måndag 7 maj 2018

HÄRLIGA MAJSOL!


En helt ljuvlig bukett står på mitt köksbord och det känns nästan som man flyttat fram lite i tiden. Det är ju PIONER och liljor dessutom! En bukett som heter duga efter lördagens maratonkonsert med min kör. Tänk, att få en så fin bukett! Nu smälter jag alla intryck och uttryck från lördagen, och samlar kraft till annat.


Det blir väldigt mycket torpet just nu och just idag slog körsbärsträdet ut i blom! Jag såg redan igår hur några hade börjat och idag var det i full blom!
Vilken underbar tid, och vilket väder! Jag njuter varje sekund! Som jag längtat efter just detta!  Allt går i en rasande fart! Blommor slår ut från ena dagen till den andra. Jag kunde inte låta bli att ta in lite i torpköket. Bara att få känna känslan av det lyxiga att gå ut och plocka det man vill! Dessutom är det tulpander som slår ut - inga torrisar från ica! 
Idag har jag dessutom klippt det tjocka och frodiga gräset för första gången, inte utan pustanden och stånkanden! Oj, så jobbigt det var! Jag fick ta det i flera steg, men nu är det gjort och det känns såååå skönt! Väl hemma i lägenheten igen vet jag att ljusslingan kommer att lysa ikväll igen, eftersom solen lyst så intensivt hela dagen!
Nu blir det mycket torpliv framöver! Det gäller ju att hänga med i svängarna, och det finns ju mycket att pyssla med där! 

Önskar er sköna majdagar!

4 kommentarer:

Monica sa...

Den buketten är bland de finaste jag sett, helt ljuvlig! Och med lite juni-smak!
Förstår ju, att konserten måste ha varit hellyckad, så stort grattis till den!
Härlig bild med körsbärsblommorna från torpet! Maj ÄR verkligen en underbar månad; allt är så rent och fräscht! Men vi skulle behöva lite regn här nere, det är förskräckligt torrt i marken.
Må så gott på ditt fina torp och på din härliga balkong!
Kram, Monica

Solstrimmor sa...

Som du så njuter jag i fulla drag! Inte klokt att det kan vara så här ljuvligt! Nu kan du slappna av också, den lyckade konserten är över och den har, vad jag förstått, tagit stor del av din tid. Så klart det blev succé!

När jag såg din solcellslinga letade jag fram min, hade alldeles glömt bort den. Nu hänger den där den ska på balkongen och ikväll är den nog laddad.

Nu ska jag cykla iväg till Lövhyddan, vår handelsträdgård, som ligger en bit utanför stan. Kan inte hålla mig längre! Jag är så glad att jag har min cykel, det går mycket lättare att cykla än att gå nu... Och tänk så lätt att frakta hem allt!

Önskar dig en underbar Kristi himmelsfärdshelg.
Kramar från Eva-Mari

M/S Design sa...

Ja nu gäller det att hänga med!!
Så vackert på torpet!!!
Ha en härlig helg
Mariana

Zara Hallman sa...

Hej. Vilka underbara blommor du visar. Kul att hitta en ny blogg. Det var extra roligt att få se dina vackra tavlor.
Hälsning Zara.