torsdag 30 juni 2016

Farväl till fagra juni


Juniljuset flödar in i lilla torpet och en av de sista pionerna får hylla mormor på bilden...

 De grandiosa pionerna sjunger på sista versen och vilar tungt mot marken.

 Mormorsrosorna tar vid - detta är en Aimee Amabile.


 Denna är en fransk sort som heter Henri...nånting.

Den här lilla godingen (ovan) väntar jag extra mycket på - den är ett nytt tillskott i mitt lilla "rosarium" och heter New Dawn och den lovar mycket redan nu!


Den ena blomman efter den andra har satt igång blomningen. Här är trädgårdsvialen som alltid är pålitlig och blommar rikligt lite här och där i trägården.

Tillfälligt hemma i lägenheten och försöker blogga med mycket möda, måste jag säja. Det går väldigt trögt nu. Jag får titta in till er via mobilen sen. 

Ha en härlig sista junidag!

9 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Aj, aj, krånglig dator, det har inte ordnat sig än. Det förstör lite av livet för en faktiskt, allt blir plötsligt så krångligt.....att man skulle hamna där!
Vilka söta rosor du har! Och New Dawn älskar jag, den klättrar utanför sovrummet, men för en tynande tillvaro pga avsaknad av djup jord. Men det är väl marispanrosen framför alla andra.
Rosenvialfröer fick ju jag av dig för flera år sedan och oj, vad dom växer, och blommar och dom är till sån glädje för oss här! När dom vissnar ner på hösten tänker jag, det här går ju aldrig, dom kommer aldrig att bli stora och fina igen och sen nästa sommar blir dom ännu större och ännu finare! Helt otroliga!
Ha det bra hemma i lägenheten och hoppas att det inte regnar som det gör här, det öser ner.....vi lär ha sämsta vädret i Sverige om jag förstått det hela rätt. Jag passar på att rensa klädkammaren och nu har jag hållit på i flera timmar känns det som och jag märker inget......puuuuuuhhhh!
Kramar

Meta sa...

Nu är det högsommar vill jag lova så mycket som har knoppar som väntar på lite sol och värme, vatten får de just nu hos mig från ovan.
Så fin den första bilden är.
Ha en fint slut på veckan
Kram Meta

Rost och rädisor sa...

Härlig färg på trädgårdsvialen. Den känns lika självklar som rosorna i mormors trädgård.
Ha det fint
Anette

Erikslundsliv sa...

Så härligt med rosor som tar vid när pionerna gjort sitt!
Min rosrabatt är också på gång. Inte så många sorter men de är fulla av knopp och det är kul för det är nu två år sedan jag flyttade alla rosor till samma ställe. De står runt flaggstången och i år verkar de vara redo för fler blommor än förra året.
Ha det fint!
Kram, Ann

Fröken Grön sa...

Vilken vacker bild på din mormor! Härligt att hon får vara med dig på torpet.
Här i nordöstra Skåne är så gott som alla pioner överblommade för i år. Tänk vad underbart är kort...
Jag får njuta av dina vackra bilder istället.
Må så gott, Lisa!

Loppisälskare sa...

Ja pionernas tid är verkligen underbar men alldeles för kort. Vilka fina rosor du har. Våra flammentanz blommar som mest nu. Värmen har nu ersatts av endast 15 grader och duggregn, aldrig är man nöjd...
Ha det så fint, på landet och i lägenheten.
Kram / RosMarie

Solstrimmor sa...

Älskar din mormorsbild! Vilken rikedom att ha. De gamla handkolorerade är fantastiskt vackra!
Tänk, nu är juli här, rosmånaden. och jag antar att du kan njuta länge än av alla vackra rosor? Hoppas din underbara White Night blommar snart, heter den inte så, den du är extra förälskad i?

Hoppas bredbandskrånglet släpper snart, eller är det datorn som strular? Nej fy... allt ska bara funka!

Hursomhelst önskar jag dig en fin helg... lukta på rosorna!
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Ja, här är piontiden också över, jag klippte av den sista vissna igår. Men rosorna har högsäsong, ser att dina också har det! New Dawn är en bedårande ros, men dina mormorsrosor är också underbara!
Din rosenvial har en jättefin rosa färg och nu kom jag att tänka på att Aggie skickade mig frön från sin, som hon fått frön till av dig (!), och dem har jag glömt att så...Frågan är om jag ska så nu, eller vänta tills nästa vår? Hmmm...
Här hoppas jag på uppehållsväder idag, så att jag hinner klippa gräsmattan, den är jättehög efter allt regn!
Ha en skön helg, här blir det nog "Tusen trädgårdar"!
Kram från mig, Monica

The Swedish Wildflower sa...

Vilken härlig blomsterprakt hos dig Lisa! Och just pioner bultar mitt hjärta lite extra för. Här är det i princip bara rosor som blommar nu. Vecka efter vecka med torka och hetta gjorde blomstersäsongen ovanligt kort i år. Lite synd. Men jag njuter för fullt av rosorna istället. :)

Ha en fantastiskt fin sommar Lisa!

Kram Lotta