNAT I ÖSTERGÖTLAND, JAA INTE HÄR I ALLAFALL. VÅRA FINA GRÄSMATTOR ÄR PRECIS GULA NU , SER UT SOM I PRÄRIEN .

MEN DET ÄR GRANT UTE, MÅSTE JAG SÄGA-

Meta sa...

Pioner är det nåt speciellt med. I år har jag många knoppar så jag kan plocka in någon. Nu ser jag ju dom varje dag eftersom jag bor på kolonin så det känns bra det med. Här är det bara knoppar än kommer värmen efter regnet så slår de nog ut fort.
Ha nu en fin mitt i veckans kväll och njut din pion
Kram Meta

Monica sa...

Det är något jag också borde unna mig - att ta in en pion! Förr tog jag in en blomma då och då och la i en vacker blå skål med vatten! Och det doftade gott i hela rummet!
Men i år är det inte så många blommor, så jag nänns liksom inte...
Vi fick faktiskt lite regn här ikväll och det verkar ju som det ska bli mer de kommande dagarna. Och det behövs!
Kram till dig!
Monica

HWIT BLOGG sa...

Pioner, fingerborgsblommor, schersmin...älskar dom blommorna! Ja nu ska det bli ruskväder här med regn och det behövs faktiskt även om jag redan saknar solen och de sköna kvällarna, men de kommer ju igen.
Ha en fin torsdag!
Kram från Titti

Solstrimmor sa...

Vilken fin dill! Ja, annat också, men dillen brukar oftast vara svår av nån anledning. Trevligt med eget odlat kryddgrönt och klokt att du har det under väv. I morse satt en duva i min kryddkorg! Hur kul är det?! Den kan ju ha varit full av löss! Nu blir det att skölja min timjan extra mycket.

Underbara älskade pioner, inget går upp mot dem! Så lycklig du är som har egna...

Hoppas du får regn snart, kanske redan idag? Här börjar också att bli torrt. Men vi får nog regn redan på eftermiddagen.

En härlig dag till dig också!
Kramar från Eva-Mari

M/S Design sa...

Vi fick lite regn i dag så tunnorna borde vara fulla igen och det är man tacksam för.
Hoppas du får lite regn du med.
Pionblom är något man ser fram mot, mina knoppar har börjat visa färg, vore trevligt om dom kunde blomma när det är trädgårdsvisning, känns som det är en mellanperiod just nu i trädgården.
Tack för dina snälla kommentarer!
Kram
Mariana

Eleonora sa...

Å
dessa underbara pioner. Hade två ljuvliga buskar på min kollo en gång i tiden.

Ditt trädgårdsland växer och frodas ser jag men hoppas att det kommer litet fint stril ovanifrån så att allt klarar sig.

Annars ser det ut som om du vattnat på riktigt duktigt och Irisen är ju superfin! Mycket jobb förstår jag att du har på torpet, men bara roligt och inspirerande.

Ha det gott min vän och kram
Eleonora

Loppisälskare sa...

Åh så vackra bilder! Och så fräscht det gröna såg ut. Här blommar pionerna också men tyvärr kan jag inte ta in några för Friherren har det riktigt besvärligt med sin allergi nu.
Nu har vi fått lite regn och det ser lite vilsamt dystert ut.
Ha en skön helg!
Kram / RosMarie

Freedomtravel sa...

Fin! Imorgon är det förresten pionens dag ;)