torsdag 2 juni 2016

Fägring


 Idag besökte vi den berömda Rhododendrondalen i Norrköping! Åh, så vackert, men det är så svårt att återge dessa BERG av blommor  i solskenet. 
Jag tog istället en bild på de doftande Azaleorna nere vid vattnet! Helt underbart, så mycket vackert det finns här!


Nåja, min egen trädgård går inte av för hackor nu och man väljer ju sina bilder och tar väl inte med allt ogräs som invaderat lite överallt!

Bondpionen verkar bara bli större för varje år, och jag gör absolut ingenting med den! Så vacker och idag är de ännu mera utsprungna än på bilden här!


En liiiten men hjärtanssöt Rhondodenron har även jag. 
Tänka sej, att jag fick den 2012 av en av mina körer. Den har bara stått där och sett likadan ut år efter år, utom i fjor - då kom några nya blad!!!
I år hade jag tre knoppar och nu har de slagit ut!
Så glad för denna fina blomma! Den står lite skuggigt bakom torpet och borde ju trivas!

En supervarm dag i dag, säkert + 28 grader, men klagar inte, men varmt är det. Det blev lite nya växter från trädgårdsbutiken också, som ska planteras när det är läge! 

Fortsätt njut av den underbara dagen!

8 kommentarer:

Meta sa...

Så vackert det är nu synd bara att värmen gör att det går så fort med allt. Det är tur att det finns skugga. Där har jag tillbringat en del av dagen idag.
Ha det gott
Kram Meta

Solstrimmor sa...

Nu blommar allt... på samma gång! Det gäller att se och dofta på allt det vackra. Tänk, du har sett en hel blommande Rhododendrondal! Måste vara maffigt! Men din lilla söta går inte av för hackor heller! Inte heller den övriga blomningen. Bilden med tulpanerna är magisk!

Nu njuter vi allt vad vi orkar!
Kramar från Eva-Mari

Hajan sa...

Det var vackra bilder Du visar.
Har inte hunnit själv att åka dit och tittat.
Vi skulle åka dit när Göteborgarna var här, men tyvärr tiden
var för kort för sådant.

Tack för Du delar med Dig, njut nu, kram från Hajan

Eleonora sa...

Vilken lycka du har som är ägare till det fina torpet. Där blommar ju i överflöd från varje hörn och så har det väl inte blivit av sig självt, utan där har dina gröna fingrar varit med och spelat.

Ha en underbar sommar på den vackraste platsen du har och många sommarkramar får du från
Eleonora

Erikslundsliv sa...

Vilka azaleor! Så stora har jag då aldrig sett!
Mina pioner ligger i startgroparna för blomning nu, min dillpion som är tidig är redan utslagen. Så fint det är med pioner, synd att de blommar över så fort...
Söt rododendron, i vårt förra hus hade vi en gigantisk som var otroligt vacker i juni. Nu får jag klara mig utan de ljuvliga blommorna!
Trevlig helg!
Kram, Ann

HWIT BLOGG sa...

Ja jisses så vackert! Dina bilder visar precis hur ljuvligt allt är nu...
Önskar dig den bästa av helger!
Kram från Titti

Monica sa...

Ja, nu fullkomligt exploderar det i naturen; värmen gör ju att allt blommar mycket tidigare än vanligt. Här skulle behövas några rejäla dagsregn bara!
Rhododendrondalen på Sofiero besökte vi härom året, och det var ju fantastiskt med massor av blommande buskar!
Men, som sagt, din trädgård går inte av för hackor den heller! Minst lika fin!
Ha en fin helg, kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Nä, inta klaga på värmen, det är väl det här vi väntat på så länge nu!! Fast det är ju väldigt varmt. Men då är det skönt att kunna göra vad man vill med sina dagar, bara njuta och ha det gott!
Rhododendrondalen i Norrköping har jag inte varit i (bodde där ett tag för länge sedan, älskade staden) men i Slottsskogen Göteborg finns också en sån dal men vete katten om inte Norrköpingsdalen verkar finare!
Det är fint i din trädgård också! Och den lilla roddisen som kommit så fint! Härligt!
Kramar